Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024

«Πρώτη φορά το ακούω…» - Η τοποθέτηση του αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας για τη Σοφία Μπεκατώρου

Τι αναφέρει στην επιστολή του;

17 Ιανουαρίου 2021 08:26
«Πρώτη φορά το ακούω…» - Η τοποθέτηση του αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας για τη Σοφία Μπεκατώρου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έκπληκτος δηλώνει για τις κατηγορίες της Σοφίας Μπεκατώρου περί βιασμού ο Αριστείδης Αδαμόπουλος, με τον αντιπρόεδρο της ΕΙΟ και εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας της ΕΟΕ να αποστέλλει επιστολή στον πρόεδρο της Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο, με την οποία τονίζει πως πρώτη φορά ακούει τη συγκεκριμένη κατηγορία.

Η επιστολή του προς την ΕΟΕ, που αφορά την παραίτησή του, ακολουθεί τις πρώτες του δηλώσεις, με τον κύριο Αδαμόπουλο να τονίζει, ότι αποχωρεί για να μην υπάρξει πλήγμα στην Επιτροπή.

Σοφία Μπεκατώρου: Η επιστολή του Αριστείδη Αδαμόπουλου στην ΕΟΕ

«ΠΡΟΣ : κ. Σπύρο Καπράλο,

Πρόεδρο της Ε.Ο.Ε.

Κύριε Πρόεδρε,

Παρακολουθώ με έκπληξη τις δηλώσεις της Σοφίας Μπεκατώρου, σύμφωνα με τις οποίες φέρομαι να την έχω κακοποιήσει σεξουαλικά πριν από 23 χρόνια. Το γεγονός αυτό το πληροφορήθηκα για πρώτη φορά σήμερα και, όπως έχω ήδη δηλώσει, η καταγγελία είναι ψευδής, συκοφαντική και υποβολιμαία.

Παρολαυτά, αντιλαμβάνομαι πλήρως ότι, λόγω της μεγάλης αρνητικής δημοσιότητας που έχει λάβει το θέμα, είναι πολύ πιθανό να πληγεί το κύρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, το οποίο πρέπει να βρίσκεται πάντοτε ψηλά για το καλό του ελληνικού αθλητισμού.

Γι’ αυτό το λόγο και μόνο και με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης μου απέναντι στην Ε.Ο.Ε., σας δηλώνω ότι από σήμερα και μέχρι την πλήρη διαλεύκανση της υποθέσεως αυτής από τις αρμόδιες αρχές θα παύσω να συμμετέχω στις συνεδριάσεις των οργάνων της Ε.Ο.Ε., των οποίων είμαι μέλος και γενικά θα απέχω από την άσκηση των καθηκόντων μου από οποιαδήποτε άλλη θέση κατέχω στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Αρ. Αδαμόπουλος».

Σοφία Μπεκατώρου: Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταγγελίες της ερωτικής της κακοποίησης

Σοφία Μπεκατώρου: Συνεχίζονται οι εξελίξεις σχετικά με την ερωτική κακοποίηση της αθλήτριας Σοφίας Μπεκατώρου όπου φαίνεται να γίνεται εισαγγελική παρέμβαση για τις καταγγελίες.

Συγκεκριμένα η Εισαγγελία Αθηνών διέταξε προκαταρκτική έρευνα σχετικά με τις καταγγελίες της αθλήτριας Σοφίας Μπεκατώρου για το επεισόδιο της ερωτικής της κακοποίησης.

Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταγγελίες της αθλήτριας.

Σοφία Μπεκατώρου: Τι ανακοίνωσε η Εισαγγελία Αθηνών

Ειδικότερα τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης θα διατάξει τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου μετά τον σάλο που έχει ξεσπάσει από τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τροπή που έχει πάρει η υπόθεση οδηγεί τη Δικαιοσύνη να ανοίξει τη δικογραφία προκειμένου να παρακινηθούν κι άλλες αθλήτριες που έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση να προσέλθουν στις Αρχές και να το καταθέσουν.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share