Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

9+1: Οι καλύτερες επιλογές για πικ νικ στην Αθήνα!

Το Athensmagazine.gr σας τις παρουσιάζει...

16 Μαρτίου 2024 07:43
9+1: Οι καλύτερες επιλογές για πικ νικ στην Αθήνα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το καλοκαίρι μπήκε, ο καιρός είναι τέλειος και όσοι μείνετε Αθήνα το Σαββατοκύριακο μην σκάτε... Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει μια από τις πιο ωραίες επιλογές. Τι καλύτερο λοιπόν από το απολαύσετε την φύση με την οικογένεια και τους φίλους σας κάνοντας ένα πικ νικ.

Πάρκα και άλση μέσα και γύρω από την Αθήνα με ξύλινους πάγκους και παγκάκια μας περιμένουν να απλώσουμε το καρό τραπεζομάντηλο και να απολαύσουμε ένα πικνίκ με την Αθήνα…στο πιάτο. Παράλληλα δείτε και 8 μυστικές και φανερές παραλίες στην Αττική για απίθανες βουτιές.

Βασιλικά κτήματα στο Τατόι

Τα Βασιλικά Κτήματα στο Τατόι αποτελούν έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς του Σαββατοκύριακου για μια κοντινή απόδραση για τους κατοίκους των Βορείων Προαστίων και όχι μόνο. Στο κτήμα μπορείτε να περιηγηθείτε στα κτίρια, να περπατήσετε στα μονοπάτια του κτήματος, να κάνετε βόλτα με τα σκυλιά σας, να κάνετε ποδήλατο. Εξαιρετική διαδρομή είναι αυτή προς την τεχνητή λίμνη Κιθάρα η οποία έχει εξαιρετική θέα στο Λεκανοπέδιο και είναι σπάνιας φυσικής ομορφιάς.

Στο κτήμα υπάρχουν πολλοί ανοιχτοί χώροι όπου μπορείτε να απολαύσετε το πικ νικ σας. Δώστε μεγάλη σημασία στα σκουπίδια σας. Κάδοι απορριμμάτων υπάρχουν σε αρκετά σημεία του κτήματος. Για τους λάτρεις της Ιππασίας το Κτήμα Τατοΐου είναι ιδανικός προορισμός. Επίσης, να έχετε στο νου σας ότι απαγορεύονται παντός είδους μηχανοκίνητα οχήματα στον ιστορικό πυρήνα του κτήματος.

Βασιλικά Κτήματα στο Τατόι για βόλτα την Πρωτομαγιά

Κτήμα Συγγρού

Το Κτήμα Συγγρού, είναι γνωστό και ως Άλσος Συγγρού, έκτασης 950 στρεμμάτων στα σύνορα των δήμων Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Μελισσίων. Η κύρια είσοδος βρίσκεται επί της λεωφόρου Κηφισίας. Το Κτήμα αποτελεί κληροδότημα προς την πάλαι ποτέ Γεωργική Εταιρεία Αθηνών από την Ιφιγένεια Μαυροκορδάτου – Συγγρού (1842 – 1921), συζύγου του Ανδρέα Συγγρού.

Το 1988, η διαχείριση του Κτήματος πέρασε στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών, το οποίο αποτελεί μετεξέλιξη της Γεωργικής Εταιρείας Αθηνών. Στο μεγαλύτερο μέρος του, περίπου 700 στρέμματα καλύπτεται από το Δάσος Συγγρού, ένα από τα ωραιότερα πάρκα και τα τελευταία φυσικά δάση της Αττικής. Είναι το μοναδικό στο Λεκανοπέδιο.

Τα υπόλοιπα στρέμματα του Κτήματος, είναι διαμορφωμένα για γεωργική χρήση, ενώ εκεί βρίσκονται και οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών της Εθνικής Σχολής Αναβρύτων, της διατηρητέας έπαυλης του Ανδρέα Συγγρού και ο επίσης διατηρητέος ναός του Αγίου Ανδρέα. Ο τελευταίος είναι ο μοναδικός ορθόδοξος ναός γοτθικού τύπου στην Ελλάδα και η ανακαίνισή του ολοκληρώθηκε το 2007.

Κτήμα Συγγρού απόδραση μέσα στην πόλη

Εθνικός Κήπος

Είναι το πρώτο πάρκο, το οποίο δημιουργήθηκε κατά τη νεότερη Ελλάδα και ο πρώτος κήπος της πρωτεύουσας. Έχει χαρακτηριστικά ευρωπαϊκών πάρκων και αποτελείται από άριστες κηποτεχνικές διαμορφώσεις, χωμάτινα μονοπάτια και μελετημένη σύνδεση με την πόλη. Βρίσκεται στον ίδιο χώρο όπου κατά την αρχαία εποχή βρισκόταν το ιερό άλσος του Λυκείου το οποίο ήταν αφιερωμένο στο θεό Απόλλωνα.

Αν πας προς την βορειοδυτική πλευρά, δεν θα δεις τίποτα άλλο παρά την γνωστή σε όλους Βουλή των Ελλήνων και το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει εκατοντάδες είδη δέντρων, φυτών, πολλά είδη πουλιών, λίμνες, διάφορα κτίσματα όπως η Παιδική Βιβλιοθήκη, το Κτίριο Βοτανολογικής Συλλογής, το παραδοσιακό καφενεδάκι.

Αρχαιολογικά κατάλοιπα όπως το μωσαϊκό ρωμαϊκής έπαυλης και διάσπαρτα μαρμάρινα αρχιτεκτονικά μέλη. Ένα ηλιακό ρολόι, διακοσμητικά στοιχεία (πέργκολες, λίμνες), προτομές όπως του Αριστ. Βαλαωρίτη, Ι. Καποδίστρια, Δ. Σολωμού. Τέλος, ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί στο χώρο της ζωοπτηνολογικής συλλογής.

