Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024

Πετάει το «γάντι» ο Ανδρουλάκης: Σκέφτεται εκλογές στο ΠΑΣΟΚ ακόμα και μέσα στον Ιούλιο!

Ο πρόεδρος του κόμματος δέχεται έντονη αμφισβήτηση μετά τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών

14 Ιουνίου 2024 20:04
Πετάει το «γάντι» ο Ανδρουλάκης: Σκέφτεται εκλογές στο ΠΑΣΟΚ ακόμα και μέσα στον Ιούλιο!
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI
Από Εύη Κουρίδου

Εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού του ΠΑΣΟΚ σκέφτεται ο Νίκος Ανδρουλάκης, ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι, λόγω της αμφισβήτησης που δέχεται από στελέχη του κόμματός του μετά τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών.

Προς το παρόν, η επίσπευση των διαδικασιών δεν επιβεβαιώνεται από το περιβάλλον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και το χρονοδιάγραμμα παραμένει αναλλοίωτο.

Για την Τετάρτη 19/6, είναι προγραμματισμένο το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, όπου ο Νίκος Ανδρουλάκης θα αποτιμήσει το αποτέλεσμα και θα κάνει γνωστές τις θέσεις του σχετικά με τη συζήτηση που έχει ανοίξει για το μέλλον της Κεντροαριστεράς.

Στις 30 Ιουνίου, στην Κεντρική Επιτροπή, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Η εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ είναι προγραμματισμένη για τον Οκτώβριο του 2025, όταν και ολοκληρώνεται η τετραετία από την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη.

Για να πραγματοποιηθεί πρόωρη εκλογή, όμως, πρέπει να έχει προηγηθεί και έκτακτο συνέδριο, για το οποίο πρέπει να αποφασίσει η Κεντρική Επιτροπή. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες πάντως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται να σκέφτεται πως μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδος θα δημιουργούσε εσωστρέφεια στο κόμμα.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share