Λατρεύετε τις πίτες, αλλά... βαριέστε να φτιάξετε διότι πιστεύετε ότι θα σας πάρει αρκετή ώρα; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια συνταγή για τεμπελόπιτα. Μια εύκολη και παράλληλα γρήγορη πίτα που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε. Ωστόσο, εκτός από αυτή τη συνταγή, δείτε εδώ και μια τέλεια σαλάτα ζυμαρικών.
Υλικά
½ κιλό γάλα
4 αβγά
4 κουτ. της σούπας αλεύρι
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 ποτήρι του νερού φέτα σκληρή, τριμμένη
½ ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
2-3 κομματάκια μαργαρίνη
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175°C. Ζεσταίνετε το γάλα σε κατσαρολάκι και διαλύετε μέσα τη μαγιά.
Προσθέτετε τα αβγά ελαφρά χτυπημένα, το αλεύρι, το λάδι και τη φέτα. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί, ώστε να ομογενοποιηθούν.
Λαδώνετε ένα ταψί και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Ρίχνετε από πάνω τα κομματάκια της μαργαρίνης για να πάρει ωραίο χρώμα η πίτα, και την ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο, για 40′ περίπου.
Βγάζετε την πίτα από τον φούρνο και μετά από λίγο, κόβετε κομμάτια και σερβίρετε.
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 13-14 κουταλιές της σούπας
Τυρί φέτα 100 γρ τριμμένη ( ή άλλο πικάντικο τυρί)
Αλάτι - πιπέρι
Μαργαρίνη 1 κουτάλι της σούπας σε μικρά κομμάτια
Ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας
Εκτέλεση:
Βάζουμε το ελαιόλαδο στη λαμαρίνα του φούρνου και τη βάζουμε στο φούρνο να κάψει το λάδι στους 200 βαθμούς.
Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από την φέτα και την μαργαρίνη, ενώ το αλεύρι το προσθέτουμε λίγο-λίγο ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να έχουμε έναν αραιό χυλό (δεν θέλουμε να είναι σφικτός).
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο κι αδειάζουμε πάνω στο καυτό λάδι το χυλό μας να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και τα κομματάκια μαργαρίνης σε διάσπαρτα σημεία.
Βάζουμε το ταψί πάλι στο φούρνο και ψήνουμε περίπου για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς (ανάλογα με τον φούρνο μας).
Βγάζουμε από τον φούρνο, την κόβουμε κι είναι έτοιμη να την σερβίρουμε.