Σάββατο, 01 Ιουνίου 2024

Βγαίνουμε στις πιο alternative ταράτσες της Αθήνας

Ποιες «ταρατσάτες» διευθύνσεις θα γίνουν τα νέα μας στέκια;

9 Μαΐου 2024 14:29
Βγαίνουμε στις πιο alternative ταράτσες της Αθήνας
Από Λίνα Σιμοπούλου

Όταν καλοκαιριάζει στην Αθήνα (και, κακά τα ψέματα, φέτος αυτό συνέβη από πολύ νωρίς), η ατμόσφαιρα σίγουρα μας «ανοίγει την όρεξη» για εξόδους, βόλτες και διασκέδαση μέχρι το πρωί.

Και ευτυχώς η πόλη μας είναι εδώ για να μας προσφέρει, όπως πάντα, αμέτρητες επιλογές διασκέδασης. Πρωταγωνιστές βέβαια των καλοκαιρινών αθηναϊκών βραδιών μας (και όχι μόνο) δεν είναι άλλες από τις μοναδικές ταράτσες στην πόλη, που εκτός από όλα όσα υπόσχονται να μας προσφέρουν, μας χαρίζουν και εξαιρετική θέα στην πρωτεύουσα.

Για όσους μάλιστα αναζητούν κάτι διαφορετικό, κάτι πιο εναλλακτικό, υπάρχουν ορισμένα μαγαζιά που ξεχωρίζουν.

Γι αυτό στο Athens Magazine βρήκαμε και σου παρουσιάζουμε τρεις υπέροχες και alternative ταράτσες στο κέντρο της Αθήνας, ιδανικές για να απολαύσεις ένα ποτό ή ένα πλούσιο γεύμα κάτω από τον έναστρο ουρανό!

Anglais Athens

Η ταράτσα του Anglais Athens στο Μοναστηράκι αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για όσους αναζητούν μια μοναδική εμπειρία απόλαυσης σε συνδυασμό με μια εξαιρετική, ρετρό αισθητική. Κρυμμένο στον 6ο όροφο ενός διατηρητέου κτιρίου, με θέα προς τους λόφους της Ακρόπολης και του Λυκαβηττού (τι καλύτερο;), ο χώρος αυτός δημιουργεί μια γνήσια καλοκαιρινή ατμόσφαιρα, που ταιριάζει απόλυτα τόσο με τα απολαυστικά ποτά όσο και με το πλούσιο μενού του μαγαζιού, που κυμαίνεται από finger food και δροσιστικές σαλάτες μέχρι burger και πίτσες σε γενναίες ποσότητες.

Τοποθεσία: Κηρυκείου 6, Αθήνα

Bios

Η ταράτσα του BIOS στην οδό Πειραιώς είναι μάλλον αυτό ακριβώς που αντιπροσωπεύει ίσως και απόλυτα την έννοια της εναλλακτικής διασκέδασης της Αθήνας. Το BIOS δεν είναι απλώς ένα μαγαζί με κατά τα άλλα εξαιρετικά ποτά και γαστρονομικές επιλογές, είναι και ένας δυναμικός πολυχώρος που πολλές φορές θα δεις να φιλοξενεί εκθέσεις και αρκετά άλλα δρώμενα της πόλης, αναδεικνύοντας μοναδικά τον πολιτισμό της.

Τοποθεσία: Πειραιώς 84, Αθήνα

Ermou 18 Beyond the Horizon

Καλά κρυμμένη σε μία στοά στην Ερμού, η ταράτσα του Ermou 18 Beyond the Horizon συνιστά έναν alternative χώρο που συνδυάζει την ατμόσφαιρα ενός rooftop bar με την εξαιρετική θέα στην πρωτεύουσα. Το μαγαζί με τη minimal αισθητική και λεπτομέρειες που παραπέμπουν σε ελληνικό νησί, προσφέρει μια ευκαιρία για να απολαύσoυμε έναν καφέ, ένα ποτό ή ένα γεύμα σε ένα περιβάλλον που αναδεικνύει την πολυσύνθετη ομορφιά της Αθήνας.

Tοποθεσία: Ερμού 18, Αθήνα

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share