Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024

Δε χωρά αμφιβολία για τον Μέγα Αλέξανδρο: «Θάφτηκε στον τάφο της Κρίσεως...»

Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που το κρύβουν

28 Μαΐου 2024 16:48
Δε χωρά αμφιβολία για τον Μέγα Αλέξανδρο: «Θάφτηκε στον τάφο της Κρίσεως...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο τάφος του ανθρώπου που έσωσε τον Μέγα Αλέξανδρο από βέβαιο θάνατο έχει βρεθεί, αλλά έχει κρυφτεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και την κυβέρνηση. Αυτό αποτελεί μέρος ενός σχεδίου για την παράδοση του ελληνικού ονόματος "Μακεδονία" στα Σκόπια. Κάτι παρόμοιο συνέβη και στην Αμφίπολη, όπου ξεχάστηκε σημαντική ιστορία για να μην είναι οι άνθρωποι περήφανοι για την κληρονομιά τους.

Μέγας Αλέξανδρος: Πού βρίσκεται ο τάφος του

Ο μεγάλος μακεδονικός τάφος του σωματοφύλακα είναι ένας τάφος που ανασκάφηκε. Η οροφή του ταφικού θαλάμου είναι θολωτή και ξεχωρίζει από πάνω. Η πρόσοψη έχει ύψος δύο ορόφων. Παράλληλα, Έχετε τη δραχμή με την περικεφαλαία του Μέγα Αλεξάνδρου; Δεν φαντάζεστε πόσο κοστίζει

Ο μακεδονικός τάφος του σωματοφύλακα του Μεγάλου Αλεξάνδρου βρέθηκε το 1954. Ήταν ένας μεγάλος τάφος με δύο θαλάμους. Τον ανέσκαψε ο καθηγητής Φώτιος Πέτσας από την Αρίστη Ζαγοροχωρίων. Δυστυχώς, είχε κλαπεί από τη στιγμή που τον βρήκε. Παρόλο που είχε χαθεί, εξακολουθούσε να είναι μοναδικός και εντυπωσιακός.

Ο "Τάφος της Κρίσης" είναι ένας αρχαίος τάφος στη Μακεδονία. Είναι πολύ όμορφος και έχει διώροφη πρόσοψη. Υπάρχει μια σκαλιστή σκηνή μάχης στην πρόσοψη και τέσσερις ζωγραφισμένες μορφές δίπλα στην είσοδο.

Αυτό είναι ένα σχέδιο του μακεδονικού τάφου της Μίεζα. Στα αριστερά, βλέπουμε τον νεκρό. Δίπλα του είναι ο Ερμής, ο οποίος τον οδηγεί στον κάτω κόσμο. Εκεί τον περιμένουν ο Αιακός και η Ραδάμανθυς. Αυτοί αποφασίζουν αν θα πάει σε καλό ή κακό μέρος του κάτω κόσμου. Ο Αιακός έκρινε τους ανθρώπους από την Ευρώπη και ο Ραδάμανθος τους ανθρώπους από την Ασία. Αν υπήρχε διαφωνία ή αν κάποιος δεν ήταν σίγουρος, ο Μίνωας ήταν ο τελικός κριτής που έπαιρνε την απόφαση.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share