Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024

ΠΑΣΟΚ: Τα πυρά για αλλαγή ηγεσίας από τον Κωνσταντινόπουλο - Η στάση του Ανδρουλάκη (video)

Η επιστολή πυροδότησε νέες εξελίξεις

12 Ιουνίου 2024 12:50
ΠΑΣΟΚ: Τα πυρά για αλλαγή ηγεσίας από τον Κωνσταντινόπουλο - Η στάση του Ανδρουλάκη (video)
EUROKINISSI
Από Ρέα Βέσση

Δε άργησαν να «ηχήσουν» οι σάλπιγγες του πολέμου στο ΠΑΣΟΚ, ειδικά μετά την έκβαση των Ευρωεκλογών, με υψηλόβαθμα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη να θέτουν ανοιχτά το ζήτημα ηγεσίας στο κόμμα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίζεται αποφασισμένος να κλείσει τη σχετική συζήτηση, στέλνοντας μήνυμα μέσω «κύκλων του ΠΑΣΟΚ» πως δεν θα επιτρέψει να βυθιστεί η παράταξη στην εσωστρέφεια.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Ευρωεκλογές 2024: Οι πρώτες δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη - «Το ΠΑΣΟΚ έσπασε τη γαλάζια κυριαρχία στον χάρτη» (video)

Η αρχή έγινε με τη Νάντια Γιαννακοπούλου, το βράδυ των Ευρωεκλογών, με την ίδια να απαντά στο ερωτημα να τίθεται θέμα ηγεσίας, ως εξής: «Θα τα συζητήσουμε όλα μα όλα, και όταν λέμε όλα, εννοούμε όλα στα όργανα… Οφείλουμε να συζητήσουμε τα πάντα».

Η επιστολή Κωνσταντινόπουλου

Κεραυνός εν αιθρία «έσκασε» η επιστολή του βουλευτή Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος συνέταξε μια επιστολή προς τα μέλη του πολιτικού συμβουλίου, έθεσε θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ και ζητά να γίνει άμεση επανεκκίνηση στο κόμμα με την άμση εκλογή ηγεσίας εντός του 2024.

Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται «restart ηγετικό, πολιτικό, οργανωτικό, για το ΠΑΣΟΚ και τη μεγάλη παράταξη της Κεντροαριστεράς!», αναφέρει στην επιστολή του.

Ο βουλυετής του κόμματος, Παύλος Γερουλάνος, εξέφρασε «ανοιχτά» τη στήριξή του στην πρόταση Κωνσταντινόπουλου, ζητώντας να υπάρξει γρήγορη και συντεταγμένη διαδικασία που θα πάει σε βάθος τη συζήτηση στο ΠΑΣΟΚ και θα καταλήξει άμεσα σε «δια ταύτα».

Ο Παύλος Γερουλάνος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ χαρακτήρισε «καλοδεχούμενη» την πρωτοβουλία του κ. Κωνσταντινόπουλου, ενώ απέρριψε τα σενάρια για συνενώσεις κομμάτων στην κεντροαριστερά διότι όπως είπε «δε υπάρχει αριθμητική στην πολιτική».

Τι απαντά η Χαριλάου Τρικούπη σε αυστηρό τόνο!

Σε υψηλούς τόνους απαντούν στα ομαδικά πυρά κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη, αναφέροντας πως δεν θα επιτρέψουν να βυθιστεί στην εσωστρέφεια η παράταξη «και ό,τι χτίστηκε με κόπους και θυσίες τα τελευταία χρόνια, να χαθεί σε λίγες μέρες».

Οι ίδιες πηγές του ΠΑΣΟΚ αναφέρουν ότι το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών θα ακολουθηθεί κατά γράμμα σύμφωνα με το καταστατικό και πως τώρα το ζήτημα, «είναι η δίκαιη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος για να βγουν γόνιμα συμπεράσματα και να οικοδομηθεί η στρατηγική του κόμματος και οι κινήσεις για την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης».

Αναλυτικά το σχόλιο των κύκλων του κ. Ανδρουλάκη:

«Το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη από κινήσεις εξωστρέφειας, κάτι που δεν υπηρετούν επισπεύδουσες και συντονισμένες δημόσιες παρεμβάσεις από εκείνους, που δήθεν ομνύουν στις θεσμικές λειτουργίες των οργάνων. Δεν θα επιτρέψουμε να βυθιστεί η παράταξη στην εσωστρέφεια και ό,τι χτίστηκε με κόπους και θυσίες τα τελευταία χρόνια, να χαθεί σε λίγες μέρες. Σε κάθε περίπτωση, ο σεβασμός στις καταστατικές λειτουργίες και πρόνοιες είναι ο εγγυητής της ενότητας. Το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών θα ακολουθηθεί κατά γράμμα σύμφωνα με το καταστατικό. Το ζήτημα τώρα είναι η δίκαιη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος για να βγουν γόνιμα συμπεράσματα και να οικοδομηθεί η στρατηγική του κόμματος και οι κινήσεις για την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share