Κυριακή, 26 Μαΐου 2024

Η συγκινητική κίνηση προσφύγων που πήραν ξύλα από ένα καφενείο για να ζεσταθούν!

"Παρακαλώ δεχτείτε αυτά τα ευρώ..."

4 Δεκεμβρίου 2018 21:15
Η συγκινητική κίνηση προσφύγων που πήραν ξύλα από ένα καφενείο για να ζεσταθούν!

Συγκινημένοι είναι οι κάτοικοι της Νέας Βύσσας, στον ακριτικό Έβρο, από την κίνηση μιας ομάδας μεταναστών – προσφύγων που πήρε ξύλα για να ζεσταθεί από ένα καφενείο, αφήνοντας, πίσω τους έναν φάκελο με 10 ευρώ και ένα σημείωμα, απευθυνόμενο στον ιδιοκτήτη τους.

Η θερμοκρασία το βράδυ της Δευτέρας είχε πέσει κάτω από το μηδέν, έτσι η ομάδα των μεταναστών που έφτασε στη Νέα Βύσσα, αναγκάστηκε να πάρει δυο μικρά τσουβάλια ξύλα που υπήρχαν έξω από το κλειστό καφενείο, και τα έκαψε σε κοντινό σημείο. Προτού φύγουν όμως άφησαν τον φάκελο με τα χρήματα και το σημείωμα.

"Ήταν γραμμένο στα αγγλικά. Πήγα σε γείτονα να μου το μεταφράσει. Απόρησα που είδα έναν λευκό φάκελο και η έκπληξή μου ήταν ακόμη μεγαλύτερη όταν είδα μέσα τα 10 ευρώ" δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο Δημήτρης Καζαντζής, ιδιοκτήτης του καφενείου, επισημαίνοντας ότι καθημερινά από το καφενείο του περνούν δεκάδες μετανάστες, δίχως να προκύψει ποτέ πρόβλημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σύλληψη και αυτόφωρο για την Τατιάνα Στεφανίδου! Διανυκτέρευση στο Αστυνομικό Τμήμα!

Συγκεκριμένα στο σημείωμα οι μετανάστες έγραφαν στα αγγλικά: "Χθες το βράδυ μια ομάδα ανθρώπων ήρθαμε από την Τουρκία. Εξαιτίας του κρύου έπρεπε να ανάψουμε μια φωτιά και χρησιμοποιήσαμε τα ξύλα σας. Παρακαλώ δεχτείτε αυτά τα ευρώ".

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share