Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κακοκαιρία «Μήδεια»: «Έρχεται η ώρα της Αττικής» - Έκτακτες προειδοποιήσεις από Καλλιάνο, Μαρουσάκη, Αρνιακό και Σούζη! (Video)

Νέα επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Δευτέρας

15 Φεβρουαρίου 2021 13:09
Κακοκαιρία «Μήδεια»: «Έρχεται η ώρα της Αττικής» - Έκτακτες προειδοποιήσεις από Καλλιάνο, Μαρουσάκη, Αρνιακό και Σούζη! (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Νέα επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Δευτέρας στην Αττική και χιονοπτώσεις καθ΄όλη την διάρκεια της Τρίτης σε όλο το νομό προβλέπουν οι Καλλιάνος, Μαρουσάκης, Αρνιακός και Σούζη! Ενώ, κλειστή θα μείνει για 24 ώρες η Εθνική Οδός Αθηνών - Λαμίας, από τις 7:00 το απόγευμα σήμερα Δευτέρα και για όλη τη μέρα αύριο, Τρίτη, έπειτα από απόφαση της Πολιτικής Προστασίας, λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια».

Καλλιάνος: Αύριο η μεγάλη χιoνόπτωση στην Αττική

Η κακοκαιρία «Μήδεια» χτυπά ήδη την Αττική ωστόσο οι επόμενες ώρες θα είναι πιο δύσκολες σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο. Όπως είπε ο μετεωρολόγος, «έρχεται η ώρα της Αθήνας».

Αναλυτικά η πρόγνωσή του:

Το διήμερο Δευτέρα και Τρίτη οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στα ηπειρωτικά-ανατολικά από το ύψος του Πηλίου. Θα χιονίζει στο Πήλιο, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Αττική και τη Βοιωτία, στα βορειοανατολικά της Πελοποννήσου αλλά και στις περιοχές του Αιγαίου.

Την ίδια ώρα, ο καιρός θα είναι πολύ βελτιωμένος στη βόρεια Ελλάδα. Μέχρι και την Τετάρτη το πρωί, θα έχουμε χιονοπτώσεις στα ανατολικά-ηπειρωτικά τμήματα, ακόμα και στις πεδινές περιοχές. Πυκνά θα είναι τα χιόνια και σε περιοχές των Κυκλάδων, της Κρήτης, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, μέχρι και τα πεδινά τμήματα.

Για την περιοχή της Αττικής, έγινε ένα πρώτο πέρασμα από ασθενείς χιονοπτώσεις κατά βάση τις πρώτες πρωινές ώρες και θα συνεχίσει κατά περιόδους να χιονίζει στα βόρεια προάστια.

Από το βράδυ ουσιαστικά σήμερα και στη συνέχεια μέχρι και το βράδυ αργά της Τρίτης έρχεται η ώρα της Αττικής, η ώρα της Αθήνας. Θα έχουμε και σύγκλιση των ανέμων και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και αυξημένα ποσά υγρασίας, με αποτέλεσμα από σήμερα το βράδυ και στη συνέχεια για 24 περίπου ώρες θα έχουμε χιονοπτώσεις που θα επηρεάζουν την Αττική μέχρι και τα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα κατά τόπους.

Και σήμερα στο Σύνταγμα είχαμε ασθενείς χιονοπτώσεις, φανταστείτε για τι μιλάμε για την Τρίτη. Θα χιονίσει σίγουρα στο κέντρο της Αθήνας, αλλά δεν μπορεί να πει κανείς αν θα έχουμε αξιόλογη χιονόστρωση ή όχι.

Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Έρχεται δεύτερο ισχυρότερο κύμα κακοκαιρίας με χιόνια στην Αττική

Προ των πυλών βρίσκεται ένα δεύτερο, ισχυρότερο, κύμα κακοκαιρίας στην Αττική, με περισσότερα χιόνια στον νομό, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Μαρουσάκης, μιλώντας στο OPEN, αν και τα φαινόμενα αρχίζουν και εξασθενούν στη Βόρεια Ελλάδα, το πολικό ψύχος θα παραμείνει σήμερα και αύριο, ενώ οι χιονοπτώσεις μετατοπίζονται στα νότια και ανατολικά τμήματα της χώρας.

