Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024

«Αστακός» η Νέα Φιλαδέλφεια στον τελικό του Conference League: Με πέντε ζώνες ελέγχου, μεταλλικό φράκτη και... όλη την Αστυνομία της Αττικής!

Η ανάλυση των δρακοντείων μέτρων ασφαλείας για το μεγάλο γεγονός

22 Μαΐου 2024 09:37
«Αστακός» η Νέα Φιλαδέλφεια στον τελικό του Conference League: Με πέντε ζώνες ελέγχου, μεταλλικό φράκτη και... όλη την Αστυνομία της Αττικής!
ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Νέα Φιλαδέλφεια και η OPAP Arena ετοιμάζονται να υποδεχθούν τις 29 Μαΐου τον τελικό του Europa Conference League ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Φιορεντίνα, με τη δεύτερη μεγάλη σύσκεψη να πραγματοποιείται χθες (21/5) στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπό τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τα μέτρα ασφαλείας.

Αποφασίστηκαν λεπτομέρειες (ώρες και σημεία συγκέντρωσης, δρομολόγια ΜΜΜ) για το πώς θα μεταβούν οι φίλαθλοι στο γήπεδο. Θα ανακοινωθούν επίσημα από την ΕΛΑΣ το αργότερο μέχρι το τέλος της εβδομάδας, για ένα παιχνίδι που θα είναι διαθέσιμο και μέσω της ελεύθερης τηλεόρασης.

Τα μέτρα που αποφασίστηκαν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του News247.gr, είναι πρωτοφανή για ποδοσφαιρικό αγώνα, με μεγάλη κινητοποίηση δυνάμεων. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές θα υπάρχουν τουλάχιστον 5 ζώνες ελέγχου, που θα ξεκινούν σε μεγάλη ακτίνα γύρω από το γήπεδο, όπου από την πρώτη κιόλας ζώνη θα ελέγχονται και θα σκανάρονται τα εισιτήρια.

Μάλιστα στην τελευταία ζώνη ελέγχου, περί τα 70 μέτρα από το γήπεδο, θα κατασκευαστεί από ιδιωτική εταιρεία μεταλλικός φράκτης περιμετρικά του γηπέδου, όπου θα γίνεται ο τελικός έλεγχος.

Μόνο στις ζώνες ελέγχου θα επιχειρήσουν πάνω από 3.000 χιλιάδες αστυνομικοί. Σε αυτούς δεν υπολογίζονται τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, της Κρατικής Υπηρεσίας και άλλων ειδικών υπηρεσιών καθώς και αστυνομικοί που θα διατεθούν για τα ειδικά μέτρα για τους επίσημους.

Πώς θα χειριστεί η Αστυνομία τους φίλους του Ολυμπιακού

Η αστυνομία αναμένεται να απευθύνει έκκληση στους φιλάθλους να αποφύγουν να μεταβούν στο γήπεδο με ΙΧ αυτοκίνητα, καθώς αρκετοί δρόμοι θα είναι κλειστοί και υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα αναχωρήσουν για το γήπεδο του τελικού από τον σταθμό του Ηλεκτρικού στο Φάληρο για να μεταβούν στο σταθμό Πευκάκια. Οι συγκεκριμένοι ειδικοί συρμοί δεν θα κάνουν στάσεις σε άλλους σταθμούς.

Οι οργανωμένοι ιταλοί φίλαθλοι αναμένεται να συγκεντρωθούν στο ΟΑΚΑ και από εκεί με ισχυρή αστυνομική συνοδεία θα μεταβούν στην OPAP ARENA. Οι μεμονωμένοι ιταλοί φίλαθλοι θα ενημερωθούν από τον αστυνομικό σύνδεσμο της ιταλικής πρεσβείας στην Αθήνα για το πώς θα πρέπει να κινηθούν.

Η ΕΛΑΣ αναμένεται να ζητήσει από την διοίκηση της ΣΤΑΣΥ να παρατείνει το ωράριο λειτουργίας του Μετρό και του Ηλεκτρικού προκειμένου να μπορέσουν οι φίλαθλοι να αποχωρήσουν από το γήπεδο.

Ειδικά μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή για την μετακίνηση των VIP (αξιωματούχοι UEFA, επίσημοι καλεσμένοι, πολιτικοί) από και προς το γήπεδο.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share