Τρίτη, 21 Μαΐου 2024

17χρονος έφαγε τηγανιτές πατάτες - Δεν πίστευαν ούτε οι γιατροί αυτό που του συνέβη

Σοκ!

9 Ιανουαρίου 2023 15:04
17χρονος έφαγε τηγανιτές πατάτες - Δεν πίστευαν ούτε οι γιατροί αυτό που του συνέβη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα απίστευτο περιστατικό έχει προκαλέσει σοκ στην ιατρική κοινότητα, με έναν 17χρονο να τρώει τηγανητές πατάτες και να μην πιστεύουν αυτό που του συνέβη!

Το 17χρονο αγόρι έχασε την όρασή του και ένα μέρος της ακοής του, λόγω της διατροφής του! Το τραγικό γεγονός επιβεβαίωσε και ο NHS, ο Εθνικός Φορέας Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς πρόκειται για το πρώτο περιστατικό. Επίσης, πρέπει να αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε το ίδιο λάδι δύο φορές, για αυτόν εδώ τον σοβαρό λόγο.

Η είδηση επιβεβαίωθηκε μάλιστα στην εφημερίδα Plymouth Live και από την γιατρό, Denize Atan, η οποία σχολίασε: «Καθημερινά ο νεαρός λάμβανε ένα μεγάλο ποσοστό από συγκεκριμένα τρόφιμα. Η έλλειψη βιταμινών προκάλεσε ανεπανόρθωτες βλάβες».

17χρονος έφαγε τηγανιτές πατάτες - Δεν πίστευαν ούτε οι γιατροί αυτό που του συνέβη

Το κακό είχε ξεκινήσει όταν το παιδί ήταν 14 ετών καθώς διαμαρτυρόταν για κούραση. Αμέσως διαπιστώθηκε έλλειψη βιταμίνης Β12 ωστόσο οι ενέσεις και η θεραπεία δεν μπόρεσαν να αντιστρέψουν την κατάσταση. Επί μια πενταετία έτρωγε μόνο λουκάνικα, πατάτες τηγανιτές και και πατατάκια!

Πατάτες: Πως να τις τηγανίσετε για να μην είναι καρκινογόνες - Το «μυστικό» με το ελαιόλαδο

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), οι καταναλωτές θα πρέπει να αποφεύγουν τις παρατηγανισμένες και ξεροψημένες πατάτες, μιας και σχετική έρευνα απέδειξε πως είναι πιθανότερο να περιέχουν υψηλότερα επίπεδα της επικίνδυνης χημικής ουσίας ακρυλαμίδιο, το οποίο συνδέεται με την εμφάνιση του καρκίνου.

Επιπλέον, η παραπάνω ανακοίνωση τονίζει πως γενικά θα πρέπει να μειωθεί στο ελάχιστο η πρόσληψη ακρυλαμιδίου από τον οργανισμό. Το εν λόγω συστατικό αναπτύσσεται σε φυτικές τροφές που έχουν μαγειρευτεί σε υψηλές θερμοκρασίες για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ είναι αποτέλεσμα της χημικής αντίδρασης των σακχάρων των τροφίμων με ένα αμινοξύ που ονομάζεται ασπαραγίνη.

17χρονος έφαγε τηγανιτές πατάτες - Δεν πίστευαν ούτε οι γιατροί αυτό που του συνέβη

Πώς μπορείτε όμως να είστε βέβαιοι πως οι πατάτες που τηγανίζετε δεν περιέχουν την παραπάνω ουσία; Αρχικά, θα πρέπει από εδώ και πέρα να χρησιμοποιείτε μόνο ελαιόλαδο στο τηγάνισμα, το οποίο θα πετάτε έπειτα από 2-3 φορές χρήσης. Επίσης, τρώτε τηγανητές πατάτες μαζί με τοστ; Πρόκειται για ένα συνδυασμό που μπορεί να προκαλέσει...

Επίσης, μην αποθηκεύετε τις πατάτες σας στο ψυγείο, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες στις οποίες πρόκειται να εκτεθούν, ίσως αυξήσουν την περιεκτικότητά τους σε σάκχαρα, που με τη σειρά τους στο τηγάνισμα μπορεί να προκαλέσουν τη δημιουργία ακόμα μεγαλύτερης ποσότητας ακρυλαμιδίου.

Αφού λοιπόν κόψετε τις πατάτες σας, αφήστε τες σε κρύο νερό για 30 λεπτά και όταν τις τηγανίσετε, μην τις αφήσετε να σκουρύνουν, αλλά μόλις αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα, βγάλτε τις από το τηγάνι. Τέλος, μην καταναλώνετε τις σκούρες πατάτες ή το σκούρο μέρος τους

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share