Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024

Απατεώνες τεχνικοί εξαπατούσαν ηλικιωμένους - Αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά

Απίστευτο περιστατικό

20 Δεκεμβρίου 2020 16:11
Απατεώνες τεχνικοί εξαπατούσαν ηλικιωμένους - Αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά

Μία απίστευτη υπόθεση αποκαλύφθηκε όπου κάποιο απατεώνες παρίσταναν τους τεχνικούς της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να κοροϊδέψουν ηλικιωμένους και να τους αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά. Επίσης μία ακόμη απάτη εξαρθρώθηκε από τις Αρχές όπου κάποιοι είχαν δημιουργήσει μία ψεύτικη ηλεκτρονική ιστοσελίδα τράπεζας όπου αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Συγκεκριμένα δύο άντρες κατηγορούνται διότι έμπαιναν σε σπίτια ηλικιωμένων αφού παρίσταναν τους τεχνικούς της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να άρπαζαν χρήματα και κοσμήματα με την μέθοδο της απασχόλησης.

Ποιοι ήταν οι απατεώνες

Πρόκειται για έναν 19χρονο και έναν 23χρονο, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν στην περιοχή της Σταυρούπολης ως δράστες οκτώ περιπτώσεων απατών και κλοπών, η μία σε απόπειρα, κατά το τελευταίο δίμηνο, στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Η λεία τους περιλαμβάνει 8.400 ευρώ και 13.000 δολάρια ΗΠΑ σε μετρητά, όπως επίσης κοσμήματα, η αξία των οποίων εκτιμάται από τους παθόντες σε τουλάχιστον 34.000 ευρώ.

Τη δράση τους αποκάλυψε έρευνα αστυνομικών της Ασφάλειας Χαριλάου-Ανάληψης και ήδη οι δύο συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη, αντιμετωπίζοντας πράξεις κακουργηματικού βαθμού. Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε -επιπλέον- η εμπλοκή ενός 43χρονου άνδρα αλλά και ενός τέταρτου -άγνωστου μέχρι στιγμής- προσώπου, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τυχόν συμμετοχή τους σε παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Το σχέδιο που είχαν

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι δύο επιτήδειοι, άλλοτε από κοινού και άλλοτε κατά μόνας ή με τη συνδρομή των δύο συνεργών τους, προσποιούμενοι τους τεχνικούς της ΔΕΗ ή ανελκυστήρων, ακόμη και τους ασφαλιστές, έπειθαν τα θύματά τους να τους επιτρέψουν την είσοδο στα σπίτια τους.

Με τις υποτιθέμενες ιδιότητες απασχολούσαν τους ηλικιωμένους αναζητώντας χρήματα και κοσμήματα, τα οποία έκλεβαν. Σε μία περίπτωση αφαίρεσαν από το διαμέρισμα 83χρονης 13.000 δολάρια ΗΠΑ, 5.500 ευρώ και κοσμήματα. Από τις υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν οι δύο δράστες είναι στα όρια του αυτοφώρου.

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Άνδρας πήγε να ληστέψει βενζινάδικο με το ποδήλατό του

Ένα ακόμη περιστατικό πήρε μέρος στην Θεσσαλονίκη όπου ένας άνδρας πήγε να ληστέψει ένα βενζινάδικο με το ποδήλατο του, ενώ πριν από λίγες μέρες σε ένα άλλο βενζινάδικο στην Θεσσαλονίκη επιτέθηκαν με χειροβομβίδες όπου έσπευσαν γρήγορα οι αστυνομικές δυνάμεις.

Συγκεκριμένα τα ξημερώματα του Σαββάτου 19 Δεκεμβρίου στη 1:30 ένας νεαρός με το ποδήλατο του λήστεψε το βενζινάδικο της οδού Γιαννιτσών στη Θεσσαλονίκη.

Το χρονικό της ληστείας

Σύμφωνα με πληροφορίες ο θρασύτατος ληστής απόθεσε το ποδήλατο δίπλα στις αντλίες καυσίμων, έσκυψε για να βγάλει το μαχαίρι από την κάλτσα του και πλησίασε την είσοδο του πρατηρίου. Όταν διαπίστωσε ότι ήταν κλειδωμένη, πήρε φόρα και την άνοιξε κλωτσώντας την.

Ο υπάλληλος του πρατηρίου, μόλις αντίκρισε τον κουκουλοφόρο δράστη με τα μαχαίρι, σάστισε. Έβγαλε το τσαντάκι του και το παρέδωσε στον δράστη χωρίς να προβάλει αντίσταση. Ο ληστής βγήκε από το πρατήριο, ανέβηκε στο ποδήλατό του και διέφυγε προς την οδό Μοναστηρίου.

Περιπολικά και δικυκλιστές της Αστυνομίας «όργωσαν» την περιοχή, όμως ο ληστής με το ποδήλατο είχε εξαφανιστεί. Η λεία του ήταν περίπου 200 ευρώ. Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το τμήμα Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share