Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2023

Συναγερμός στη Νότια Αφρική: Ισχυρή έκρηξη σε διυλιστήριο πετρελαίου

Επτά είναι οι τραυματίες από την έκρηξη

4 Δεκεμβρίου 2020 09:59
Συναγερμός στη Νότια Αφρική: Ισχυρή έκρηξη σε διυλιστήριο πετρελαίου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα τρομακτικό περιστατικό συνέβη σήμερα Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου στη Νότια Αφρική όπου σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη σε διυλιστήριο πετρελαίου. Επίσης στη Βρετανία σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη σε αποθήκη στο Μπρίστολ την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα στη Νότια Αφρική στο δεύτερο μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη σήμερα το πρωί Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου όπου βρίσκεται στο Ντέρμπαν, όπως δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του πρακτορείου, υπάρχουν επτά τραυματίες και είναι όλοι σε σταθερή κατάσταση. Εκπρόσωπος της Engen, της εταιρείας η οποία διαχειρίζεται το διυλιστήριο, περιορίστηκε να πει πως θα δοθεί αργότερα στη δημοσιότητα ανακοίνωση Τύπου.

Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν η έκρηξη θα έχει επίπτωση στην παραγωγή. Στην πιο βιομηχανοποιημένη χώρα της Αφρικής λειτουργούν το τρέχον διάστημα έξι διυλιστήρια, τέσσερα από τα οποία επεξεργάζονται αργό πετρέλαιο και τα υπόλοιπα δύο συνθετικά καύσιμα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Έκρηξη σε τάνκερ ελληνικών συμφερόντων στη Σαουδική Αραβία

Μια έκρηξη προκάλεσε ζημιές σε πετρελαιοφόρο ελληνικών συμφερόντων στα ανοικτά των ακτών της Σαουδικής Αραβίας, στην Ερυθρά Θάλασσα κοντά στα σύνορα με την Υεμένη, σύμφωνα με το Al Jazeera.

Η έκρηξη έπληξε το MT Agrari, ένα πλοίο ελληνικών συμφερόντων με σημαία της Μάλτας στα ανοικτά των ακτών της Σουκάικ, στη Σαουδική Αραβία.

Μια δήλωση από τους χειριστές του Agrari που δημοσίευσε το πρακτορείο ειδήσεων The Associated Press ανέφερε ότι το δεξαμενόπλοιο «δέχθηκε επίθεση από άγνωστη πηγή». «Το Agrari χτυπήθηκε περίπου 1 μέτρο πάνω από την ίσαλο γραμμή και υπέστη ρήγμα. Έχει επιβεβαιωθεί ότι το πλήρωμα είναι ασφαλές και δεν υπήρξαν τραυματισμοί».

Το πλοίο εξακολούθησε να επιπλέει κοντά στην ακτή και σε αυτό επιβιβάστηκαν Σαουδάραβες αξιωματούχοι, ανέφερε η εταιρεία. Η Σαουδική Αραβία δεν αναγνώρισε αμέσως το περιστατικό. Με την ευκαιρία διαβάστε και αυτό: Έκρηξη σε σχολείο - Τουλάχιστον επτά νεκροί.

Η Ambrey, μια βρετανική εταιρεία ασφαλείας, απέδωσε την έκρηξη σε νάρκη. Ακόμη, ανέφερε ότι το Agrari είχε φορτίο από το Ρότερνταμ της Ολλανδίας και ότι είχε αποφορτιστεί στο ατμοηλεκτρικό εργοστάσιο της Σουκάικ.

«Η έκρηξη έλαβε χώρα στα όρια του λιμένα και τρύπησε το κύτος του σκάφους», δήλωσε η Ambrey.

Ο 5ος στόλος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, που είναι υπεύθυνος για την περιπολία των πλωτών οδών της Μέσης Ανατολής, δεν σχολίασε άμεσα το περιστατικό.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share