Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024

Τραγωδία στη Βρετανία: Έκρηξη από διαρροή αερίου - Ένα παιδί νεκρό & 4 τραυματίες

Κάτοικοι της περιοχής απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους

16 Μαΐου 2021 14:26
Τραγωδία στη Βρετανία: Έκρηξη από διαρροή αερίου - Ένα παιδί νεκρό & 4 τραυματίες
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Τραγωδία στη Βρετανία: Ένα παιδί σκοτώθηκε και τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων δύο σοβαρά, σε μια έκρηξη από διαρροή αερίου, που είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν δύο σπίτια στο Χέισαμ (βορειοδυτική Αγγλία), τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, ανακοίνωσε η αστυνομία. Επίσης, τραγωδία είχαμε στη Ρωσία μετά από έκρηξη σε σχολείο με 11 νεκρούς.

«Επιχειρούμε στο σημείο μιας έκρηξης, πιθανόν από διαρροή αερίου (…), η οποία προκάλεσε την κατάρρευση δύο σπιτιών, ενώ προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε ένα τρίτο», ανέφερε η αστυνομία του Λάνκασαϊρ, η οποία κλήθηκε στην περιοχή στις 02.40 τοπική ώρα. «Δυστυχώς, μπορούμε τώρα να επιβεβαιώσουμε ότι ένα παιδί έχει χάσει τη ζωή του και άλλοι τέσσερις άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων δύο σοβαρά», συμπλήρωσε σε μήνυμα στο Twitter.

Κάτοικοι της περιοχής απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, σύμφωνα με την ίδια πηγή. «Η σύζυγός μου κι εγώ πιστεύαμε ότι επρόκειτο για σεισμό, ο οποίος μας ξύπνησε. Όλο το σπίτι ταρακουνήθηκε», δήλωσε ο Νταν Νόουλς, που διαμένει λίγους δρόμους παρακάτω από το σημείο της καταστροφής, στο πρακτορείο ειδήσεων Press Association.

Συναγερμός στην Ινδία: Έκρηξη σημειώθηκε στην πρεσβεία του Ισραήλ - Μεγάλες οι υλικές ζημιές

Συναγερμός στην Ινδία: Συναγερμός σήμανε στην Ινδία και συγκεκριμένα στο Νέο Δεχλί όταν πραγματοποιήθηκε μεγάλη έκρηξη στην πρεσβεία του Ισραήλ. Επίσης στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας σημειώθηκε ισχυρή και μεγάλη έκρηξη.

Συγκεκριμένα στο Νέο Δελχί στην Ινδία σημειώθηκε μία μεγάλη έκρηξη έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ με αποτέλεσμα να υπάρχουν υλικές ζημιές.

Έκρηξη πραγματοποιήθηκε στο Ισραήλ.

Συναγερμός στην Ινδία: Το χρονικό του περιστατικού

Ειδικότερα έκρηξη χωρίς τραυματισμούς σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (29/1) ώρα Ελλάδας μπροστά από την ισραηλινή πρεσβεία στο Νέο Δελχί. Το τετράγωνο όπου βρίσκεται η πρεσβεία αποκλείστηκε μετά την έκρηξη, στη διάρκεια της επέμβασης της αστυνομίας και των πυροτεχνουργών ενώ ζημιές σημειώθηκαν σε αυτοκίνητα.

«Το Ισραήλ χειρίζεται το περιστατικό ως τρομοκρατικό», δήλωσε στο Reuters Ισραηλινός αξιωματούχος μη θέλοντας να αποκαλύψει την ταυτότητά του. Η αστυνομία του Νέου Δελχί δήλωσε πως δεν υπήρξαν τραυματισμοί ούτε προκλήθηκαν ζημιές στο κτίριο και πρόσθεσε: «Οι αρχικές εντυπώσεις υπονοούν είναι πως πρόκειται για μια προσπάθεια να προκληθεί αίσθηση».

Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων έκανε λόγο για έναν μηχανισμό «πολύ χαμηλής ισχύος» που είχε αποτέλεσμα να σπάσουν τα τζάμια τριών γειτονικών αυτοκινήτων.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share