Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024

Καιρός σήμερα 1/7: «Κόλαση» με άστατο καιρό και σοβαρό κίνδυνο για φωτιές το Σαββατοκύριακο - Κρούουν τον κώδωνα Αρναούτογλου, Καλλιάνος και Μαρουσάκης

Προσοχή τουλάχιστον μέχρι τις 5 Ιουλίου

1 Ιουλίου 2022 07:32
Καιρός σήμερα 1/7: «Κόλαση» με άστατο καιρό και σοβαρό κίνδυνο για φωτιές το Σαββατοκύριακο - Κρούουν τον κώδωνα Αρναούτογλου, Καλλιάνος και Μαρουσάκης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός σήμερα: Οι καιρικές συνθήκες για σήμερα (1/7), αλλά και το Σαββατοκύριακο, θα συνεχίσουν να είναι... παράξενες και επικίνδυνες ταυτόχρονα, αφού σε άλλες περιοχές θα είναι άστατες και σε άλλες οι άνεμοι θα εγκυμονούν κινδύνους για πυρκαγιές.

Για την Παρασκευή, σύμφωνα με την ΕΜΥ, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, χωρίς να αποκλείονται εκ νέου τα προβλήματα. Τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες, θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά, κυρίως της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και στο κεντρικό και στο νότιο Αιγαίο βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 37 και πιθανώς κατά τόπους τους 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νησιά και τις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά και βόρεια τμήματα θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 μποφόρ, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα εκδηλωθούν το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 3-4 μποφόρ, στα νότια 5 και πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά κυρίως της Μακεδονίας. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά έως 34-35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Θεσσαλίας. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, πρόσκαιρα τοπικά στα νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 37-38 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 4 με 6 μποφόρ και στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου, στην νότια Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία στα νότια έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Προσοχή στους βοριάδες ζητά ο Αρναούτογλου

Με λιακάδα αλλά και ισχυρούς βοριάδες θα κυλήσει ο καιρός τις επόμενες μέρες. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου από το πρωί της Παρασκευής θα έχουμε ήλιο παντού, αλλά από το μεσημέρι θα έχουμε σύννεφα από τα δυτικά μέχρι και την Θράκη. Προσοχή χρειάζεται στη Δυτική Μακεδονία, στην Ήπειρο, τα δυτικά και βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, αλλά και στα σύνορα της Φθιώτιδας.

Το βράδυ και όσο θα βραδιάζει η αστάθεια θα περιοριστεί. Οι άνεμοι θα είναι εντάσεως 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο με ριπές έως και 8 μποφόρ στα δωδεκάνησα. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά στους 36 βαθμούς και στο Αιγαίου στους 29 με 30 βαθμούς.

Στην Αττική θα έχουμε ηλιοφάνεια από το πρωί, λίγες συννεφιές και θερμοκρασία έως και 36 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε συννεφιά από το μεσημέρι η οποία θα δώσει φαινόμενα και πρόσκαιρες βροχές. Η θερμοκρασία στους 33 βαθμούς.

Το Σάββατο θα έχουμε περισσότερη ζέστη, αλλά θέλει προσοχή στη Βόρεια Ελλάδα καθώς συννεφιές αστάθειας θα φέρουν βροχές ακόμη και μπουρίνια. Η θερμοκρασία από 34 έως 36 βαθμούς.

Την Κυριακή θα έχουμε ηλιοφάνεια με αστάθεια στα πολύ βόρεια τμήματα της χώρας. Ωστόσο θα έχουμε ανέμους έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία στους 32 βαθμούς στην Αττική.

Τη Δευτέρα και πάλι θα έχουμε ηλιοφάνεια αλλά και ισχυρούς ανέμους σε Αττική, Βοιωτία και Αιγαίο. Η θερμοκρασία στους 32 βαθμούς.

Άστατο καιρό βλέπει ο Καλλιάνος

Καλός θα παραμείνει ο καιρός την Παρασκευή, με μόνη εξαίρεση τις ορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Δυτικής Μακεδονίας όπου θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα επικρατήσουν στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 38 βαθμούς Κελσίου και τους ανέμους στα 3 – 7 μποφόρ.

Για την περιοχή της Αττικής αναμένονται μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια, με τη θερμοκρασία στους 23 – 37 βαθμούς και τους ανέμους στα 4 – 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία από 22 – 35 βαθμούς και οι άνεμοι στα 2 – 4 μποφόρ.

Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και το Σάββατο.

Έρχεται αέρια μάζα... χωρίς αντίκρυσμα για τον Μαρουσάκη

Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, η πολύ θερμή αέρια μάζα από τα δυτικά δεν καταφέρνει να φτάσει και να επηρεάσει πλήρως την χώρα μας. Έτσι άνοδος της θερμοκρασίας θα υπάρξει μόνο στα δυτικά, ενω στα ανατολικά ο υδράργυρος θα είναι 3 με 4 βαθμούς πιο χαμηλά.

Όσον αφορά στις βροχοπτώσεις θα δίνουν το παρόν στον κεντρικό και βόρειο ηπειρωτικο κορμό, αλλά και στην Πελοπόννησο τις επόμενες ημέρες, κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, δείχνοντας χάρτες με τις βροχοπτώσεις έως και τις 5 Ιουλίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share