Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Το κανταΐφι της τεμπέλας: Εύκολο σιροπιαστό γλυκό καλύτερο και από του ζαχαροπλαστείου

Πεντανόστιμο

11 Αυγούστου 2020 15:35
Το κανταΐφι της τεμπέλας: Εύκολο σιροπιαστό γλυκό καλύτερο και από του ζαχαροπλαστείου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το κανταΐφι πρόκειται για ένα γλυκό ταψιού, το οποίο έχει κι αυτό τις ρίζες του στα βάθη της Μικράς Ασίας και φτιάχνεται με μια ειδική ζύμη, ινώδους μορφής. Το κανταΐφι περιέχει φιστίκι και μέλι που του προσδίδουν τραγανή και ιδιαίτερα γλυκιά γεύση ιστορία του κανταϊφιού. Επίσης, αν θέλετε ένα νόστιμο, δροσερό και ζουμερό γλυκό, δείτε την πιο εύκολη, γρήγορη και λαχταριστή συνταγή με ινδοκάρυδο.

Το γλυκό έχει κύριο συστατικό του το ψωμί. Φτιάχνεται από μια ειδική, θρυμματισμένη ζύμη (κανταΐφι), ινώδους μορφής, η οποία παράγεται από σιτάρι και νερό -ωστόσο η φυλλοειδής αυτή ζύμη χρησιμοποιείται και για την παραγωγή μοναδικών αλμυρών ορεκτικών. Συνήθως, το γλύκισμα περιέχει ξηρούς καρπούς (αμύγδαλο, φουντούκι, φιστίκια) και μέλι που του προσδίδουν τραγανή και ιδιαίτερα γλυκιά γεύση.

ΥΛΙΚΑ:

  • 1/2 κιλού κανταΐφι
  • 1 βιτάμ
  • 200 γρ. καρύδια
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • 2 κουταλιές φρυγανιά
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • για το σιρόπι
  • 950 γρ ζάχαρη
  • 600 γρ νερό
  • 1 λεμόνι ξύσμα και χυμό

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε το σιρόπι 5 λεπτά από τη στιγμή που θα κοχλάσει και το αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Αλέθουμε τα καρύδια χοντροκομμένα και ενώνουμε με τις 2 κουταλιές ζάχαρη , τη φρυγανιά και τη κανέλα.
  3. Λιώνουμε το βούτυρο. Ξανοίγουμε καλά το κανταΐφι και ρίχνουμε επάνω το βούτυρο.
  4. Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια, βάζουμε στο ταψί το μισό , από πάνω το μείγμα με τα καρύδια και μετά το υπόλοιπο κανταΐφι.
  5. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μια ώρα μέχρι να αποκτήσει το χρυσάφι χρώμα.
  6. Το βγάζουμε από το φούρνο, το κόβουμε και σιροπιάζουμε.

Πηγή: be2news.gr

Η απόλυτη δροσιά σε ένα γλυκό ψυγείου με μπισκότα και πορτοκαλάδα

Θέλετε να δροσιστείτε με ένα απολαυστικό γλυκό; Μιας και το καλοκαίρι είναι εδώ και η θερμοκρασία στα ύψη να σας προτείνουμε ένα ελαφρύ και γευστικό γλυκό ψυγείου. Μπορείτε να τρώτε χωρίς τύψεις, αφού δεν είναι τόσο παχυντικό όσο άλλα γλυκά. Αν όμως θέλετε κάτι με σοκολάτα, τότε δοκιμάστε αυτό το γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και άλλα 3 υλικά. Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε τη συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και θα φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Υλικά για την κρέμα και τα μπισκότα

  • 1 λίτρο γάλα
  • 140 γρ κόρν φλάουρ
  • 200 γρ ζάχαρη
  • Λίγη βανίλια
  • 120 γρ, μπισκότα τύπου πτι μπέρ σοκολατένια
  • Λίγο γάλα για τα μπισκότα

Υλικά για το ζελέ

  • 500 ml χυμό πορτοκάλι
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 6 φύλλα ζελατίνης

Εκτέλεση συνταγής

  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ το κόρν φλάουρ, τη ζάχαρη τη βανίλια και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν καλά.
  • Ζεσταίνουμε το γάλα μας σε μία κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση αδειάζουμε το μείγμα μας και ανακατεύουμε να γίνει λεία κρέμα.
  • Βουτάμε σε γάλα τα μπισκότα μας και στρώνουμε τα μισά σε ένα πυρέξ.
  • Αδειάζουμε την μισή κρέμα και επαναλαμβάνουμε με δεύτερη στρώση από μπισκότα και κρέμα.
  • Αφήνουμε τη βάση στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα να παγώσει η κρέμα. Αν θέλουμε πάνω από την κρέμα βάζουμε γλυκό πορτοκάλι ή κάποιο άλλο φρούτο.
  • Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό να μαλακώσουν 5′.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χυμό να ζεσταθεί.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα φύλλα ζελατίνης και ανακατεύουμε.
  • Αφήνουμε το μείγμα να παγώσει καλά και το ρίχνουμε πάνω από την κρέμα.
  • Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί:

Πηγή: enimerotiko.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share