Τρίτη, 14 Μαΐου 2024

Τυροπιτάκια της τεμπέλας, χωρίς γλουτένη

Η πιο εύκολη και λαχταριστή συνταγή!

14 Δεκεμβρίου 2020 09:01
Τυροπιτάκια της τεμπέλας, χωρίς γλουτένη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε τραγανά και εύκολα τυροπιτάκια της... τεμπέλας. Πρόκειται για μια τρομερή συνταγή, η οποία είναι χωρίς γλουτένη και σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Εκτός όμως, από αυτή τη συνταγή, δείτε εδώ πώς να φτιάξετε κεφτέδες με ούζο.

Υλικά (30 κομμάτια)

  • 1 γιαούρτι 200 γρ
  • 200 ml σπορέλαιο ή βούτυρο λιωμένο
  • 2 αυγά
  • 400 γρ. φέτα τριμμένη
  • 50 γρ κίτρινο τυρί τριμμένο
  • 380 γρ. αλεύρι Doves self rising
  • 1 κ.γ. μπείκιν πάουντερ
  • 1 αυγό
  • μια κ.σ. γάλα για το άλειμμα
  • Πάριζα σε κομματάκια προαιρετικά

Εκτέλεση

  • Βάζουμε στο μπολ το γιαούρτι, τα αυγά και το λάδι και τα χτυπάμε να γίνουν κρέμα.
  • Προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά να σφίξει η ζύμη. Αν χρησιμοποιήσετε άλλο αλεύρι ίσως να χρειαστεί περισσότερο, γιατί της Doves η φαρίνα αυτή που έβαλα εγώ είναι πολύ λεπτό αλεύρι.
  • Κάνουμε μπαλάκια και τα βάζουμε σε λαδόκολλα στην λαμαρίνα.
  • Χτυπάμε ένα αυγό με μια κουταλιά σούπας γάλα και με το πινέλο περνάμε τα τυροπιτάκια μας.
  • Ψήνουμε στους 180' στις αντιστάσεις, στην μεσαία σχάρα για 25 λεπτά, να ροδίσουν καλά.
  • Βγάζουμε και αφήνουμε να παγώσουν.
  • Στη μισή δόση βάλαμε και κομματάκια πάριζας!

Πηγή: cookpad.com

Υπέροχα τυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού

Υπέροχα τυροπιτάκια με σπιτική ζύμη γιαουρτιού. Μια συνταγή που απαιτεί λίγο από το χρόνο σας αλλά στο τέλος θα σας αποζημιώσει, απολαμβάνοντας εσείς και οι αγαπημένοι σας λαχταριστά τυροπιτάκια με εξαιρετική γεύση. Το Athensmagazine.gr σας προτείνει άλλη μια συνταγή που σίγουρα θα σας αρέσει και θα στολίσει το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας για μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη.

Υλικά:

Για τη ζύμη:

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
  • 250 γρ. βιτάμ

Για τη γέμιση:

  • 300 γρ. φέτα λιωμένη με το πιρούνι
  • 150 γρ. ανθότυρο λιωμένο με το πιρούνι
  • 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για άλειμμα:

  • 1 κρόκο αυγού
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 2-3 κ.σ. παπαρουνόσπορο (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Για τη ζύμη:

  1. Τοποθετείτε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάτε με το ειδικό εξάρτημα του μίξερ, το γάντζο, μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή, ελαστική και εύπλαστη ζύμη.
  2. Πλάθετε τη ζύμη σε μπάλα, τη τυλίγετε με πλαστική μεμβράνη και την αφήνετε να “ξεκουραστεί” για 1 ώρα.

Για τη γέμιση:

  1. Αναμιγνύετε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά για τη γέμιση, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ενσωματωθούν.
  2. Αλευρώνετε το πάγκο εργασίας και με πλάστη ανοίγετε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο.
  3. Με ένα στρογγυλό κουπ πατ (χρησιμοποιείστε ένα φλιτζάνι με διάμετρο περίπου 8 εκ.), κόβετε στρογγυλά δισκάκια ζύμης. Βάζετε 1 κ.γ. γέμιση στο κέντρο κάθε δίσκου και κλείνετε τους δίσκους σε μισοφέγγαρα, πιέζοντας τις άκρες τους με ένα πιρούνι να ενωθούν καλά.
  4. Στρώνετε το ταψί του φούρνου με χαρτί ψησίματος και τοποθετείτε τα τυροπιτάκια το ένα δίπλα στο άλλο.
  5. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάτε με πιρούνι το κρόκο με τις 2 κ.σ. γάλα και βουρτσίζετε τα τυροπιτάκια.
  6. Τα πασπαλίζετε (προαιρετικά) με το παπαρουνόσπορο και τα ψήνετε σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο για 30 λ περίπου ή μέχρι να φουσκώσουν και ροδίσουν.

Πηγή: idiva.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share