Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024

Δεκαπενταύγουστος σαν καζάνι που βράζει - «Βόμβα» από τα Μερομήνια για νέο κύμα καύσωνα

Πως θα κυλήσει ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού;

28 Ιουλίου 2023 10:21
Δεκαπενταύγουστος σαν καζάνι που βράζει - «Βόμβα» από τα Μερομήνια για νέο κύμα καύσωνα
Από Ανθή Κουρεντζή

Καιρός: Μετά από ένα δεκαπενθήμερο συνεχούς καύσωνα που «έλιωσε» την χώρα, μία ανάσα δροσιάς έρχεται να κατευνάσει τον υδράγυρο και να οδηγήσει την θερμοκρασία σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Πόσο θα διαρκέσει αυτό το κύμα δροσιάς; Άγνωστο ακόμα, αλλά σίγουρα δεν θα είναι σύντομο. Μήπως ένα νέο κύμα καύσωνα καραδοκεί και απειλεί ξανά την χώρα; Τα Μερομήνια έχουν την απάντηση.

Δεκαπενταύγουστος σαν καζάνι που βράζει - «Βόμβα» από τα Μερομήνια για νέο κύμα καύσωνα

Μερομήνια: Ο καιρός για τον Αύγουστο 2023

Για τα «μπάνια του λαού», ο καιρός προβλέπεται να είναι φυσιολογικός για την εποχή. Αρκετή ζέστη με τα αυγουστιάτικα μελτέμια στο Αιγαίο να δροσίζουν και να βελτιώνουν το αίσθημα ζέστης.

Το δεύτερο δεκαήμερο τον Αύγουστο του 2023 αναμένεται να έχει αρκετή ζέστη (καύσωνας). Τοπικές μπόρες και ξαφνικά μπουρίνια ενδεχομένως να «χτυπήσουν» την Βόρεια Ελλάδα (στα παραθαλλάσια μέρη). Την ημέρα της Παναγίας (15.08.2023) θα έχουμε αρκετή ζέστη και απουσία ανέμων.

Η σταδιακή επιστροφή των εκδρομέων στα τέλη του Αυγούστου αναμένεται να γίνει με αίθρια καιρικά φαινόμενα, λίγους ανέμους στα πελάγη και φυσιολογικές θερμοκρασίες για την εποχή (έως 31°C).

Ανατροπή μεγατόνων από τον Γιάννη Καλλιάνο - «Μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες θα...» (video)

Καιρός: Σήμερα Παρασκευή (28/7) οι θερμοκρασίες επιστρέφουν στα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου. Με την ευκαιρία, δείτε την γενική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί μέχρι και δέκα μονάδες κάτω, με αποτέλεσμα να δροσίσει αρκετά και η θερμοκρασία θα επιστρέψει σε φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή.

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στα Επτάνησα, τα ηπειρωτικά τμήματα και το Αιγαίο, ενώ λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις θα σημειωθούν στη δυτική Μακεδονία.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 25 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν έως 6 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα φτάσει από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 5 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

«Νέες επιθέσεις από θερμικές μάζες...»: Έκτακτη προειδοποίηση για τον καιρό από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη!

Καιρός σήμερα: Καλύτερη η εικόνα του καιρού από χτες στην χώρα ωστόσο σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη κάποιες θερμικές μάζες από την Αφρική αναμένεται να μας επισκεφτούν και τις επόμενες μέρες!

Ο ισχυρός καύσωνας ανήκει στο παρελθόν και η εικόνα θα είναι κάπως καλύτερη και φυσιολογική για την εποχή σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη. Ο μετεωρολόγος του Open, ξεκαθάρισε πως παρά τις μικρές επισκέψεις από θερμικές μάζες τις επόμενες μέρες η θερμοκρασία το πολύ να φτάσει μέχρι τους 40 και 41 βαθμούς σε κάποιες περιοχές της χώρας και θα αργήσουμε να δούμε ξανά θερμοκρασίες που θα αγγίζουν ιστορικά ρεκόρ.

Από εκεί και πέρα, τι καιρό να περιμένουμε σήμερα και το Σαββατοκύριακο, σε Αττική, Θεσσαλονίκη αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα; Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη στο παρακάτω βίντεο:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share