Τρίτη, 21 Μαΐου 2024

Πυρ και μανία η Σία Κοσιώνη: «Με κουράζει όταν με συγκρίνουν με την...»

Ποια δημοσιογράφο έβαλε στο «στόχαστρο»;

2 Ιουνίου 2022 09:50
Πυρ και μανία η Σία Κοσιώνη: «Με κουράζει όταν με συγκρίνουν με την...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Σία Κοσιώνη και ο Κώστας Μπακογιάννης βιώνουν έναν ευτυχή κοινό βίο, έχοντας μαζί κι ένα παιδί, τον Δήμο, ο οποίος μάλιστα έχει ενσωματωθεί ιδανικά στην ευρύτερη οικογένεια με τα άλλα τρία του αδέλφια από την προηγούμενη γυναίκα της ζωής του Δημάρχου Αθηναίων.

Δείτε επίσης: Ανοικτοχέρα η Ντόρα Μπακογιάννη: Το... ανάκτορο που έδωσε στη Σία Κοσιώνη και τον Κώστα Μπακογιάννη για το γάμο τους

Κάνοντας μια αναδρομή σε παλαιότερες συνεντεύξεις της γνωστής δημοσιογράφου, ανακαλύψαμε μερικά «διαμαντάκια» και διαπιστώσαμε ποια πασίγνωστη δημοσιογράφο είχε βάλει στο «στόχαστρο» πριν αρκετά χρόνια.

Πόσες «παραχωρήσεις» χρειάζεται να κάνει κάποιος κεντρικός παρουσιαστής δελτίου ειδήσεων καναλιού;

Δε νιώθω ότι έχω κάνει «παραχωρήσεις». Είναι μία θέση που απαιτεί ψυχραιμία, καλή ισορροπία, κριτήριο, ικανότητες σύνθεσης, πολύ πείσμα και αφοσίωση. Σου αφήνει ελάχιστο ελεύθερο χρόνο κι ελάχιστο ελεύθερο χώρο στο μυαλό. Αν αντέχεις, προχωράς.

 Σία Κοσιώνη Μπακογιάννης

Έχει τύχει να είσαι εκ διαμέτρου αντίθετη με τη θέση που έχει λάβει το κανάλι που δουλεύεις;

Οι δημοσιογραφικές ομάδες είναι ζωντανοί οργανισμοί. Καθημερινά κάνουμε πολλές συσκέψεις, ανταλλάσσουμε επιχειρήματα, διαφωνούμε, συζητάμε. Αλίμονο αν συμφωνούσαμε όλοι με όλα! Και βέβαια έχει τύχει να διαφωνήσω στα πέντε χρόνια που είμαι σε αυτή τη θέση και στα τόσα γεγονότα που έχουμε ζήσει. Και το βρίσκω απόλυτα υγιές. Το θέμα είναι να διαφωνείς δημιουργικά και στην περίπτωσή μου αυτό συμβαίνει.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου σαρδάμ; Ποια είναι η λέξη ή φράση που όταν την βλέπεις γραμμένη στο κείμενο που θα εκφωνήσεις ιδρώνεις;

Πριν κάποια χρόνια ήταν η λέξη «αποστρατιωτικοποιημένη». Την πρόβαρα όμως τόσες πολλές φορές έκτοτε που τώρα πια τη λέω νεράκι! Πλέον δε νιώθω να «ιδρώνω» απέναντι σε καμία λέξη.

Ποια ήταν η τελευταία φορά που υπήρξες «ματαιόδοξη» και χάρηκες που σε αναγνώρισαν δημόσια;

Η ματαιοδοξία δεν είναι το χαρακτηριστικό μου. Αντίθετα, όσοι με γνωρίζουν καλά μου λένε ότι πρέπει να την ενισχύσω λίγο! Δεν μπορώ να πω ότι είμαι εξοικειωμένη με τη δημοσιότητα ή ότι χαίρομαι με τον τρόπο που λες όταν με αναγνωρίζουν στο δρόμο. Συνήθως νιώθω αμήχανα και χαμογελάω.

Οι φίλες σου παρακολουθούν τα δελτία ειδήσεων ή προτιμούν το «εναλλακτικό» δελτίο του Star;

Το δικό μου δελτίο πάντως το παρακολουθούν και το σχολιάζουν!

Αν σε ένα υποθετικό σενάριο το κανάλι που δουλεύεις αποφασίζει να υιοθετήσει το μοντέλο lifestyle δελτίο ειδήσεων, θα το παρουσίαζες ή θα προτιμούσες να παραιτηθείς;

Δε θα μπορούσα ποτέ να παρουσιάσω ένα δελτίο life style. Είναι έξω από τα ενδιαφέροντά μου. Ούτε πιστεύω ότι θα μου το πρότεινε ποτέ κανείς.

Η σύγκριση με την Έλλη Στάη σε κουράζει, σε εκνευρίζει, σε θυμώνει ή σε στεναχωρεί; Τι απ όλα;

Στην αρχή με στενοχωρούσε. Μετά με θύμωνε. Τώρα με κουράζει.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share