Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024

Θρίλερ στο Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Ιρανού προέδρου Ραϊσί και των επιβαινόντων στο ελικόπτερο

Τι θα συμβεί από εδώ και πέρα

20 Μαΐου 2024 10:13
Θρίλερ στο Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Ιρανού προέδρου Ραϊσί και των επιβαινόντων στο ελικόπτερο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θρίλερ στο Ιράν: Βρέθηκε η σορός του προέδρου του Ιράν, Εμπραίμ Ραϊσί, του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν και των υπόλοιπων επιβαινόντων στο ελικόπτερο Bell 212 που συνετρίβη την Κυριακή (19/5).

Με την ευκαιρία, δείτε: Νεκρός ο πρόεδρος του Ιράν και ο υπουργός Εξωτερικών: Βρέθηκαν τα συντρίμμια από το ελικόπτερο - Τι θα συμβεί από και στο εξής

Τέλος οι έρευνες

Οι σοροί των νεκρών θα μεταφερθούν στην πόλη Ταμπρίζ, ανέφερε ο επικεφαλής της ιρανικής Ερυθράς Ημισελήνου, σύμφωνα με το Tasnim News.

Υπενθυμίζεται ότι το ελικόπτερο με τους ανώτερους Ιρανούς αξιωματούχους συνετρίβη σε ορεινή περιοχή, καθώς επικράτησαν πολύ κακές καιρικές συνθήκες. Την ανακοίνωση πως ο πρόεδρος Ραϊσί είναι νεκρός, είχε γνωστοποιήσει νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της χώρας.

Ο θάνατος του Ραϊσί δεν θα προκαλέσει «την παραμικρή διατάραξη της διακυβέρνησης»

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση του Ιράν διαβεβαίωσε σε ανακοίνωσή της ότι ο θάνατος του Εμπραχίμ Ραϊσί δεν θα προκαλέσει «την παραμικρή διατάραξη της διακυβέρνησης» της χώρας.

Το ιρανικό Σύνταγμα προβλέπει ότι ο πρόεδρος της χώρας αντικαθίσταται στην περίπτωση θανάτου του από τον πρώτο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τον Μοχαμάντ Μοχμπέρ στην προκειμένη περίπτωση, ενώ στη συνέχεια προβλέπει τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών σε διάστημα 50 ημερών.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share