Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024

Τροχαίο στη Βουλγαρία: «Τρώγαμε συνεχώς γυαλιά στα κεφάλια μας» - Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες των Ελλήνων επιβατών (video)

«Καθαρίζαμε με νερό τους τραυματίες από τα αίματα»

3 Ιανουαρίου 2024 09:11
Τροχαίο στη Βουλγαρία: «Τρώγαμε συνεχώς γυαλιά στα κεφάλια μας» - Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες των Ελλήνων επιβατών (video)
Από Εύη Κουρίδου

Κόβουν την ανάσα οι μαρτυρίες των Ελλήνων που επιβατών στο τουριστικό λεωφορείο που συγκρούστηκε με φορτηγό από την στα βουλγαρικά σύνορα.

«Έσπαγαν τζάμια, ο κόσμος ούρλιαζε, επικρατούσε ένας πανικός και το λεωφορείο δε σταματούσε». Η Βιβή Σώρρα περιγράφει στο newpost τα όσα έζησε στις 12.20 το μεσημέρι της Τρίτης στον δρόμο Μπόροβο-Βόλοβο στη Βόρεια Βουλγαρία, στα σύνορα με τη Ρουμανία.

Η σύγκρουση με νταλίκα από την Τουρκία ήταν σφοδρή και το τουριστικό λεωφορείο που μετέφερε Έλληνες τουρίστες με Ρουμάνο οδηγό βγήκε εκτός δρόμου. Ακολούθησαν στιγμές τρόμου, όπως περιγράφει η κ. Σώρρα.

«Έγινε πάνω σε στροφή. Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι ακριβώς έχει συμβεί. Τρώγαμε συνεχώς γυαλιά στα κεφάλια μας. Είμασταν όλοι σκυμμένοι κάτω με τα κεφάλια μας. Ο σύζυγός μου τραυματίστηκε και χρειάστηκε να του κάνουν ράμματα. Ο κόσμος έβγαινε από τα παράθυρα. Για καλή μας τύχη είχε μια κλίση εκεί ο δρόμος και το λεωφορείο μπήκε δεξιά που ήταν αλάνα και από κάτω ήταν ποτάμι. Το λεωφορείο σταμάτησε σε κάτι δέντρα. Η συνοδός, που καθόταν μπροστά μου, χτύπησε σοβαρά. Είχε αίματα η γυναίκα στο κεφάλι. Ήρθαν ασθενοφόρα, ήρθε η πυροσβεστική. Καθαρίζαμε με νερό τους τραυματίες από τα αίματα».

Συνολικά τραυματίστηκαν 10 άτομα, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Μία εκ των επιβατών παραμένει νοσηλευόμενη, καθώς είναι πιο σοβαρά τραυματισμένη και σύμφωνα με πληροφορίες, θα υποβληθεί και σε χειρουργείο.

Ανάμεσα στους επιβάτες υπήρχε και γιατρός. Ο Παναγιώτης Γράψας. «Ήταν σφοδρό το χτύπημα. Η αρχηγός του γκρουπ, που καθόταν μπροστά, είχε ένα θλαστικό μεγάλο τραύμα στο κεφάλι. Υπήρξαν και άλλοι επιβάτες που είχαν τραυματιστεί. Είναι και μία άλλη κυρία που έχει τραυματιστεί στο μάτι, η οποία δε δέχθηκε να χειρουργηθεί όπως της προτείνανε και θέλει να χειρουργηθεί σε νοσοκομείο στην Ελλάδα».

Η αλλαγή λεωφορείου

Οι Έλληνες επιβάτες είχαν και άλλη δυσάρεστη εμπειρία. Το ελληνικό λεωφορείο που τους μετέφερε στην εκδρομή είχε τρακάρει με μικρές υλικές ζημιές (στο παρμπρίζ και τον προφυλακτήρα) την προηγούμενη ημέρα, και γι’ αυτό η επιστροφή τους προς τη Σόφια γινόταν με ρουμάνικο λεωφορείο. Μάλιστα, ο Έλληνας οδηγός μαζί με δύο επιβάτες ακολουθούσαν το ρουμάνικο λεωφορείο και έφθασαν στο σημείο της σύγκρουσης ελάχιστα λεπτά μετά.. Ο Ανδρέας Σώρρας, που επέλεξε να είναι στο ελληνικό λεωφορείο, περιγράφει στο Newpost:

«Αρχικά ήμουν και εγώ στο ρουμάνικο λεωφορείο. Φύγαμε εννιά το πρωί. Περνάμε το τελωνείο στη Βουλγαρία. Σταματήσαμε να κάνουμε στάση και είπα εγώ θα πάω στο ελληνικό λεωφορείο. Σε απόσταση 500 μέτρων είδαμε το ρουμάνικο λεωφορείο, στην αλάνα. Δεν είχε μείνει τίποτα. Ούτε τζάμια, ούτε τίποτα. Είδαμε αποσκευές στον δρόμο, καναπέδες από το φορτηγό».

Το ταξίδι των Ελλήνων ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή, όπου θα περνούσαν τις γιορτές της Πρωτοχρονιάς σε Βουλγαρία και Ρουμανία. Θα επέστρεφαν σήμερα στην Ελλάδα.

Οι επιβάτες που ήταν καλά στην υγεία τους έμειναν για ώρες σε πρατήριο υγρών καυσίμων περιμένοντας τους τραυματίες που πήραν εξιτήριο να επιστρέψουν από το νοσοκομείο με το ελληνικό λεωφορείο που πήγε να τους παραλάβει. Όλοι τους κάνουν το σταυρό τους και λένε ότι είχαν Άγιο.

Οι επιβάτες καταγγέλλουν ότι ο Ρουμάνος οδηγός έτρεχε ενώ υπάρχουν υποψίες ότι είχε καταναλώσει και αλκοόλ.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share