Τρίτη, 21 Μαΐου 2024

Πέθανε από καρκίνο ο εμβληματικός συγγραφέας Πολ Όστερ

Παγκόσμια θλίψη

1 Μαΐου 2024 08:57
Πέθανε από καρκίνο ο εμβληματικός συγγραφέας Πολ Όστερ
Από Εύη Κουρίδου

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 77 ετών, ο διάσημος συγγραφέας Πολ Όστερ, ύστερα από μάχη που έδωσε για δύο χρόνια με τον καρκίνο.

Ο συγγραφέας έγινε γνωστός από τα μυθιστορήματά του με φόντο τη Νέα Υόρκη και πρωταγωνιστές συχνά περιθωριακούς ή αποπροσανατολισμένου.

Διαβάστε επίσης: Δύναμη ψυχής από τη Σελίν Ντιόν: «Τίποτα δεν θα με σταματήσει...» - Μήνυμα αισιοδοξίας για την μάχη που δίνει με τη ζωή της

«Ο σύζυγός μου διαγνώστηκε πως έχει καρκίνο τον Δεκέμβριο, ήταν άρρωστος τους προηγούμενους μήνες», είχε γράψει η σύζυγός του, Σίρι Χούστβετ, επίσης συγγραφέας, μέσω Instagram, για τη μάχη που έδινε ο σύζυγός της.

Ο λογοτέχνης νοσηλευόταν στο Memorial Sloan Kettering Cancer Center. Σύμφωνα με τη συναδέλφό του Τζάκι Λάιντεν, ο Όστερ πέθανε την Τρίτη λόγω των επιπλοκών από τον καρκίνο του πνεύμονα.

Ο Όστερ γεννήθηκε στο Νιούαρκ του Νιου Τζέρσεϊ το 1947 και, σύμφνα με τον ίδιο, η συγγραφική του ζωή ξεκίνησε σε ηλικία 8 ετών, όταν δεν μπόρεσε να πάρει αυτόγραφο από τον παίχτη του μπέιζμπολ, Willie Mays, επειδή ούτε ο ίδιος ούτε οι γονείς του είχαν μαζί τους μολύβι στον αγώνα. Από τότε, έπαιρνε παντού μαζί του ένα μολύβι. «Αν υπάρχει ένα μολύβι στην τσέπη σας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα μια μέρα να μπείτε στον πειρασμό να αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε», έγραψε σε δοκίμιό του το 1995.

Τον Απρίλιο του 2022, ο γιος του Όστερ και της Ντέιβις, Ντάνιελ, πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Τον Μάρτιο του 2023, έγινε γνωστό ότι ο συγγραφέας είχε ξεκινήσει θεραπεία για καρκίνο, με τον οποίο είχε διαγνωστεί τον Δεκέμβριο του 2022.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share