Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

Πολίτικο γλυκό εκμέκ - Η τέλεια συνταγή της γιαγιάς

Λαχταριστό γλυκό!

13 Αυγούστου 2020 15:06
Πολίτικο γλυκό εκμέκ - Η τέλεια συνταγή της γιαγιάς
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Το Athensmagazine.gr είναι εδώ για να σας προτείνει ακόμα μια υπέροχη συνταγή για γλυκό. Σήμερα σας έχουμε ένα λαχταριστό εκμέκ πολίτικο με φρυγανιές. Αν δε σας αρέσει, δείτε εδώ συνταγή για κανταΐφι.

Υλικά

  • 1 πακέτο φρυγανιές μεγάλο

Για το σιρόπι:

  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
  • κανέλα
  • Κρέμα
  • 1,5 λίτρο γάλα
  • 7-8 κουταλιές σούπας κρέμα αραβοσίτου
  • 4 αυγά

Γαρνίρισμα:

  • Αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα
  • 1 κουτί φυτική σαντιγί

Εκτέλεση

  • Στο ταψί βάλτε τις φρυγανιές, τη μία δίπλα στην άλλη, ώστε να καλυφθεί όλο και από πάνω ρίξτε κανέλα. Στη συνέχεια τοποθετήστε το σιρόπι με τη ζάχαρη και τα δύο φλιτζάνια νερό, αφού βράσουν για 10 λεπτά και ρίξτε στις φρυγανιές, ώστε να καλυφθούν καλά.
  • Ετοιμάστε την κρέμα:
  • Αδειάστε το γάλα μέσα σε κατσαρόλα και ζεστάνετε. Κρατείστε στην άκρη ένα φλιτζάνι γάλα κρύο και διαλύστε τις 7-8 κουταλιές άνθος αραβοσίτου. Έπειτα ρίξτε το μείγμα μέσα στο ζεστό γάλα και ανακατέψτε μέχρι να δέσει η κρέμα.
  • Προσθέστε έναν - έναν τους κρόκους και ανακατέψτε καλά. Επίσης, χτυπήστε τα ασπράδια και μέχρι να γίνει η μαρέγκα ενσωματώστε στην κρέμα με απαλές κινήσεις. Απλώστε την κρέμα πάνω στις φρυγανιές.
  • Χτυπήστε την κρέμα σαντιγί και απλώστε την πάνω από την κρέμα με προσοχή. Γαρνίρετε με τα αμύγδαλα.
  • Αφού τελειώσετε βάλτε το στο ψυγείο.

Γλυκό με ζύμη πίτσας και... ζαχαρούχο γάλα - Λαχταριστή συνταγή

Τι πιο λαχταριστό και απολαυστικό από ένα γλυκό που μοιάζει με γλυκιά πίτσα; Τίποτα! Κι επειδή το Athensmagazine.gr φροντίζει για εσάς, σας βρήκε την πιο γευστική και απλή συνταγή για την τέλεια γλυκιά πίτσα με ζαχαρούχο γάλα. Σε περίπτωση όμως, που θέλετε κάτι πιο ελαφρύ, δείτε εδώ γλυκό με ινδοκάρυδο.

Υλικά

  • Έτοιμη ζύμη πίτσας
  • 2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
  • ¼ κούπας άλειμμα φουντουκιού
  • ½ κούπας ψιλοκομμένη κουβερτούρα
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένα φουντούκια
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230C.
  • Απλώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και πάνω του τη ζύμη πίτσας.
  • Πατάμε τη ζύμη με τα δάχτυλα, ώστε να δημιουργηθούν βουναλάκια.
  • Απλώνουμε το λιωμένο βούτυρο με ένα πινέλο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει απαλά, για 20 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και απλώνουμε το άλειμμα φουντουκιού σε όλη την πίτσα.
  • Πασπαλίζουμε με την κουβερτούρα και τη λευκή σοκολάτα.
  • Ψήνουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, για 2 περίπου λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα φουντούκια.

Πηγή: xrysessyntages.gr

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share