Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Προσοχή! Ότι και αν κάνετε μην ανοίξετε αυτό το email από την τράπεζα

Σημαντικό

6 Δεκεμβρίου 2020 16:51
Προσοχή! Ότι και αν κάνετε μην ανοίξετε αυτό το email από την τράπεζα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνεχίζονται οι ηλεκτρονικές απάτες όπου φαίνεται να έχουν πάρει καινούργια τροπή με κάποιους να κατασκευάζουν email από τράπεζες. Επίσης δείτε μία μεγάλη απάτη που έγινε σε ATM όπου και κατάφεραν να πάρουν χρήματα.

Συγκεκριμένα από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος το απόγευμα του Σαββάτου 5 Δεκεμβρίου έστειλε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε πολίτη αναφέροντας ότι «η χρεωστική σας κάρτα έχει τεθεί σε προσωρινή αναστολή».

Σύμφωνα με το tempo24.news το μήνυμα είχε αποσταλεί από ηλεκτρονική διεύθυνση που προσομοίαζε με διεύθυνση τράπεζας, ζητώντας από τον πολίτη να επιβεβαιώσει τον λογαριασμό του.

Ο παθόντας πείσθηκε από τους ισχυρισμούς των δραστών με αποτέλεσμα να του αφαιρέσουν 1.400 ευρώ από τον λογαριασμό του και 600 ευρώ από λογαριασμό συγγενικού του προσώπου, στον οποίο είναι συνδικαιούχος.

Προσοχή! Όταν δείτε αυτό το email από τα ΕΛΤΑ μην το ανοίξετε

Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερες απάτες γίνονται με αποτέλεσμα αρκετοί να πέφτουν θύματα σε όλο αυτό το παιχνίδι αυτών που το στήνουν, όπως όταν μπορούν με απλές κινήσεις να σας κλέψουν τους κωδικούς και τα χρήματα από τον λογαριασμό σας.

Συγκεκριμένα ορισμένοι επιτήδειοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την καραντίνα με χρησιμοποιώντας μάλιστα κάθε μέσο ακόμα και μεγάλους οργανισμούς όπως τα ΕΛΤΑ για να ξεγελάσουν ανυποψίαστους πολίτες και να «μπουν» στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς στέλνοντας ένα συγκεκριμένο μήνυμα.

Μέσα σε λίγες ημέρες έχουν έρθει σε γνώση μας δυο περιστατικά όπου απατεώνες με πρόσχημα ότι είναι τα ΕΛΤΑ προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα με δόλιο τρόπο μέσω email. Έτσι, αν λάβετε αυτό το email με τίτλο ΕΛΤΑ parcel σε καμία περίπτωση μην το ανοίξετε.

Το email αναφέρει τα εξής:

Αγαπητέ πελάτη,

Η συσκευασία σας έφτασε πρόσφατα στο κέντρο διαλογής μας .
Για να λάβετε την παραγγελία, είναι σημαντικό να πληρώσετε τα έξοδα αποστολής.
Αφού πληρώσετε τα έξοδα αποστολής, θα στείλουμε την παραγγελία σας.
Το πακέτο θα παραδοθεί στο σπίτι σας το αργότερο την επόμενη εργάσιμη ημέρα, ή μπορείτε να το παραλάβετε την επόμενη εργάσιμη ημέρα από τις 3:00 μ.μ. στο επιλεγμένο σημείο συλλογής.

Στην συνέχεια έχει ένα link το οποίο γράφει πληρωμή και ζητάει από τα ανυποψίαστα θύματα να βάλουν τα στοιχεία της κάρτας τους! Μην το πατήσετε!

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share