Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024

«Μερακλίδικη» συνταγή από Αλέξανδρο Παπανδρέου: Κοκκινιστό κοτόπουλο με γκόγκλιες - Το λαχανικό που απογειώνει τη γεύση

Πεντανόστιμη συνταγή!

10 Μαΐου 2023 10:30
«Μερακλίδικη» συνταγή από Αλέξανδρο Παπανδρέου: Κοκκινιστό κοτόπουλο με γκόγκλιες - Το λαχανικό που απογειώνει τη γεύση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου μοιράστηκε μια «μερακλίδικη» συνταγή για κοκκινιστό κοτόπουλο με γκόγκλιες και αποκάλυψε το μυστικό λαχανικό που απογειώνει τη γεύση.

Αν ωστόσο δε σας αρέσουν τα πουλερικά, μπορείτε να δείτε τη συνταγή για μπιφτέκια με κιμά από ζυγούρι.

Υλικά (Για 4 άτομα)

  • 1 συσκευασία φιλέτο μπούτι κοτόπουλο
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 καρότο
  • 2 κουταλιές πελτέ τομάτας
  • 120 γραμμάρια γλυκό κόκκινο κρασί
  • 300 γραμμάρια ζωμό κοτόπουλο
  • 400 γραμμάρια τομάτα τριμμένη
  • 200 γραμμάρια τοματίνια
  • 3 κόκκους μπαχάρι
  • 400 γραμμάρια γκόγκλιες
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 200 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για τις γκόγκλιες, τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τις γκόγκλιες για 40 λεπτά.

Μόλις περάσουν τα 40 λεπτά, αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτετε 2 ποτήρια νερό να σταματήσει ο βρασμός και αφήνετε τις γκόγκλιες στο νερό για άλλη μία ώρα.

Όση ώρα ξεκουράζονται οι γκόγκλιες. σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο, τρίβετε το καρότο στο χοντρό μέρος ενός τρίφτη και κόβετε τα τοματίνια στην μέση.

Στο ίδιο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο σε λωρίδες.

Τοποθετείτε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.

Θωρακίζετε καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου, να πάρουν καλό χρώμα από παντού, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Προσθέτετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και το καρότο μέχρι να μαραθούν αλλά να μην πάρουν χρώμα.

Προσθέτετε τον πελτέ τομάτας μαζί με το μπαχάρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά,.

Σβήνετε με το γλυκό κόκκινο κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε την τριμμένη τομάτα μαζί με τον ζωμό κοτόπουλο, τα τοματίνια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.

Μόλις το φαγητό πάρει μία βράση, χαμηλώνετε την φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το κοτόπουλο να σιγοβράσει για περίπου 35-40 λεπτά.

Τοποθετείτε το βούτυρο σε ένα κατσαρόλα και το αφήνετε να λιώσει και να βράσει μέχρι να ξεκινήσει η πρωτεΐνη να καίγετε και να δίνει άρωμα φουντούκιου.

Σουρώνετε τις γκόγκλιες, τις τοποθετείτε σε ένα μπολ, τις περιχύνετε με το λιωμένο βούτυρο, πασπαλίζετε με το κασέρι και ανακατεύετε καλά.

Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα τις γκόγκλιες και από πάνω το κοκκινιστό κοτόπουλο.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share