Ειδικότερα για την Αττική, η κακοκαιρία αναμένεται να εξελιχθεί σε δύο κύματα. Το πρώτο κύμα βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ το δεύτερο θα κάνει την εμφάνισή του τα ξημερώματα της Τρίτης (16/02).

Σήμερα τα χιόνια αναμένεται να συνεχιστούν στην Αττική μέχρι νωρίς το απόγευμα, οπότε και αναμένεται πρόσκαιρη βελτίωση, ενώ από τα ξημερώματα της Τρίτης και μέχρι αργά το βράδυ αύριο, θα ξεκινήσουν και πάλι οι χιονοπτώσεις, ντύνοντας και πάλι στα «λευκά» τον νομό.

Δείτε όσα είπε ο κ. Μαρουσάκης:

"Θα συνεχιστεί και άλλο η ισχυρή χιονόπτωση και ο παγετός" - Καμπανάκι από τον Τάσο Αρνιακό

Ο Τάσος Αρνιακός προειδοποιεί για τον καιρό των επόμενων ημερών, καθώς σημείωσε ότι θα συνεχιστεί ο παγετός και τις επόμενες μέρες.

Συγκεκριμένα ο έμπειρος μετεωρολόγος τόνισε ότι σε αρκετές περιοχές της Αθήνας το χιόνι στρώνει τους δρόμους όπου και γλιστράει αρκετά. Συνέχισε λέγοντας ότι μέχρι την Τρίτη το απόγευμα θα συνεχιστεί η χιονόπτωση όπου θα είναι πιο έντονη.

Ακόμη τόνισε ότι η υπόλοιπη δυτική και βόρεια Ελλάδα θα έχει παγετό με τον υδράργυρο να πέφτει μέχρι τους -20 βαθμούς και ελάχιστη θερμοκρασία μέχρι τους 0 βαθμούς. Τέλος είπε ότι θα συνεχιστούν οι Βοριάδες στο Αιγαίο ενώ ο υδράργυρος θα φτάσει στα κεντρικά από -10 έως 9 στα δυτικά ενώ 6 στα ανατολικά.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό:

Χριστίνα Σούζη: Χειρότερη μέρα η Τρίτη για την Αττική

Νέα επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Δευτέρας στην Αττική και χιονοπτώσεις καθ΄όλη την διάρκεια της Τρίτης σε όλο το νομό προβλέπει η Χριστίνα Σούζη.

Μπορεί πολλές περιοχές σήμερα Δευτέρα να ξημέρωσαν με αρκετό χιόνι και στην Αττική, λόγω «Μήδειας», ωστόσο αύριο Τρίτη θα είναι ακόμη χειρότερα σύμφωνα με την Χριστίνα Σούζη.

Η γνωστή μετεωρολόγος προβλέπει χιόνια από το βράδυ της Δευτέρας - περίπου στις 20:00-21:00 θα ξεκινήσουν τα φαινόμενα - και θα διαρκέσουν μέχρι το βράδυ της Τρίτης σε όλο το νομό Αττικής ακόμη και τα νότια προάστια μέχρι τα παραλιακά σημεία.

Αυτό σημαίνει ότι στα βόρεια η χιονόπτωση θα είναι πυκνή ενώ δεν αποκλείεται χιονόστρωση κατά τόπους ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας!

Εκτός από τα χιόνια, οι θερμοκρασίες θα είναι χαμηλές και σήμερα Δευτέρα μέσα στην Αθήνα το μεσημέρι θα φτάσουν μέχρι τους 4 βαθμούς Κελσίου.

Προσοχή εφιστά η Χριστίνα Σούζη και για τους θυελλώδεις ανέμους που θα φτάνουν τα 8 με 9 μποφόρ.

Εκτός της Αττικής χιονοπτώσεις θα υπάρξουν στην Εύβοια, την Βοιωτία, τα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης και τα ορεινά στα βόρεια των νησιών των Κυκλάδων.

Δείτε την πρόγνωση της:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share