Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Γλυκό ψυγείου με μπισκότα Oreo - Γρήγορη συνταγή, έτοιμη σε 30 λεπτά

Δοκιμάστε το!

3 Αυγούστου 2020 09:16
Γλυκό ψυγείου με μπισκότα Oreo - Γρήγορη συνταγή, έτοιμη σε 30 λεπτά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε ένα λαχταριστό και δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκότα oreo και άλλα 6 υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Σε περίπτωση που θέλετε κάτι πιο ανάλαφρο, δείτε εδώ ένα γλυκό με γιαούρτι.

Υλικά

Για τη βάση:

  • 125 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 1/2 συσκευασίες μπισκότα Oreo

Για την κρέμα:

  • 250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 40 γραμμάτια ζάχαρη άχνη
  • 2 βανίλιες
  • 450 γραμμάρια τυρί κρέμα (σ.σ. τύπου Φιλαδέλφεια)
  • 160 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 συσκευασία μπισκότα Oreo

Για το γαρνίρισμα:

  • 1/2 συσκευασία μπισκότα Oreo

Εκτέλεση

  • Θρυμματίζουμε τις 2 1/2 συσκευασίες από τα μπισκότα στο μπλέντερ και λιώνουμε το βούτυρο.
  • Τα αναμιγνύουμε και τα τοποθετούμε στο σκεύος της επιλογής μας.
  • Φροντίζουμε να τα στρώσουμε ομοιόμορφα στον πάτο του σκεύους και το τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να χτυπήσουμε την κρέμα μας.
  • Για την κρέμα, χτυπάμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει και συμπληρώνουμε στη συνέχεια τη ζάχαρη άχνη και τις βανίλιες.
  • Τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία γυαλιστερή σαντιγί, την οποία βάζουμε στη συνέχεια στην άκρη.
  • Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με την κρυσταλλική ζάχαρη και όταν ομογενοποιηθούν, τα αναμιγνύουμε με τη σαντιγί με μία μαρίζ.
  • Στο τέλος, κόβουμε με μαχαίρι τα μπισκότα της μίας συσκευασίας και τα αναμιγνύουμε μαλακά με το μείγμα μας.
  • Τοποθετούμε την κρέμα πάνω από τη βάση με τα μπισκότα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο.
  • Όταν η κρέμα θα έχει παγώσει ελαφριά, βάζουμε πάνω σε αυτήν για γαρνίρισμα τη μισή συσκευασία Οreo, αφού έχουμε κόψει τα μπισκότα σε μεσαία κομμάτια με ένα μαχαίρι.

Η απόλυτη δροσιά σε ένα γλυκό ψυγείου με μπισκότα και πορτοκαλάδα

Θέλετε να δροσιστείτε με ένα απολαυστικό γλυκό; Μιας και το καλοκαίρι είναι εδώ και η θερμοκρασία στα ύψη να σας προτείνουμε ένα ελαφρύ και γευστικό γλυκό ψυγείου. Μπορείτε να τρώτε χωρίς τύψεις, αφού δεν είναι τόσο παχυντικό όσο άλλα γλυκά. Αν όμως θέλετε κάτι με σοκολάτα, τότε δοκιμάστε αυτό το γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και άλλα 3 υλικά. Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε τη συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και θα φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Υλικά για την κρέμα και τα μπισκότα

  • 1 λίτρο γάλα
  • 140 γρ κόρν φλάουρ
  • 200 γρ ζάχαρη
  • Λίγη βανίλια
  • 120 γρ, μπισκότα τύπου πτι μπέρ σοκολατένια
  • Λίγο γάλα για τα μπισκότα

Υλικά για το ζελέ

  • 500 ml χυμό πορτοκάλι
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 6 φύλλα ζελατίνης

Εκτέλεση συνταγής

  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ το κόρν φλάουρ, τη ζάχαρη τη βανίλια και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν καλά.
  • Ζεσταίνουμε το γάλα μας σε μία κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση αδειάζουμε το μείγμα μας και ανακατεύουμε να γίνει λεία κρέμα.
  • Βουτάμε σε γάλα τα μπισκότα μας και στρώνουμε τα μισά σε ένα πυρέξ.
  • Αδειάζουμε την μισή κρέμα και επαναλαμβάνουμε με δεύτερη στρώση από μπισκότα και κρέμα.
  • Αφήνουμε τη βάση στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα να παγώσει η κρέμα. Αν θέλουμε πάνω από την κρέμα βάζουμε γλυκό πορτοκάλι ή κάποιο άλλο φρούτο.
  • Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό να μαλακώσουν 5′.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χυμό να ζεσταθεί.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα φύλλα ζελατίνης και ανακατεύουμε.
  • Αφήνουμε το μείγμα να παγώσει καλά και το ρίχνουμε πάνω από την κρέμα.
  • Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share