Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024

Πάρνηθα: Φωτογραφίες σοκ με τα τραύματα των εθελοντών - Πως έγινε η επίθεση (video)

«Μας χτύπησαν και μας μαχαίρωσαν δίχως έλεος»

26 Μαΐου 2024 16:31
Πάρνηθα: Φωτογραφίες σοκ με τα τραύματα των εθελοντών - Πως έγινε η επίθεση (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πάρνηθα: Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι φωτογραφίες που αποτυπώνουν τα πολύ σοβαρά τραύματα που υπέστη ο ένας εκ των εθελοντών από την άγρια και δίχως λόγο επίθεση σε βάρος τους στην Πάρνηθα, όπου είχαν πάει για να μαζέψουν σκουπίδια και να καθαρίσουν την περιοχή.

Με την ευκαιρία, διαβάστε: Άγρια επίθεση στην Πάρνηθα: Νεαροί μαχαίρωσαν εθελοντές που καθάριζαν την περιοχή - «Εμείς είμαστε από το Μενίδι» φώναζαν

Βαριά τραυματισμένοι οι εθελοντές

Σύμφωνα με το newsit, ο αρχηγός της αποστολής, που έσωσε τον βαριά τραυματισμένο εθελοντή, ο οποίος αιμορραγούσε από την επίθεση με μαχαίρι στην Πάρνηθα, ανήρτησε story στο Instagram, δίπλα στους δύο φίλους του.

Στις φωτογραφίες που δημοσίευσε φαίνονται τα τραύματα των δύο εθελοντών. Ο 32χρονος δέχτηκε τρεις μαχαιριές στην πλάτη και μία στο χέρι και έχει κάταγμα στη μύτη, ενώ ο 33χρονος τραυματίστηκε στο φρύδι και στο κεφάλι.

Πάρνηθα: Φωτογραφίες σοκ με τα τραύματα των εθελοντών

Πάρνηθα: Φωτογραφίες σοκ με τα τραύματα των εθελοντών

«Αν δεν υπήρχε ο φίλος μας να του δέσει τα τραύματα, δεν θα ζούσε σήμερα», δήλωσε στο newsit.gr ο ένας εκ των εθελοντών για τον αρχηγό της αποστολής, ο οποίος με την ανάρτησή του έστειλε το εξής μήνυμα: «με αυτή την απαράδεκτη αφορμή ας βρούμε τους συγκεκριμένους ενόχους και ας προστατεύσουμε τα βουνά μας και εκείνους που τα αγαπούν, όπως ο Γιώργος και ο Μιχάλης».

Στο μεταξύ, μιλώντας την Κυριακή στο MEGA (26.05.24­) ο αρχηγός της αποστολής περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές στην Πάρνηθα.

«Χωρίς λόγο και αφορμή στο πλαίσιο μίας μαγκιάς; ενός στοιχήματος; δεν γνωρίζω, έπεσαν θύματα οι φίλοι μου, με έναν τρόπο που ξεπερνά τα όρια της φαντασίας», είπε o Βασίλης Σφακιανόπουλος.

Πως έγινε η επίθεση

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ. επτά άγνωστοι δράστες ηλικίας 20-23 ετών, αδύνατοι, ύψους 1.75 περίπου, επιβαίνοντες σε ένα λευκό και ένα κόκινο ΙΧ πλησίασαν, κρατώντας φακούς, τους δύο εθελοντές, ηλικίας 33 και 32 ετών, οι οποίοι κοιμόντουσαν σε εγκαταλελειμμένο οίκημα απέναντι από την Κρύα Πηγή Φυλής. Τα εθελοντικά μέλη της οργάνωσης «SAVE YOUR HOOD» είχαν ανέβει εκεί από το απόγευμα για να το καθαρίσουν από σκουπίδια και θα διανυκτέρευαν για να συνεχίσουν το πρωί.

Ξύπνησαν από τον θόρυβο και οι δράστες άρχισαν να τους κάνουν διάφορες ερωτήσεις, όπως «τι ομάδα είσαι;», «είσαι αναρχικός;», ενημερώνοντάς τους ότι είναι από το Μενίδι.

Τα δύο θύματα τους είπαν ότι είναι εθελοντές και δεν ασχολούνται με αυτά, τους χαιρέτησαν φιλικά και έφυγαν από το σημείο. Μετά από δέκα λεπτά όμως, οι δράστες επέστρεψαν. Φωνάζοντας «κάναμε comeback» ξεκίνησαν να τους χτυπάνε αδιακρίτως με κλωτσιές και μπουνιές, με αποτέλεσμα ο ένας να τραυματιστεί στο πρόσωπο και να σπάσει την μύτη του, ενώ ο δεύτερος να τραυματιστεί στο δεξί φρύδι και στο κεφάλι.

Ο ένας από τα θύματα κατάφερε να ξεφύγει και άρχισε να τρέχει για να ζητήσει βοήθεια από άλλους δύο εθελοντές οι οποίοι είναι και αυτοί εθελοντικά μέλη της ίδιας οργάνωσης και κοιμόντουσαν σε ένα εκκλησάκι, σε απόσταση πενήντα μέτρων.

Μόλις γύρισαν όλοι μαζί στο σημείο, οι δράστες είχαν αποχωρήσει και βρήκαν τον ένα εθελοντή αιμόφυρτο στο έδαφος, όπου διαπίστωσαν ότι το είχαν μαχαιρώσει σε διάφορα μέρη του σώματος του. Αμέσως τον μετέφεραν με το αυτοκίνητο τους στο Αττικό Νοσοκομείο, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και τους ενημέρωσαν ότι ο φίλος τους είχε τραυματιστεί με τρεις μαχαιριές στην αριστερή ωμοπλάτη και δύο μαχαιριές στο αριστερό βραχίονα, αλλά διέφυγε τον κίνδυνο, καθώς δεν έχουν πληγεί ζωτικά όργανα. Στο ίδιο νοσοκομείο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στον δεύτερο τραυματία.

Σε εξέλιξη είναι έρευνα της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share