Σάββατο, 01 Ιουνίου 2024

Γρήγορο γλυκό ψυγείου με μόνο δύο υλικά

Χωρίς καθόλου θερμίδες!

18 Αυγούστου 2020 13:25
Γρήγορο γλυκό ψυγείου με μόνο δύο υλικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θέλετε να φτιάξετε ένα γλυκό χωρίς ζάχαρη και με λίγα υλικά; Το Athensmagazine.gr έχει για εσάς μια ανεπανάληπτη εύκολη και γρήγορη συνταγή για γλυκάκι κατάψυξης με μονάχα 2 υλικά. Σε περίπτωση που δε θέλετε ένα τόσο απλό γλυκό, δείτε εδώ μια άλλη συνταγή.

Πρόκειται λοιπόν, για ένα γλυκό με λίγη ζάχαρη, το οποίο μπορείτε να το απολαμβάνετε όλες τις ώρες της ημέρας. Βασικά υλικά είναι η η κουβερτούρα και οι χουρμάδες.

Υλικά:

  • 1 κουβερτούρα (με μαύρη σοκολάτα, σοκολάτα γάλακτος ή και λευκή σοκολάτα)
  • Χουρμάδες χωρίς κουκούτσι

Εκτέλεση:

  • Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να λιώσετε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα σας. (Πάρτε ένα κατσαρολάκι και βάλτε μέχρι τη μέση του νερό να βράσει. Τοποθετήστε από πάνω ένα μπολάκι και λιώστε μέσα σε αυτό την κουβερτούρα σας).
  • Όταν η κουβερτούρα είναι έτοιμη απλά βουτήξτε τους χουρμάδες μέσα στην κουβερτούρα και βάλτε τον κάθε χουρμά σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί. Έχετε το αντικολληκτικό χαρτί σε ένα ταψί. Βάλτε το ταψί στο ψυγείου για να κρυώσουν τα σοκολατένια γλυκάκια σας.
  • Έπειτα από 1-2 ώρες είναι έτοιμα για φάγωμα.

Το κανταΐφι της τεμπέλας: Εύκολο σιροπιαστό γλυκό καλύτερο και από του ζαχαροπλαστείου

Το κανταΐφι πρόκειται για ένα γλυκό ταψιού, το οποίο έχει κι αυτό τις ρίζες του στα βάθη της Μικράς Ασίας και φτιάχνεται με μια ειδική ζύμη, ινώδους μορφής. Το κανταΐφι περιέχει φιστίκι και μέλι που του προσδίδουν τραγανή και ιδιαίτερα γλυκιά γεύση ιστορία του κανταϊφιού. Επίσης, αν θέλετε ένα νόστιμο, δροσερό και ζουμερό γλυκό, δείτε την πιο εύκολη, γρήγορη και λαχταριστή συνταγή με ινδοκάρυδο.

Το γλυκό έχει κύριο συστατικό του το ψωμί. Φτιάχνεται από μια ειδική, θρυμματισμένη ζύμη (κανταΐφι), ινώδους μορφής, η οποία παράγεται από σιτάρι και νερό -ωστόσο η φυλλοειδής αυτή ζύμη χρησιμοποιείται και για την παραγωγή μοναδικών αλμυρών ορεκτικών. Συνήθως, το γλύκισμα περιέχει ξηρούς καρπούς (αμύγδαλο, φουντούκι, φιστίκια) και μέλι που του προσδίδουν τραγανή και ιδιαίτερα γλυκιά γεύση.

ΥΛΙΚΑ:

  • 1/2 κιλού κανταΐφι
  • 1 βιτάμ
  • 200 γρ. καρύδια
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • 2 κουταλιές φρυγανιά
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • για το σιρόπι
  • 950 γρ ζάχαρη
  • 600 γρ νερό
  • 1 λεμόνι ξύσμα και χυμό

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε το σιρόπι 5 λεπτά από τη στιγμή που θα κοχλάσει και το αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Αλέθουμε τα καρύδια χοντροκομμένα και ενώνουμε με τις 2 κουταλιές ζάχαρη , τη φρυγανιά και τη κανέλα.
  3. Λιώνουμε το βούτυρο. Ξανοίγουμε καλά το κανταΐφι και ρίχνουμε επάνω το βούτυρο.
  4. Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια, βάζουμε στο ταψί το μισό , από πάνω το μείγμα με τα καρύδια και μετά το υπόλοιπο κανταΐφι.
  5. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μια ώρα μέχρι να αποκτήσει το χρυσάφι χρώμα.
  6. Το βγάζουμε από το φούρνο, το κόβουμε και σιροπιάζουμε.

Πηγή: be2news.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share