Τρίτη, 21 Μαΐου 2024

Θύμα απάτης ο γνωστός YouTuber, Κρις Κόγιας: Πώς του πήραν 4.000 ευρώ - «Πάτησα ένα λινκ δήθεν από...»

Από την τράπεζα τον ενημέρωσαν πως πολύ δύσκολα θα δει ξανά τα χρήματά του!

18 Απριλίου 2023 11:57
Θύμα απάτης ο γνωστός YouTuber, Κρις Κόγιας: Πώς του πήραν 4.000 ευρώ - «Πάτησα ένα λινκ δήθεν από...»
Από Κυριάκος Μελλίδης

Γνωστός Youtuber από τη Θεσσαλονίκη αποκάλυψε, με βίντεο που ανέβασε στο TikTok, ότι έπεσε θύμα διαδικτυακής απάτης. Οι επιτήδειοι του άρπαξαν 4.000 ευρώ από τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Όπως έκανε γνωστό ο Chris Kogias (Χρήστος Κόγιας) του ήρθε ένα μήνυμα από τα ΕΛΤΑ στο κινητό με link, για μία κάρτα wallet που είχε παραγγείλει. Πάτησε τον σύνδεσμο, πείστηκε και έβαλε τα στοιχεία του. Το αποτέλεσμα ήταν να δει τον τραπεζικό του λογαριασμό μειωμένο κατά 4.000 ευρώ.

«Μην πατάτε links στα μηνύματα για τίποτα!», ακούγεται να λέει στο βίντεο που ανέβασε στον λογαριασμό του, ενώ τόνισε πως από την τράπεζα τον ενημέρωσαν πως πολύ δύσκολα θα δει ξανά τα χρήματά του στον λογαριασμό του.

Απάτη «μαμούθ» στη Δυτική Αττική: Χάκερς άρπαξαν 2 εκατ. ευρώ από ανυποψίαστους πολίτες - Πώς σχετίζεται η δράση τους με το Fuel Pass (video)

Μία απίστευτη απάτη είχαν στήσει άγνωστοι από το Ζεφύρι και την Αγία Βαρβάρα, καθώς έχοντας οργανωμένο σχέδιο κατάφεραν να αποσπάσουν από τα θύματά τους σε Αττική και περιφέρεια περί τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με το Mega, οι αρχηγοί της σπείρας συνέλλεγαν τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών από αγγελίες, από ανοιχτές πηγές διαδικτύου, επικοινωνούσαν πολλές φορές με τα θύματα και επικαλούνταν ότι ήταν από τη Διαύγεια ή από το Fuel Pass.

Οι απατεώνες κατάφεραν να εξαπατήσουν μεγάλους επιχειρηματίες, λογιστές μεγάλων εταιρειών, υπεύθυνους νυχτερινών κέντρων διασκέδασης, έναν μητροπολίτη και μοναχές. Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια της Κατερίνης, έπειτα από έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share