Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Σίδερο ρούχων: 4 βήματα για να το απολυμάνετε εύκολα και δραστικά χωρίς κόπο

Για καλύτερο αποτέλεσμα στα ρούχα

13 Σεπτεμβρίου 2023 18:49
Σίδερο ρούχων: 4 βήματα για να το απολυμάνετε εύκολα και δραστικά χωρίς κόπο
Από Ανθή Κουρεντζή

Πολλοί πιστεύουν πως ο καθαρισμός κάποιων οικιακών συσκευών, όπως είναι το πλυντήριο ρούχων ή το σίδερο, δεν είναι απαραίτητος, καθώς θεωρούν (δυστυχώς εσφαλμένα) πως αυτές οι συσκευές αυτοαπολυμαίνονται (η μια με το νερό και η άλλη με τις υψηλές θερμοκρασίες). Με την ευκαιρία, δείτε 7 tips για να μην μυρίζουν μούχλα τα ρούχα σας μετά το πλυντήριο.

Αν δεν θέλετε όλη η βρομιά του σίδερού σας να καταλήξει πάνω στα φρεσκοπλυμένα ρούχα σας, τότε θα πρέπει να το απολυμαίνετε τακτικά.

  • Απομακρύνετε όλη τη βρομιά

Βάλτε μια χαρτοπετσέτα πάνω στη σιδερώστρα σας και ρίξτε μια γεμάτη κουταλιά αλάτι πάνω της. Απλώστε το αλάτι στην επιφάνεια της χαρτοπετσέτας και σιδερώστε την, ρυθμίζοντας το σίδερο στην πιο υψηλή θερμοκρασία και χωρίς ατμό. Όλη η βρομιά που υπάρχει εσωτερικά του σίδερου θα βγει προς τα έξω και θα κολλήσει πάνω στο αλάτι.

Σίδερο ρούχων: 4 βήματα για να το απολυμάνετε ελυκολα και δραστικά χωρίς κόπο

  • Καθαρίστε τις οπές αερισμού

Χρησιμοποιήστε μερικές μπατονέτες για να καθαρίσετε τις οπές. Θα χρειαστείτε λίγο ξίδι και λίγη υπομονή για να καθαριστούν οι οπές αποτελεσματικά. Έχοντας προηγηθεί η προηγούμενη διαδικασία καθαρισμού με το αλάτι, θα είναι πολύ πιο εύκολο να καθαρίσετε τις οπές καθώς όλη η βρομιά θα έχει βγει προς τα έξω. Αυτή η διαδικασία καθαρισμού πρέπει να γίνει ενώ το σίδερό σας είναι εκτός πρίζας. Μόλις καθαρίσετε τις οπές με λίγο ξίδι, περάστε τις ξανά με νερό και μπατονέτες για να φύγει οποιαδήποτε ποσότητα ξιδιού έχει μείνει πάνω στις οπές.

  • Καθαρίστε το σίδερο εσωτερικά

Βάλτε στην τρύπα του σίδερου όπου τοποθετείται το νερό, ίση ποσότητα νερού και ξιδιού μέχρι να γεμίσει το σίδερο κατά το 1/3. Βάλτε το σίδερο στην πρίζα και ρυθμίστε το σε μέτρια θερμοκρασία. Αφήστε το για 10 λεπτά στην πρίζα μέχρι να βγει προς τα έξω, μέσω του ατμού, όλο το ξίδι. Στη συνέχεια γεμίστε όλο το σίδερο με νερό ώστε να φύγουν όλες οι υπολειπόμενες ακαθαρσίες που ίσως έχουν συσσωρευθεί εσωτερικά του σίδερού σας αλλά και τα υπολείμματα ξιδιού.

  • Καθαρίστε το σίδερο εξωτερικά

Με ένα πανάκι, λίγο απορρυπαντικό πιάτων και νερό μπορείτε να καθαρίσετε τέλεια το εξωτερικό μέρος του σίδερού σας. Απλά ανακατέψτε λίγη ποσότητα απορρυπαντικού μέσα σε μια λεκανίτσα με νερό και με ένα βαμβακερό πανάκι σκουπίστε εξωτερικά το σίδερο τρίβοντας τα σημεία που έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα. Προσέξτε μόνο να μην είναι το σίδερό σας στην πρίζα.

Κουτσουλιές στο μπαλκόνι: Το σωτήριο καθαριστικό «πλάνο» για να απαλλαγείτε χωρίς κόπο και ανέξοδα

Τα περιστέρια και οι δεκαοχτούρες είναι πολύ συμπαθητικά πουλάκια αλλά όταν αρχίζουν τις επισκέψεις στο μπαλκόνι μας τότε αρχίζει και το πρόβλημα, επειδή οι κουτσουλιές τους αφενός λερώνουν και αφετέρου μπορεί μεταφέρουν ασθένειες και παράσιτα που μεταδίδουν στον άνθρωπο. Ο καθαρισμός του μπαλκονιού από κουτσουλιές είναι μια απαραίτητος για την σωστή υγιεινή μας. Εμείς σας έχουμε 3 αποτελεσματικούς τρόπους για να απαλλαγείτε. Με την ευκαιρία, δείτε το καθαριστικό κόλπο για να διώξετε την σκουριά από τα κάγκελα στο μπαλκόνι.

Ενώ μπορεί να είναι διασκεδαστικό να βλέπετε τα πουλιά, η ζημιά που μπορούν να αφήσουν στο μπαλκόνι και τα έπιπλα του κήπου δεν είναι. Όχι μόνο οι ακαθαρσίες των περιστεριών είναι αντιαισθητικές, αλλά μπορεί επίσης να είναι και κίνδυνος για την υγεία. Είναι σημαντικό να φροντίζετε να το καθαρίζετε από τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σας σχολαστικά από τα περιττώματα των πουλιών. Θα σας παρουσιάσω 3 αποτελεσματικούς τρόπους για να καθαρίσετε τις κουτσουλιές των περιστεριών από το μπαλκόνι!

Ο καθαρισμός του μπαλκονιού σας από περιττώματα και ακαθαρσίες περιστεριών είναι μια απαραίτητη για την σωστή υγιεινή μας. Αποτελούν επικίνδυνες εστίες μικροβίων και μυκήτων που συσσωρεύονται σε σύντομο χρονικό διάστημα σε μπαλκόνια, περβάζια, σκεπές, ακάλυπτους χώρους κλπ. Επιπλέον, η μολυσματική τους δράση πολλαπλασιάζεται όταν τέτοιες εστίες βρίσκονται κοντά σε ανθρώπους με προβλήματα υγείας.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share