Εθνικός Κήπος: Μια όαση στο κέντρο της Αθήνας

Αττικό Άλσος

Το Αττικό Άλσος βρίσκεται στα σύνορα τριών περιοχών της Αττικής ‒ Αθήνα, Γαλάτσι και Ψυχικό. Το καλύτερο που έχει να σου προσφέρει είναι μια ωραία βόλτα μέσα στο πράσινο με υπέροχη θέα της Αθήνας. Με θέα προς τον Υμηττό, και διαθέτοντας γήπεδο ποδοσφαίρου, μπάσκετ και τέννις, καθώς και παιδική χαρά, ερχόμενος μία βόλτα θα καλύψεις τις ανάγκες και της πιο απαιτητικής σου παρέας!

Αν μένεις στην περιοχή και ψάχνεις για πάρκα στην Αθήνα, τότε είναι μία από τις καλύτερες επιλογές που έχεις! Μια χαλαρή βόλτα μέσα στο Αττικό Άλσος μπορεί να σου πάρει μιάμιση ώρα, αν είσαι διατεθειμένος να περπατήσεις και να περιηγηθείς όλες τις εγκαταστάσεις μετά τη διαμόρφωση του 2010.

Σήμερα το Αττικό Άλσος διαθέτει 10 γήπεδα τένις, βόλεϊ και μπάσκετ και δύο παιδότοπους. Κι όσο για δέντρα, υπάρχουν 1165 δέντρα και 1277 φυτά. Πάρε βαθιά ανάσα και ξεκίνα τη βόλτα.


Βόλτα το ανανεωμένο Αττικό Άλσος

Άλσος Νέας Σμύρνης

Το Άλσος Νέας Σμύρνης είναι ένας «πνεύμονας» πρασίνου, στην καρδιά της πόλης, που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του ’20. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα που υπάρχουν στους δήμους της Αττικής, με έκταση 50.000 τ.μ.

Ο χώρος που καταλαμβάνει σήμερα το Άλσος, είχε ήδη προβλεφθεί γι’ αυτήν τη χρήση από το αρχικό σχέδιο της πόλης, το οποίο είχε συντάξει, το 1924, η επιτροπή Καλλιγά, αποτελώντας το πρώτο έργο του οικισμού, την ίδια χρονιά, όταν Υπουργός Γεωργίας ήταν ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου.

Στο χώρο δεν υπάρχουν αθλητικές εγκαταστάσεις, ωστόσο σε καθημερινή βάση, λειτουργεί η παιδική χαρά. Οι περιμετρικοί διάδρομοι χρησιμοποιούνται για άθληση, ασκήσεις και τζόκιν από μεμονωμένα άτομα και από αθλητές σωματείων της πόλης, ενώ ολόκληρη η περίμετρός του καλύπτεται από ποδηλατοδρόμιο.

Άλσος Νέας Σμύρνης βόλτα την Πρωτοχρονιά

Ίδρυμα Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος

Το Ίδρυμα Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος έχει χαρακτηριστεί από αρκετούς το «διαμάντι» των Νοτίων Προαστίων και όχι άδικα. Σε μια έκταση 210 στρεμμάτων υπάρχουν πολλά είδη φυτών, παιδικές χαρές, γήπεδο στίβου. Όποιος βρεθεί εκεί μπορεί ν' απολαύσει τη βόλτα του με τα πόδια ή το ποδήλατό του.

Ένας δημόσιος χώρος, με ελεύθερη πρόσβαση και διαπλαστική συμμετοχή του κοινού σε ένα πλήθος πολιτιστικών, εκπαιδευτικών, αθλητικών, περιβαλλοντικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων και δράσεων. Περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Βόλτα στο Σταύρος Νιάρχος

Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αντώνης Τρίτσης

Δεν προσφέρει μόνο την περιβαλλοντική εκπαίδευση μικρών και μεγάλων, αλλά συμβάλλει και στην διασκέδασή σας, με τη δυνατότητα να περπατήσεις στα στα χίλια και βάλε στρέμματα πρασίνου και να χαζέψεις σε κάποια από τις έξι τεχνητές λίμνες.

Πάρκο Αντώνης Τρίτσης

Δάσος Μόλας

Μπορεί να μην απέχει μια ανάσα από το κέντρο της Αθήνας, ωστόσο η απόσταση αξίζει για να φτάσετε μέχρι το δάσος Μόλας, στην βορειοανατολική πλευρά της Πάρνηθας. Άφθονο πράσινο, λιβάδια, πηγές με τρεχούμενο νερό συνδυάζονται ιδανικά με το καρό τραπεζομάντηλο και τις λιχουδιές.

Δάσος Μόλα

Λίμνη Μπελέτσι

Η λίμνη Μπελέτσι, στους πρόποδες της Πάρνηθας, τα συνδυάζει όλα, για μικρούς και μεγάλους. Μονοπάτια, παιδική χαρά, η επαφή με το υγρό στοιχείο και πολλά ακόμη μέρη για άραγμα και ξεκούραση θα σας ανοίξουν την όρεξη και κυρίως τη διάθεση.

Λίμνη Μπελέτσι

Φιλοπάππου

Για όσους δεν μπορούν να αποχωριστούν την Αθήνα ούτε το Σαββατοκύριακο, ο λόφος του Φιλοπάππου, λίγα λεπτά από την καρδιά της πρωτεύουσας, εκεί που οι λόφοι των Μουσών, των Νυμφών και της Πνύκας ενώνονται, αποτελεί το καταλληλότερο μέρος για να απλώσετε το καρό σας τραπεζομάντηλο.

Λόφος Φιλοπάππου

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share