Τρίτη, 14 Μαΐου 2024

Έξοδος Αθήνα: Πού να πάτε σήμερα (11/02) στην πρωτεύουσα!

Το Athensmagazine.gr προτείνει!

11 Φεβρουαρίου 2020 15:38
Έξοδος Αθήνα: Πού να πάτε σήμερα (11/02) στην πρωτεύουσα!

Έξοδος στην Αθήνα: Δείτε στο Athensmagazine.gr που να βγείτε σήμερα (11/02) στην πρωτεύουσα για να διασκεδάσετε!

Το Athensmagazine.gr σας βρίσκει κάθε μέρα τα μέρη που είναι ιδανικά για ποτό και καφέ στην πόλη! Μην χάσετε την ευκαιρία να τα επισκεφτείτε!

Ο Τόλης Βοσκόπουλος στο Baraonda Music Hall

Ο Τόλης Βοσκόπουλος επιστρέφει στο Baraonda Music Hall! Ο τραγουδιστής θα εμφανίζεται στο Baraonda Music Hall από την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου και στη συνέχεια κάθε Τετάρτη.

Μοναδικός ερμηνευτής, σταθερή αξία, με εξαιρετική φωνή και λατρεμένες διαχρονικές επιτυχίες. Κάθε εμφάνισή του είναι γεγονός. Γιατί ο Τόλης Βοσκόπουλος διατηρεί ζωντανή τη σχέση του με τους πολυάριθμους θαυμαστές του. Είναι ένας έρωτας που κρατά χρόνια και διαρκώς ανανεώνεται. Με την προσωπική του ιστορία, γραμμένη με εκατοντάδες τραγούδια, για τον έρωτα, την αγάπη, τη ζωή.

Στο Baraonda Music Hall θα εμφανίζεται και ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ένας τραγουδιστής με πλούσια μουσικά βιώματα, ο οποίος, εκτός των άλλων, θα μας θυμίσει και μεγάλες επιτυχίες του αείμνηστου πατέρα του Γρηγόρη Μπιθικώτση.

Μαζί τους και η Χρυσάνθεμις, μια νέα ερμηνεύτρια.


Την καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος έχει ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Μανώλης Καραντίνης.

Στο κλαρίνο ο Θανάσης Βασιλόπουλος.

Baraonda

Αν. Τσόχα 43 Τηλέφωνο: 2106444308, 2106458406

Από 11 Φεβρουαρίου 2020

Εισιτήρια

Τηλ. Κρατήσεων: 210 6441778

«Αρίστος» εκ νέου στο Θέατρο Άνεσις

Το βραβευμένο μυθιστόρημα του Θωμά Κοροβίνη με κεντρικό θέμα τη ζωή του Αριστείδη Παγκρατίδη, του φερόμενου ως «Δράκου του Σέιχ Σου», μεταφέρεται στη σκηνή, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παπαγεωργίου.

Εννέα χαρακτήρες που συνδέονται με τον Αριστείδη Παγκρατίδη, μέσα από τις χειμαρρώδεις, υποβλητικές εξομολογήσεις τους, μιλώντας διαφορετικές γλώσσες, ανάλογα με τα βιώματα, τον χαρακτήρα και τον ρόλο τους, συνθέτουν το προφίλ του "Αρίστου".

Ο φίλος από την Τούμπα, η παραδουλεύτρα μάνα του, ένας αχθοφόρος του λιμανιού, ο παρακρατικός δοσίλογος περιπτεράς, ένας χωροφύλακας δημοκρατικών φρονημάτων, ένας συντηρητικός αστός της παραλίας, το αφεντικό του σε ένα λαϊκό πανηγύρι, η τραβεστί Λολό και μία λαϊκή τραγουδίστρια - οι δύο έρωτες του, ερμηνευμένοι επί σκηνής από τρεις ηθοποιούς (Ελένη Ουζουνίδου, Μιχάλης Οικονόμου, Γιώργος Χριστοδούλου).

Οι ερμηνευτές ζωντανεύουν μια ιστορία που μεταφέρει τους θεατές στις αλάνες της Θεσσαλονίκης, στις σκοτεινές πλευρές του λιμανιού, στα υπαίθρια πανηγύρια και στα μπουζουξίδικα της παλιάς Θεσσαλονίκης, σε ένα σκηνικό χρόνο που φτάνει μέχρι το 1960 όταν γίνεται είκοσι χρονών ο βασικός ήρωας, στον οποίο όλοι αναφέρονται. Πρόκειται για τον Αριστείδη Παγκρατίδη, τον φερόμενο ως "Δράκο του Σέϊχ Σου", τον οποίο ο Τύπος του 1963 (Ελληνικός Βορράς) τον αποκαλούσε "νεαρό ανώμαλο". Το 1966 καταδικάστηκε τετράκις σε θάνατο από το πενταμελές εφετείο Θεσσαλονίκης. Η εκτέλεσή του έγινε στο μέρος που ήταν συνδεδεμένο με το όνομά του, το Δάσος του Σέιχ Σου. Οι τελευταίες λέξεις που ψέλλισε ήταν: "Μανούλα μου, είμαι αθώος".

