Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024

Σκουριασμένα κάγκελα στο μπαλκόνι: Το έξυπνο τρικ για να γίνουν λαμπίκο άμεσα και οικονομικά

Πως να τα καθαρίσετε από σκουριά και βρομιές

17 Αυγούστου 2023 17:00
Σκουριασμένα κάγκελα στο μπαλκόνι: Το έξυπνο τρικ για να γίνουν λαμπίκο άμεσα και οικονομικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έχετε μπαλκόνι με σκουριασμένα κάγκελα; Μην ανησυχείτε, γιατί σας έχουμε ένα έξυπνο τρικ που τα κάνει λαμπίκο άμεσα και οικονομικά.

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική περίοδος για να περνάτε χρόνο στο μπαλκόνι σας. Όταν, όμως, αυτό δεν είναι αρχικά καθαρό και στη συνέχεια κατάλληλα διακοσμημένο, τότε η μαγεία μειώνεται καθώς άλλο να βλέπει κανείς γύρω του αιώρες και εξωτικά φυτά και μαξιλάρες και άλλο ένα άδειο, μουντό μπαλκόνι με σκουριασμένα κάγκελα και λεκέδες στο δάπεδο.

Άρα, χρειάζεται να κάνετε τις ανάλογες κινήσεις άμεσα, ώστε να φρεσκάρετε το μπαλκόνι και τα κάγκελα και στη συνέχεια να ανανεώσετε τη διακόσμηση του μπαλκονιού σας και να φέρετε το summer mood… στα πόδια σας! Με την ευκαιρία, δείτε πώς να αφαιρέσετε τις κουτσουλιές από τη βεράντα σας αποτελεσματικά.

Τα κάγκελα του μπαλκονιού λερώνονται όλους τους μήνες του χρόνου, αλλά οι περισσότεροι από εμάς προτιμάμε να τα καθαρίζουμε την άνοιξη ή το καλοκαίρι επειδή τότε τα βλέπουμε πιο συχνά και συνειδητοποιούμε πόσο βρόμικα είναι!!

Σας έχουμε, λοιπόν, όλα τα tips και τις λύσεις για να καθαρίσετε τα βρόμικα κάγκελα εύκολα και όσο το δυνατόν πιο οικονομικά.

κάγκελα στο μπαλκόνι

Καθαρίστε τα κάγκελα

Πάρτε μια σκληρή βούρτσα (θα βρείτε σε καταστήματα με είδη καθαρισμού) και τρίψτε τα κάγκελα με ένα μείγμα νερού με λεμόνι. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε ειδικό απορρυπαντικό για κάγκελα και μεταλλικές επιφάνειες (θα βρείτε σε σούπερ μάρκετ ή σε καταστήματα με είδη εξωτερικών χώρων) και αναμείξτε το απορρυπαντικό με νερό σε αναλογία 1:1. Οι κινήσεις που πρέπει να κάνετε όταν καθαρίζετε τα κάγκελά σας είναι από πάνω προς τα κάτω. Χρησιμοποιήστε σφουγγάρι αν τα κάγκελά σας έχουν σχέδια και δεν είναι εύκολο να καθαριστούν με βούρτσα.

Τα πολύ βρόμικα και σκουριασμένα κάγκελα θα χρειαστούν οπωσδήποτε βάψιμο.

Προσοχή : Αν καθαρίσετε τα κάγκελα και παραμείνει βρομιά πάνω τους τότε ίσως χρειαστούν βάψιμο.
Αφού καθαρίσετε τα κάγκελα αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά καθώς τα μεταλλικά κάγκελα δεν λεκιάζονται εύκολα και δεν δημιουργούν σημάδια από το ήλιο.

Έξτρα tip

Αν τα κάγκελά σας περιέχουν γυάλινες επιφάνειες τότε θα πρέπει να καθαριστούν και αυτές όπως θα καθαρίζατε οποιαδήποτε άλλη γυάλινη επιφάνεια. Ένα απλό καθαριστικό που θα κάνει τα τζάμια να αστράψουν φτιάχνεται με την ανάμειξη 1/4 φλ. καθαρού οινοπνεύματος, 1/3 φλ. ξιδιού και 1/2 φλ. νερού. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νερό με ξίδι (σε ίση αναλογία) ή υγρό πιάτων με νερό. Ξεπλύνετε στο τέλος με χλιαρό ή ζεστό νερό και σκουπίστε με ένα βαμβακερό πανάκι.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share