Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024

Φημίζεται για τα τσουρέκια του αλλά...: Το «κρυφό» γαλακτομπούρεκο που έχει ξετρελάνει όλη την Αθήνα

Τα τελευταία χρόνια, παράλληλα με την παράδοσή τους, τα Γιούλια αναζητούν γευστικές απολαύσεις και σε άλλες χώρες

21 Απριλίου 2024 10:45
Φημίζεται για τα τσουρέκια του αλλά...: Το «κρυφό» γαλακτομπούρεκο που έχει ξετρελάνει όλη την Αθήνα
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Το ζαχαροπλαστείο Γιούλια στη Νέα Ιωνία είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες για τα τσουρέκια του. Το πολίτικο τσουρέκι του παππού Βαγγέλη, που ακολουθεί την αυθεντική συνταγή, είναι μια γεύση που ταξιδεύει μέσα στον χρόνο. Η ποιότητα των πρώτων υλών, με φρέσκο βούτυρο και αυθεντικό μαχλέπι, είναι η βάση για την επιτυχία του.
Το τσουρέκι ξεχωρίζει για το μεθυστικό άρωμά του, την αφράτη υφή και την απολαυστική ζύμη του. Απλό ή γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού, κρέμα κάστανου ή κεράσι, με επικάλυψη από όλα τα είδη σοκολάτας, θα σας ικανοποιήσει γευστικά!

Δεν περιγράφεται με λέξεις: Σου βρήκαμε το πιο τραγανό και αφράτο γαλακτομπούρεκο της Αθήνας

Ο ήχος που προκύπτει από το τραγανό, ιδανικά σιροπιασμένο φύλλο Βηρυτού αποτελεί τον απόλυτο πόθο των ανατολίτικων γλυκισμάτων. Το άρωμα του βουτύρου και η πλούσια γεύση των καβουρντισμένων ξηρών καρπών είναι τα βασικά χαρακτηριστικά τους. Γεμίζουμε αυτά τα φύλλα με αμύγδαλα, καρύδια ή φιστίκια Αιγίνης και ολοκληρώνουμε τη γευστική απόλαυση με γλυκό σιρόπι που τα αγκαλιάζει. Για τους λάτρεις της απόλαυσης, δημιουργούμε παραλλαγές γεμίσματος με πραλίνα σοκολάτας, ινδική καρύδα ή αποξηραμένα φρούτα.

Δεν περιγράφεται με λέξεις: Σου βρήκαμε το πιο τραγανό και αφράτο γαλακτομπούρεκο της Αθήνας

Τούρτες με σοκολάτα, καραμέλα, μπισκότο και γεύσεις που ανανεώνονται διαρκώς. Και φυσικά, το πιο φρέσκο, το πιο τραγανό και αφράτο γαλακτομπούρεκο της πόλης!

Δεν περιγράφεται με λέξεις: Σου βρήκαμε το πιο τραγανό και αφράτο γαλακτομπούρεκο της Αθήνας

Κι αν δεν μπορείτε να καταλήξετε στη γεύση επιλέξτε τις ατομικές παραλλαγές τους για βουτιές απόλαυσης με τα κουταλάκια ανά χείρας που δεν τις μοιράζεσαι.

Δεν περιγράφεται με λέξεις: Σου βρήκαμε το πιο τραγανό και αφράτο γαλακτομπούρεκο της Αθήνας

Τα τελευταία χρόνια, παράλληλα με την παράδοσή τους, τα Γιούλια αναζητούν γευστικές απολαύσεις και σε άλλες χώρες. Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, το πανετόνε έχει γίνει μια αγαπημένη επιλογή, έχοντας κερδίσει δίκαια μια θέση στο γιορτινό τραπέζι.

Η ζύμη του πανετόνε είναι γλυκιά, αρωματική και αφράτη, μια συνδυαστική γεύση τσουρεκιού και κέικ. Φουσκώνει υπερήφανα, με το εσωτερικό του να κρύβει αποξηραμένα φρούτα και σταφίδες, σύμφωνα με την παραδοσιακή ιταλική συνταγή.

Δεν περιγράφεται με λέξεις: Σου βρήκαμε το πιο τραγανό και αφράτο γαλακτομπούρεκο της Αθήνας

Στα Γιούλια, ζήστε μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία με χιονάτες κροκανούλες και μαυρούλες. Απολαύστε γευστικά εδέσματα γεμάτα κρέμα με επικάλυψη από ινδική καρύδα, κροκάν αμυγδάλου ή κομμάτια σοκολάτας που θα βρείτε μόνο εδώ. Κάθε φορά που θέλουμε να μοιραστούμε μια χαρούμενη στιγμή, να δηλώσουμε ένα ευχάριστο γεγονός ή απλά να κάνουμε την κάθε μέρα μας γιορτή, προσφέρουμε γλυκές, μικρές απολαύσεις. Ανακαλύψτε πρωτότυπες και απολαυστικές επιλογές με βέλγικα σοκολατάκια, αφράτα μακαρόν, φρέσκα κωκάκια, εκλεράκια και γκοφρετίνια.

Τα Γιούλια
Διεύθυνση: Αλέκου Παναγούλη 74, Νέα Ιωνία
Πληροφορίες & παραγγελίες: 210 279 8351

 

Ζαχαροπλαστεία

Ροή ειδήσεων

Share