Θέλετε ένα νόστιμο, δροσερό και ζουμερόγλυκό; Το Athensmagazine.gr έχει να σας προτείνει την πιο εύκολη, γρήγορη και λαχταριστή συνταγή με ινδοκάρυδο. Σε περίπτωση που δε σας αρέσει το ινδοκάρυδο, δείτε εδώ ένα γλυκό με μπισκότα και πορτοκαλάδα.
αν θέλετε μπορείτε να προσθέτετε λίγη άσπρη σοκολάτα περίπου 30,40 γρ.
Εκτέλεση:
Βράζετε το γάλα και στη συνέχεια προσθέτετε το σιμιγδάλι και την ζάχαρη, τα βράζετε ακόμα 10 λεπτά μέχρι να τα πήξουν.
Αφαιρείται την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτετε το ινδοκάρυδο. Αφήνετε το σιμιγδάλι να κρυώσει
Για το παντεσπάνι:
Βάζετε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι σε ένα μπολ για να τα ανακατέψετε με το χέρι ή με το μίξερ.
Βουτυρώνετε και βάζετε αλεύρι σε ένα ταψί διαστάσεων 25*34 εκ.περίπου.
Βάζετε το μισό μείγμα για το παντεσπάνι και το ψήνεται στους 170 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου.
Βάζετε την κρέμα πάνω από το παντεσπάνι και στη συνέχεια βάζετε το υπόλοιπο μείγμα από το παντεσπάνι και τα ψήνεται όλα μαζί για ακόμα 15-20 λεπτά περίπου.
Το γλυκό πρέπει να ψηθεί σε μέτρια θερμοκρασία μην δυναμώνετε τον φούρνο σας.
2 δροσερά γλυκά ψυγείου έτοιμα σε λίγα λεπτά
Το Athensmagazine.gr, σήμερα έχει να σας προτείνει 2 λαχταριστά γλυκά ψυγείου. Πρόκειται για εύκολες, γρήγορες αλλά και δροσερές συνταγές που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Σε περίπτωση όμως, που δε σας αρέσουν οι παρακάτω συνταγές, δείτε εδώ μια άλλη.
Γλυκό ψυγείου με μαύρη και λευκή σοκολάτα
Υλικά
200 γρ. λευκή σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια
570 ml κρέμα γάλακτος
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σπασμένη σε κομμάτια
2 μεγάλα ασπράδια αβγών
Εκτέλεση
Λαδώστε μια μακρόστενη φόρμα 22×12 εκατοστών περίπου και απλώστε μια λωρίδα λαδόκολλα στη βάση.
Λιώστε σε μπεν μαρι τη μαύρη σοκολάτα. Μόλις λιώσει εντελώς κατεβάστε την από τη φωτιά και προσθέστε σταδιακά τα 370 γραμμάρια κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν.
Όση ώρα λιώνει η σοκολάτα σε μπεν μαρι, χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτετε και αυτά στο μείγμα της μαύρης σοκολάτας ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Λιώστε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρι και αφήστε την να κρυώσει ελαφρώς. Εν τω μεταξύ, χτυπήστε με το μίξερ χειρός τα υπόλοιπα 200 ml κρέμα γάλακτος μέχρι να πετύχετε μια σφιχτή σαντιγί.
Προσθέστε απαλά τη σαντιγί στη λιωμένη λευκή σοκολάτα και χτυπήστε τη μέχρι να γίνει μια αφράτη κρέμα.
Στη συνέχεια, στρώστε το μισό μείγμα της σκούρας σοκολάτας στον πάτο της φόρμας, συνεχίζετε στρώνοντας από πάνω προσεκτικά και αργά όλη τη λευκή κρέμα σοκολάτας και τελειώστε με τη στρώση μαύρης σοκολάτας προσέχοντας να μη χαλάσετε τη λευκή.
Βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες, την αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα, κόβετε κομμάτια και σερβίρετε.
Γλυκό ψυγείου με ζελέ και γιαούρτι
Υλικά
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι (200 γρ.)
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
4 φακελάκια ζελέ φρούτων (ό,τι γεύση θέλετε)*
Ζεστό και κρύο νερό
Εκτέλεση
Σε ένα πυρέξ ή ταψάκι "χοντροσπάστε" τα μπισκότα.
Ετοιμάζετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας το ζελέ. Συνήθως χρειάζονται 250 ml ζεστό νερό και 250 ml κρύο για ένα φακελάκι.
Μόλις είναι έτοιμο ρίξτε το πάνω απ’ τα μπισκότα και βάλτε το στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει.
Στη συνέχεια ετοιμάστε ένα φακελάκι ζελέ (250 ml ζεστό νερό και 250 ml κρύο νερό) και περιχύστε το πάνω από την πρώτη στρώση. Περιμένετε πάλι να σφίξει.
Στο τελευταίο στάδιο, κάνετε ακριβώς ότι και πριν, απλά αντί για το κρύο νερό βάζετε το γιαούρτι και χτυπάτε καλά με το μίξερ μέχρι να "αφρατέψει".
Βάλτε το στην κατάψυξη για να πήξει και είναι έτοιμο για κατανάλωση.