Κασεροπιτάκια: Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια πεντανόστιμη συνταγή για κασεροπιτάκια που σίγουρα θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι. Παράλληλα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε και άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για λυχναράκια ή αλλιώς γλυκά τυροπιτάκια Πάρου, που θα σας τρέχουν τα σάλια!
Υλικά
300 γρ χλιαρό νερό
12 γρ ξερή μαγιά
3 κ.γ ζάχαρη
3 κ.γ αλάτι
270 γρ ηλιέλαιο
300 γρ στραγγιστό γιαούρτι
1 αυγό
1 kg αλεύρι γ. ο. γ
1 αυγό για άλυμα
Χρησιμοποιήστε μίξη τυριών/κασεριών που σας αρέσουν για τη γέμιση
Κασεροπιτάκια: Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το νερό τη μαγιά και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε για 10 λεπτά
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικα και αφήνουμε τη ζύμη μας για 45 με 60 λεπτά
Μετα παίρνουμε μικρα κομμάτια ζύμης τα ανοίγουμε στο τραπέζι και προσθέτουμε στο κέντρο τη γέμιση και κλείνουμε το πιτάκι μας δημιουργώντας πουγκί στη συνέχεια το πιέζουμε για να γίνει σαν μπαλάκι
Αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε προαιρετικά με σουσάμι ή παπαρουνόσπορο
Ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς ανάλογα το φούρνο για περίπου 20 λεπτά ώστε να είναι αφράτα
Φτιάξτε το απόλυτο σνακ για μικρούς και μεγάλους. Τυροψωμάκια με φέτα, γιαούρτι και λίγα ακόμα υλικά. Πρόκειται για μια συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει, καθώς εκτός από εύκολη είναι και πεντανόστιμη. Ωστόσο, εκτός από τα τυροψωμάκια, δείτε εδώ την πιο εύκολη πίτα.
Υλικά:
1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
2 αυγά
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ. φέτα θρυμματισμένη
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά και τα χτυπάτε καλά. Προσθέτετε το γιαούρτι, το αλάτι, τη φέτα, το λάδι και το αλεύρι. Ανακατεύετε καλά.
Πλάθετε τα ψωμάκια σε μπαλάκια και τα απλώνετε με απόσταση στο ταψί στο οποίο έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Ψήνετε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 180º C για 20′.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε το χλιαρό γάλα και το χλιαρό νερό και μέσα σε αυτά διαλύετε τα φακελάκια της μαγιάς, μαζί με τη ζάχαρη.
Ανακατεύετε καλά και έπειτα προσθέτετε το αλεύρι, το αλάτι και στο τέλος ρίχνετε το λάδι και ζυμώνετε καλά μέχρι να αποκτήσετε μια ωραία βελούδινη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια σας.
Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο ακόμη αλεύρι. Κατόπιν αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει μέχρι να ετοιμάσετε τη γέμιση.
Για τη γέμιση:
Τρίβετε τη φέτα στον τρίφτη, την βάζετε μέσα σε ένα μπολ, προσθέστε το γιαούρτι, τι πιπέρι και τέλος τα δυο χτυπημένα αυγά και ανακατεύετε.
Κόβετε λίγη ζύμη, την κάνετε μπαλίτσα, την ανοίγετε σε φύλλο, βάζετε στη μέση του μια κουταλιού γέμιση, την κλείνετε σαν πουγκάκι, έπειτα πατάτε την ένωση προς τα μέσα και το τοποθετείτε με την ένωση προς τα κάτω σε ένα ταψί που έχετε βάλει προηγουμένως ένα φύλλο λαδόκολλα.
Τα ψήνετε στους 175 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά στον αέρα.
Είναι κατάλληλα για κολατσιό στο σχολείο και στο γραφείο. Διατηρούνται αρκετές ήμερες.