Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

Θρίλερ με το ελικόπτερο που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο Ραΐσι - Πληροφορίες για ανώμαλη προσγείωση

Πήγαινε να εγκαινιάσει ένα φράγμα στο Αζερμπαϊτζάν

19 Μαΐου 2024 17:02
Θρίλερ με το ελικόπτερο που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο Ραΐσι - Πληροφορίες για ανώμαλη προσγείωση
Από Εύη Κουρίδου

Ανώμαλη προσγείωση είχε το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση την Κυριακή 19/5.

Πολλά διεθνή ΜΜΕ μετέδωσαν την είδηση, μεταξύ των οποίων το AP και το Reuters, αναφέροντας ότι στο ελικόπτερο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επέβαινε ο πρόεδρος Ραΐσι.

Το πρακτορείο Fars έγραψε: «Σήμερα, Κυριακή, το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο προσγειώθηκε στο έδαφος λόγω της ομίχλης που επικρατούσε στη βόρεια περιοχή του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν και η αυτοκινητοπομπή του προέδρου αναχώρησε για την Ταμπρίζ από την ξηρά.

«Μερικά λεπτά πριν, η φήμη για ατύχημα για ένα από τα 3 ελικόπτερα της αυτοκινητοπομπής του προέδρου δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο».

Αντικρουόμενες αναφορές για το ατύχημα με το ελικόπτερο στο Ιράν

Άλλα ΜΜΕ αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα από τα τρία ελικόπτερα που μετέφεραν τον πρόεδρο του Ιράν και τους αξιωματούχους που τον συνοδεύουν, χωρίς να δώσουν πιο συγκεκριμένες λεπτομέρειες.

Δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση και οι πληροφορίες παραμένουν συγκεχυμένες.

Το περιστατικό συνέβη ενώ ο Ραΐσι βρισκόταν καθ' οδόν προς την επαρχία του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν του Ιράν. Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι ομάδες διάσωσης στάλθηκαν στο σημείο. Δεν είναι, για την ώρα, ξεκάθαρες οι ακριβείς συνθήκες του περιστατικού, ενώ δεν έχει γίνει γνωστή η κατάσταση του προέδρου του Ιράν.

Και ο ΥΠΕΞ του Ιράν μέσα στο ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο Ραΐσι

Εκτός από τον Ραΐσι, το ελικόπτερο μετέφερε αρκετούς άλλους αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων και ο υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες και η πυκνή ομίχλη δυσκολεύουν τις προσπάθειες των ομάδων διάσωσης, ανέφερε η κρατική τηλεόραση.

Η κρατική τηλεόραση περιέγραψε την περιοχή που συνέβη το περιστατικό ως κοντά στην Τζόλφα, μια πόλη στα σύνορα με το έθνος του Αζερμπαϊτζάν, περίπου 600 χιλιόμετρα βορειοδυτικά.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share