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπαγεωργίου
Διασκευή / Δραματουργική επεξεργασία: Θεοδώρα Καπράλου
Μουσική: Γιώργος Δούσος
Σκηνικά-Κοστούμια: Κατερίνα Αριανούτσου
Σχεδιασμός φωτισμών: Αλέκος Αναστασίου
Επιμέλεια κίνησης: Μαρίζα Τσίγκα
Φωτογραφίες: Δομνίκη Μητροπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Προϊστάκη

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Φιλαρέτη Κομνηνού, Μιχάλης Οικονόμου, Γιάννης Λεάκος

Μουσικός επί σκηνής: Άλκης Μαγγόνας

Θέατρο Άνεσις

Δευτέρα 21:00
Τρίτη 21:00

Εισιτήρια
Κανονικό: 17€
Μειωμένο: 15€

«Ιεροί Άνθρωποι» του Ηλία Μαρούτση στο Θέατρο Αργώ

H collective42zone παρουσιάζει τη νέα της δουλειά. Το σύγχρονο ελληνικό θεατρικό έργο «Ιεροί Άνθρωποι», του Ηλία Μαρούτση, σε σκηνοθεσία Esther Andre Gonzalez, στο Θέατρο Αργώ από τις 13 Ιανουαρίου 2020 κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00.

Σε ένα κοντινό ή μακρινό μέλλον, σε μια χώρα γνωστή ή άγνωστη, εκλέγεται η πρώτη τρανσέξουαλ αρχηγός κράτους. Μια συντηρητική ένωση συγγραφέων αναθέτει σε ένα από τα μέλη της να δημιουργήσει ένα έργο τέχνης που θα δοξάζει την πατριαρχία και την ετεροκανονικότητα. Ο συγγραφέας που αναλαμβάνει να εξυμνήσει το Alpha Male οραματίζεται το πιο φιλόδοξο βιβλίο που έγινε ποτέ. Ένα βιβλίο ζωντανό, ένα βιβλίο καμπαρέ, εμπνευσμένο από την περσόνα ενός αρχετυπικού αρσενικού. Του Frank Sinatra. Οι χαρακτήρες που δημιουργεί ασφυκτιούν με αυτό το πλαίσιο και πηγαίνουν κόντρα στη βούληση του δημιουργού τους. Στα σύνορα της πραγματικότητας με τη φαντασία, στα σύνορα της ιστορίας με τον μύθο και της ύπαρξης με τη μη ύπαρξη δημιουργούνται οι Ιεροί Άνθρωποι.

Συντελεστές:

Συγγραφέας: Ηλίας Μαρούτσης
Σκηνοθέτης: Esther Andre Gonzalez
Προσαρμογή έργου: E.A. Gonzalez, Η. Μαρούτσης
Σκηνογράφος - Ενδυματολόγος: Χρήστος Κωνσταντέλλος
Χορογράφος: Κική Μπάκα
Ηχητικό τοπίο: Γιώργος Δούσος
Σχεδιασμός φώτων: Μαρία Αθανασοπούλου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Αθηναϊς Πόθου
Video art: Παυλίνα Ιωαννίδου
Video fiction: Ζοζεφίνα Μαρκαριάν
Φωτογραφίες: Christos Tzimas
Μακιγιάζ: Κυριακή Μελίδου
Hair Styling: Ιουλία Συγριμή
Γραφιστική επιμέλεια: Θεοδοσία Μαρούτση
Voice Over: Νέστορας Κοψιδάς
Σχεδιασμός λύκου: Μαρία Καλογιάννη
Προσαρμογή κοστουμιών: Ελένη Χατζηδημητρίου

Ηθοποιοί: Αντώνης Ιορδάνου, Μίλτος Σαμαράς, Κώστας Χατζηδημητρίου

Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Θέατρο Αργώ - Small Argo Full of Art

Δευτέρα 21:00
Τρίτη 21:00

Εισιτήρια
Προπώληση από 10€

Προπώληση: Στο viva.gr και στο 210 5201684.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share