Τρίτη, 28 Μαΐου 2024

Γιάννης Φέρτης: Οι τρεις γάμοι, ο λόγος που δεν έκανε ποτέ παιδιά και η τελευταία του σύζυγος, Μαρίνα Ψάλτη

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής «έφυγε» σε ηλικία 86 ετών

14 Απριλίου 2024 17:14
Γιάννης Φέρτης: Οι τρεις γάμοι, ο λόγος που δεν έκανε ποτέ παιδιά και η τελευταία του σύζυγος, Μαρίνα Ψάλτη
Από Εύη Κουρίδου

Τη θλίψη σκόρπισε στον κόσμο του πολιτισμού η είδηση του θανάτου του Γιάννη Φέρτη, σε ηλικία 86 ετών, το πρωί της Κυριακής (14/4).

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής άφησε το στίγμα του στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, ενώ η ιδιαίτερα εκφραστική φωνή του, «έντυσε» πληθώρα διαφημίσεων στη τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

Με καταγωγή από το χωριό Δάφνη του νομού Φθιώτιδας, ο Γιάννης Φέρτης αποφοίτησε από τη σχολή Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν το 1958.

Σε προσωπικό επίπεδο, ο σπουδαίος ηθοποιός έκανε τρεις γάμους, χωρίς να αποκτήσει παιδιά. Ο ίδιος έχει δηλώσει για αυτή τη συγκυρία:

«Θα ήθελα να κάνω παιδιά. Από βλακεία δεν έκανα γιατί… να μην πω γιατί θα αναφερθώ σε γυναίκα. Ήθελε και δεν μπορούσε. Μετά πέρασαν κάποια χρόνια που δεν ήθελα πια κι όταν παντρεύτηκα με τη Μαρίνα, ήμουν μεγάλος στα 63 και της είπα πως δε θέλω, γιατί μπορεί σε 2-3 χρόνια να πεθάνω. Πέρασαν αρκετά χρόνια και είπα ότι έκανα βλακεία.

Τη Μαρίνα Ψάλτη τη γνώρισα στο θέατρο και κάναμε και παρέα και τα φτιάξαμε. Με την Ξένια Καλογεροπούλου γνωριστήκαμε σε ταινία και μας είχαν πάρει είδηση όλοι πως κάτι τρέχει μεταξύ μας. Με τη Μιμή Ντενίση γνωριστήκαμε στον "Συμβολαιογράφο". Μία χαρά γυναίκες είναι. Δεν έχω με όλες καλή σχέση».

Πρώτη σύζυγός του υπήρξε η ηθοποιός Ξένια Καλογεροπούλου, από το 1963 έως το 1972 και δεύτερη η ηθοποιός Μιμή Ντενίση, από το 1981 έως το 1988. Από το 2001, ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Μαρίνα Ψάλτη.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share