Τρίτη, 21 Μαΐου 2024

Κορωνοϊός: Και πέμπτος νεκρός μέσα σε λίγες ώρες

Στους 337 οι θάνατοι

20 Σεπτεμβρίου 2020 18:13
Κορωνοϊός: Και πέμπτος νεκρός μέσα σε λίγες ώρες

Ακόμη τρεις ασθενείς έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό τις τελευταίες ώρες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την πανδημία στη χώρα μας στους 337. Παράλληλα, νέα έκτακτα μέτρα έθεσε η Κυβέρνηση για την Αττική.

Το τελευταίο θύμα είναι ένας 73χρονος που νοσηλεόταν στο ΓΝ Κατερίνης. Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι κατέληξε ένας 55χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Ο 55χρονος είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο στις 12 Σεπτεμβρίου και άφησε την τελευταία του πνοή στις 11 το πρωί. Κατά πληροφορίες, η άνδρας είχε υποκείμενα νοσήματα.

Ακόμη, έχασε τη ζωή του από κορωνοϊό και ένας 84χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν και αυτός στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Ο ηλικιώμενος νοσηλευόταν διασωληνωμένος από τις 9 Σεπτεμβρίου.

Νωρίτερα δύο ακόμη συμπολίτες μας έχασαν τη μάχη με την Covid-19.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μια 74χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν διασωληνωμένη σε κλίνη ΜΕΘ κατέληξε στις 2.00 τα ξημερώματα στο ΑΧΕΠΑ.

Επίσης, μια 88χρονη που νοσηλευόταν από τις 17 Σεπτεμβρίου σε απλή κλίνη στο Σωτηρία κατέληξε λίγη ώρα μετά τη διασωλήνωσή της και πριν μεταφερθεί σε ΜΕΘ. Και οι δύο γυναίκες έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα.

Κορωνοϊός: Κλειστά τα σχολεία της Πέλλας μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου

Κλειστές θα παραμείνουν μέχρι και τις 25 Σεπτεμβρίου όλες οι σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας με υπουργική απόφαση λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού. Ωστόσο, η Πέλλα λίγες ημέρες πριν τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Συναγερμός στην Ελλάδα: Κλείνουν σχολεία λόγω κορωνοϊού - Δείτε ποια είναι

Σε συναγερμό έχουν τεθεί 6 σχολεία της χώρας, αλλά και το Υπουργείο Παιδείας που καλείται να διαχειριστεί τη κρίση του κορωνοϊού. Ενώ, ανακοίνωση για το ζήτημα που έχει προκύψει με τις μάσκες που διανεμήθηκαν σε κάποιες σχολικές μονάδες της επικράτειας, εξέδωσε απόψε η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας.

Όπως αναφέρεται στα σημερινά στοιχεία (16/9) του υπουργείου, κλειστά λόγω κορωνοϊού είναι τα ακόλουθα σχολεία μέχρι τις ημερομηνίες που αναγράφονται:

  • 2ο Γενικό Λύκειο Καισαριανής, κλειστό μέχρι 27/09
  • 2ο Δημοτικό Σχολείο Βουτών, κλειστό μέχρι 27/09
  • Το τμήμα Β5 στο 2ο Γυμνάσιο Πύργου Ηλείας - Θα παραμέινει κλειστό μέχρι 27/09
  • Δημοτικό Σχολείο Ειδικής Αγωγής, Καλλιθέας Λήμνου, κλειστό μέχρι 18/09
  • Νηπιαγωγείο Ειδικής Αγωγής, Καλλιθέας Λήμνου, κλειστό μέχρι 18/09
  • 7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας, κλειστό μέχρι 18/09

Πληροφορίες σχετικά με την αναστολή λειτουργίας δομών εκπαίδευσης εξ αιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share