Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024

Κακοκαιρία "Μήδεια": "Χτύπησε" και την Κρήτη - "Ντύθηκε" στα λευκά το Οροπέδιο Λασιθίου

Προμηνύεται μία δύσκολη μέρα και νύχτα

15 Φεβρουαρίου 2021 16:35
Κακοκαιρία

Κακοκαιρία "Μήδεια": Συνεχίζεται η ισχυρή κακοκαιρία που έχει καλύψει όλη την Ελλάδα με αποτέλεσμα να κατευθύνεται αρκετά γρήγορα και σε άλλες περιοχές.

Σημειώνεται ότι στην Αττική επικρατεί ένα χάος με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την ισχυρή κακοκαιρία με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετές διακοπές ρεύματος.

Συγκεκριμένα η κακοκαιρία "Μήδεια" έκανε την εμφάνιση της και στην Κρήτη όπου έχει ξεκινήσει να καλύπτει το Οροπέδιο Λασιθίου από το πολύ χιόνι.

Ξεκίνησε η κακοκαιρία στο Λασίθι.

Κακοκαιρία "Μήδεια": Έφτασαν στην Κρήτη τα ισχυρά φαινόμενα

Ειδικότερα χιονίζει από τη μία το μεσημέρι με αμείωτη ένταση στο Οροπέδιο Λασιθίου στην Κρήτη, όπου έφτασε τις τελευταίες ώρες η κακοκαιρία Μήδεια διαμορφώνοντας στις ορεινές περιοχές ένα αμιγώς χειμωνιάτικο σκηνικό.

Η αρχή έγινε χθες Κυριακή, που οι νοτιάδες άλλαξαν το σκηνικό του καιρού, ενώ από νωρίς το πρωί, σε όλο το νησί καταγράφεται πτώση της θερμοκρασίας και εκδηλώνονται σποραδικές βροχές, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

«Είμαστε καθόλα έτοιμοι και ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του δήμου είναι σε επιφυλακή», τόνισε ο δήμαρχος Οροπεδίου Γιάννης Στεφανάκης, που ανέφερε ότι το εκχιονιστικό μηχάνημα που διαθέτει ο δήμος, όπως και τα μηχανήματα του δήμου Αγίου Νικολάου και του δήμου Χερσονήσου που καλύπτουν την πρόσβαση προς το Οροπέδιο από διαφορετικές πλευρές, είναι ήδη παραταγμένα προκειμένου να πιάσουν δουλειά, εφόσον χρειαστεί.

«Με την ένταση που πέφτει το χιόνι, είναι σαφές ότι προμηνύεται μια δύσκολη μέρα και νύχτα, ωστόσο έχουμε κάνει ό,τι είναι δυνατό για να περιορίσουμε την πιθανότητα να υπάρξουν σύνθετα προβλήματα» πρόσθεσε ο κ. Στεφανάκης.

Κακοκαιρία "Μήδεια": Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη (16/02)

Κακοκαιρία "Μήδεια": Όλο και δυσκολότερη γίνεται η κατάσταση με την κακοκαιρία "Μήδεια" στην Ελλάδα και ειδικά σε αρκετές περιοχές όπου αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Σημειώνεται ότι στη Κοζάνη το θερμόμετρο "έφτασε" τους -20 βαθμούς με αρκετές άλλες περιοχές να πλησιάζουν αρκετά αυτή την περιοχή.

Συγκεκριμένα αρκετά σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου σε πολλές περιοχές στην Ελλάδα λόγω της δύσκολης κατάστασης με την κακοκαιρία.

Κλείνουν αρκετά σχολεία την Τρίτη.

Κακοκαιρία "Μήδεια": Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά

Ειδικότερα κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε όλη την Κεντρική Μακεδονία την Τρίτη (16.02.2021), με νέα απόφαση του Απόστολου Τζιτζικώστα, μετά την επέλαση της Μήδειας.

«Λόγω του συνεχιζόμενου ολικού παγετού στο σύνολο της Κεντρικής Μακεδονίας και κατόπιν συνεννόησης με τους Δημάρχους των 38 Δήμων της περιοχής, την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, την Πολιτική Προστασία, αλλά και τους επτά τοπικούς Αντιπεριφερειάρχες, αποφασίσαμε να παραμείνουν και αύριο Τρίτη κλειστά όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στην Κεντρική Μακεδονία. Η απόφαση αυτή ελήφθη για να μην διακινδυνεύσουμε την ασφάλεια των μαθητών και των συνοδών τους εξαιτίας των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Διευκρινίζεται ότι για την Τετάρτη δεν θα ληφθεί ενιαία απόφαση, αλλά θα ληφθεί απόφαση από κάθε Δήμο ξεχωριστά, αναλόγως των συνθηκών που επικρατούν σε τοπικό επίπεδο και πάντα με στόχο την απολύτως ασφαλή μετακίνηση των μαθητών και των πολιτών.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share