Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024

Το πιο ανάρπαστο πασχαλινό τσουρέκι: Η Δέσποινα Βανδή ξέρει όλα τα μυστικά για να το πετύχεις (video)

Όχι μόνο καταξιωμένη τραγουυδίστρια αλλά και μια εκπληκτική μαγείρισσα

1 Μαΐου 2024 08:03
Το πιο ανάρπαστο πασχαλινό τσουρέκι: Η Δέσποινα Βανδή ξέρει όλα τα μυστικά για να το πετύχεις (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο μυαλό μας όλοι την έχουμε ως μια καταξιωμένη τραγουδίστρια, ωστόσο η Δέσποινα Βανδή λατρεύει τη μαγειρική και ασχολείται ιδιαίτερα.

Τα τελευταία χρόνια, η Δέσποινα Βανδή έχει απασχολήσει και για τη σχέση της με τον Βασίλη Μπισμπίκη, που φημολογείται έντονα πως θα ανεβούν τα σκαλιά της εκκλησίας.

Η τραγουδίστρια είναι μια εκπληκτική μαγείρισσα. Θέλετε λοιπόν και εσείς να μάθετε τα μυστικά της Δέσποινας Βανδή για το καλύτερο πασχαλινό τσουρέκι;

Δείτε επίσης: Μπαμπάτσικο τσουρέκι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Η πιο λαχταριστή συνταγή για το αγαπημένο πασχαλινό έδεσμα

Η συνταγή της Δέσποινας Βανδή για τα πιο νόστιμα τσουρέκια για το Πάσχα

Υλικά

  • 6 αβγά
  • 180 γρ.μαγια
  • 2 1/2 κιλά αλευρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 φλ χλιαρό νερο
  • 300γρ βούτυρο αιγοπρόβειο
  • 750 ζάχαρη
  • 600 γρ γάλα
  • 1 φακελάκι μαχλέπι
  • 1 φακελάκι κακουλε
  • 5-6 κομματάκια μαστίχας
  • 1/2 κγ αλάτι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση

Να θυμάστε ότι το σημαντικότερο στο να φτιάξετε τσουρέκια είναι πως όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου! Τα του ψυγείου να μην είναι παγωμένα και τα ζεστά να μην είναι καυτά! Όση ώρα κάνει το προζύμι να φουσκώσει εγώ παράλληλα κάνω τα παρακάτω!

Λιώνω το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το βάζω στην άκρη. Στη συνέχεια ζεσταίνω το γάλα και ρίχνω μέσα τη ζάχαρη και ανακατεύω! Τα αυγά θα τα ρίξω χτυπημένα μέσα στο υγρό αυτό μείγμα αφού έχει γίνει χλιαρό ! Έτσι έχω άλλο ένα κατσαρολάκι με το μείγμα γάλα-ζάχαρη-αυγά έτοιμο και το βάζω κι αυτό στην άκρη! Ρίχνω περιμετρικά στη λεκάνη το αλεύρι αφήνοντας μια τρύπα στη μέση.

Πάνω στο αλεύρι ρίχνω το αλάτι το ξύσμα το μαχλέπι το κακουλέ και τη μαστίχα την οποία πρέπει να την κάνετε σκόνη είτε με γουδί και γουδοχέρι -πατροπαράδοτα- είτε στο multi όπου θα τη χτυπήσετε με λίγη ζάχαρη!

Ανακατεύετε τα υλικά με το αλεύρι! Τρελαίνομαι με τις πρώτες αυτές μυρωδιές! Όταν το προζύμι είναι έτοιμο ρίχνετε το μείγμα γάλα -ζάχαρη -αυγά και προσπαθείτε ζουλώντας το (δε μπορώ αλλιώς να σας το περιγράψω) να το διαλύσετε όσο γίνεται! Στη συνέχεια το ρίχνετε όλο αυτό στη μέση της λεκάνης και ζυμώνετε! Τα χέρια κολλάνε και μπορεί να νομίζετε ότι αποτύχατε!?

Τότε ρίχνετε λίγο λίγο το λιωμένο αγνό βούτυρο στα χέρια σας και συνεχίζετε την προσπάθεια! Θα δείτε στο τέλος πόσο ωραίο γίνεται! Σκεπάζετε με βρεγμένες πετσέτες και τυλίγετε με μια κουβέρτα τη λεκάνη και την αφήνετε σε ζεστό μέρος! Μην είναι κανένα παράθυρο ανοιχτό δίπλα!?

Το αφήνετε τουλάχιστον για 1 ώρα! Στη συνέχεια σε έναν πάγκο πλάθετε τα τσουρέκια σας-μην αλευρώσετε τον πάγκο! Τα βάζετε στο ταψί με λαδόκολλα από κάτω! Τα αλείφετε με αυγό και τα ψήνετε για 25′ -έχετε προθερμάνει το φούρνο εννοείται- στους 175 βαθμούς! Αναλόγως βέβαια πάντα με το φούρνο σας! Καλή επιτυχία! Καλό Πάσχα!» είχε γράψει η Δέσποινα Βανδή και αυτή είναι η συνταγή της για τέλεια τσουρέκια!

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share