Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Καιρός σήμερα 30/6: Επιστροφή της ζέστης σε καλοκαίρι... ψυχρής λίμνης - Τι λένε Αρναούτογλου, Καλλιάνος και Μαρουσάκης

Τα φαινόμενα θα μας συνοδεύουν για αρκετό καιρό

30 Ιουνίου 2022 07:31
Καιρός σήμερα 30/6: Επιστροφή της ζέστης σε καλοκαίρι... ψυχρής λίμνης - Τι λένε Αρναούτογλου, Καλλιάνος και Μαρουσάκης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός σήμερα: Η ζέστη και ο αίθριος καιρός επιστρέφουν στην χώρα μας σήμερα (30/6), αν και βρισκόμαστε φέτος σε ένα καλοκαίρι «ψυχρής λίμνης», με τα φαινόμενα που δεν παραπέμπουν τόσο στην εποχή να συνεχίζονται, με ορισμένες πόλεις προ ημερών να έχουν και ζημιές.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Πέμπτη, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά στους 35 με 37 και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα στους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα ανατολικά και βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και το μεσημέρι - απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά και πιθανώς στη δυτική Μακεδονία μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 με 37 βαθμούς και στα νησιά έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά και ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις, οπότε πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 28 και στη νότια Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι: θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και στα νότια 5 και πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Αρκετό... αέρα φέρνει ο Αρναούτογλου

Καλός θα είναι ο καιρός την Πέμπτη στην χώρα μας, με τον Σάκη Αρναούτογλου να αναμένει ενίσχυση βοριάδων το Σαββατοκύριακο.

Ειδικότερα από το πρωί της Πέμπτης θα έχουμε ήλιο παντού και συννεφιά στα δωδεκάνησα. Από το μεσημέρι και μετά θα έχουμε αστάθεια στη δυτική Μακεδονία και στην Ήπειρο όπου αναμένεται μπουρίνι και χαλαζόπτωση.

Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν και η αστάθεια στα δυτικά θα εξασθενήσει επίσης. Οι άνεμοι στο Αιγαίο στα 6-7 μποφόρ και στην Κρήτη ακόμη και 8. Η θερμοκρασία από 34 έως 36 βαθμούς στα ηπειρωτικά και στο Αιγαίο από 28 έως 29 βαθμούς. Στο Ιόνιο έως 35 βαθμούς.

Στην Αττική θα έχουμε ηλιοφάνεια από το πρωί και ξαστεριά το βράδυ. Η θερμοκρασία έως 35 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη λιακάδα επίσης και κάποιες συννεφιές στα δυτικά της περιφέρειας. Η θερμοκρασία έως 31 βαθμούς.

Μέχρι πού θα φτάσει ο υδράργυρος σύμφωνα με τον Καλλιάνο

Αίθριος θα είναι ο καιρός την Πέμπτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Πυκνές νεφώσεις αναμένονται στα δυτικά της Στερεάς Ελλάδας, την Ήπειρο και τις υπόλοιπες κεντροβόρειες περιοχές της χώρας, με αποτέλεσμα τις θερμές ώρες της ημέρας να σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες στα ορεινά της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 38 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν από 2 – 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία από 23 – 36 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν από 4 – 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις, με τη θερμοκρασία από 22 – 34 βαθμούς και τους ανέμους στα 3 – 5 μποφόρ.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και την Παρασκευή.

Μεγάλο κίνδυνο πυρκαγιάς βλέπει ο Μαρουσάκης

Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, τα επόμενα 24ωρα αναμένεται και πάλι αστάθεια αν και θα είναι πιο περιορισμένη στον κεντρικό και βόρειο ηπειρωτικό κορμό. Εκεί θα σημειώνονται μπόρες και τοπικές καταιγίδες.

Τέλος, όσον αφορά τις αέριες μάζες, η πολύ θερμή από τα δυτικά της Ευρώπης δεν καταφέρνει να φτάσει πλήρως στην χώρα μας έτσι οι υψηλές θερμοκρασίες θα επηρεάζουν κατά βάση τα δυτικά. Στα ανατολικά θα επικρατούν βοριάδες που θα συγκρατούν τον υδράργυρο σε πιο φυσιολογικές τιμές για την εποχή.

Προσοχή χρειάζεται, ωστόσο, στο μελτέμι το οποίο ενισχύει τον κίνδυνο πυρκαγιάς τις επόμενες ημέρες, κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share