Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

Με θέα στον Εθνικό Κήπο το γραφείο του Μητσοτάκη - Μετακομίζουν υπηρεσίες του Μαξίμου και της Βουλής

Μεταφέρονται στο Μέγαρο Μποδοσάκη

26 Μαΐου 2024 15:35
Με θέα στον Εθνικό Κήπο το γραφείο του Μητσοτάκη - Μετακομίζουν υπηρεσίες του Μαξίμου και της Βουλής
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Λίγο πριν την ολοκλήρωσή της βρίσκεται η διαδικασία μετακόμισης υπηρεσιών του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά και της Βουλής, στο Μέγαρο Μποδοσάκη.

Η μετακόμιση από την Ηρώδου Αττικού στη Λεωφόρο Αμαλίας 20 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος.

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης από Αγρίνιο: «Πάμε να βάλουμε τρίποντο στις Ευρωεκλογές - Εμείς δε θα συγκαλύψουμε εφοριακούς»

Το νέο «Μέγαρο Μαξίμου» αποτελείται από 6 ορόφους και έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει έως 600 άτομα.

Ειδικότερα, το γραφείο του πρωθυπουργού και του προέδρου της Βουλής θα βρίσκονται στον 6ο όροφο, ενώ στον 5ο όροφο θα μετεγκατασταθεί ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος και οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού.

Σε ό,τι αφορά τη μετακόμιση ορισμένων υπηρεσιών του Μεγάρου Μαξίμου στο Μέγαρο Μποδοσάκη θα είναι προσωρινή έως ότου ολοοκληρωθεί η κατασκευή του νέου κυβερνητικού πάρκου στην περιοχή του Υμηττού, στον χώρο της πρώην ΠΥΡΚΑΛ.

Σημειώνεται πως η πρόταση της Βουλής αναδείχθηκε από το Ίδρυμα Μποδοσάκη ως επικρατέστερη μετά τη διαγωνιστιτική διαδικασία επιλογής.

Από την 01.01.2024 το Μέγαρο Μποδοσάκη επί της Λ. Αμαλίας και Σουρή, στην περιοχή του Συντάγματος, μισθώνεται από τη Βουλή των Ελλήνων, ώστε να συγκεντρωθούν σε αυτό σημαντικές υπηρεσίες της που σήμερα στεγάζονται σε διάφορα κτήρια της περιοχής του Κέντρου της Αθήνας, ενώ τα έσοδα της μίσθωσης θα κατευθύνονται στην επίτευξη των κοινωφελών σκοπών του Ιδρύματος Μποδοσάκη, στο οποίο και ανήκει το ακίνητο.

Το υποδειγματικά συμμετρικό γωνιακό Μέγαρο Μποδοσάκη επί της λεωφόρου Αμαλίας 20 και Σουρή 5 αποτελεί ιστορικό κτήριο της Αθήνας.

Φέρει την υπογραφή του Ανδρέα Πλουμιστού, ιδρυτικού μέλους της Ελληνικής Αρχιτεκτονικής Εταιρείας, η κατασκευή του ξεκίνησε το 1949 και ολοκληρώθηκε το 1958, ενώ την περίοδο 2005-2006 ανακαινίστηκε ριζικά. Αποτελείται από ισόγειο, 6 ορόφους και 2 υπόγεια, έχοντας συνολική επιφάνεια 13.460 τ.μ.

Το κτήριο διαθέτει απρόσκοπτη θέα προς τον Εθνικό Κήπο, αλλά και προς τα σημαντικά τοπόσημα του κέντρου της πόλης: τον Λυκαβηττό, το Κοινοβούλιο, το Καλλιμάρμαρο, τους Στύλους του Ολυμπίου Διός, αλλά και την Ακρόπολη.


Μέγαρο Μαξίμου
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share