Τρίτη, 28 Μαΐου 2024

Διερευνητικές επαφές: Αναχώρησε η ελληνική αντιπροσωπεία από τον 62ο γύρο

Τι συζητήθηκε

16 Μαρτίου 2021 16:27
Διερευνητικές επαφές: Αναχώρησε η ελληνική αντιπροσωπεία από τον 62ο γύρο

Τουρκία: Από ότι φαίνεται ολοκληρώθηκαν πριν λίγη ώρα οι διερευνητικές επαφές μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας όπου έγινε στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι πριν γίνουν οι διερευνητικές επαφές υπήρχαν αρκετά επεισόδια από την πλευρά της Τουρκίας σχετικά με τις δηλώσεις που έκανε για τη Σαουδική Αραβία.

Διερευνητικές επαφές με την Τουρκία.

Τουρκία: Ολοκληρώθηκε ο 62ος κύκλος διερευνητικών επαφών

Σήμερα, Τρίτη 16 Μαρτίου, ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι στην Αθήνα ο 62ος γύρος διερευνητικών επαφών μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, την ώρα που η Άγκυρα κλιμακώνει την ένταση με διακοίνωση σε Ελλάδα, Ισραήλ και Ε.Ε.

Ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 25-26 Μαρτίου, κατά την οποία ο ύπατος εκπρόσωπός της Ζοζέπ Μπορέλ θα υποβάλει την έκθεσή του σχετικά με την πορεία των πολιτικών, οικονομικών και εμπορικών σχέσεων ΕΕ και Τουρκίας, καθώς και σχετικά μέσα και επιλογές, οι δύο αντιπροσωπείες συνανήθηκαν το πρωί προκειμένου να συνεχίσουν τις διερευνητικές επαφές.

Ειδικότερα, έπιασαν το νήμα των συνομιλιών ως αφέθηκαν κατά τον 61ο γύρο, που διεξήχθη στις 25 Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να διερευνήσουν σημεία σύγκλισης για ενδεχόμενες μελλοντικές διαπραγματεύσεις αναφορικά με την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, βάσει του Διεθνούς Δικαίου.

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές.

Ποιοι συμμετείχαν και ποιοι όχι στις διερευνητικές επαφές

Ο πρέσβης Παύλος Αποστολίδης ήταν ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, ενώ της τουρκικής ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σεντάτ Ονάλ.

Σημειώνεται ότι αυτή τη φορά δεν συμμετείχε ο εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας και πολύ στενός συνεργάτης του Ερντογάν Ιμπραχίμ Καλίν, όπως είχε κάνει αναπάντεχα στις συζητήσεις της Κωνσταντινούπολης στις 25 Ιανουαρίου, προσδίδοντάς τους τότε αυξημένο πολιτικό συμβολισμό.

Την Τετάρτη θα λάβουν χώρα διαβουλεύσεις μεταξύ του κ. Ονάλ και του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών, Θεμιστοκλή Δεμίρη, στο πλαίσιο του λεγόμενου πολιτικού διαλόγου.

Σεισμός στην Ελασσόνα: Χέρι βοηθείας από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου - "Είμαστε έτοιμοι για ότι χρειαστεί"

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share