Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024

Πρωτομαγιά: Ξεκίνησαν οι απεργιακές συγκεντρώσεις - Ποιοι δρόμοι κλείνουν

Μαζικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

1 Μαΐου 2024 12:41
Πρωτομαγιά: Ξεκίνησαν οι απεργιακές συγκεντρώσεις - Ποιοι δρόμοι κλείνουν
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε εξέλιξη βρίσκονται εδώ και λίγη ώρα οι συγκεντρώσεις από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά, ενώ η υποχρεωτική αργία της Πρωτομαγιάς εδώ και πολύ καιρό έχει μεταφερθεί για την Τρίτη του Πάσχα, με υπουργική απόφαση.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Πρωτομαγιά: Η αιματοβαμμένη εξέγερση του εργατικού αγώνα στο Σικάγο και η ιστορία της στην Ελλάδα

Στο κέντρο της Αθήνας, η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας έχει ξεκινήσει ήδη από τις 11:00 π.μ στην Πλατεία Κλαυθμώνος , ενώ παράλληλα πραγματοποιείται και η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κοραή.

Συγκεντρωση ΓΣΕΕ
(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Με σύνθημα «παντού οκτάωρο, παντού δικαιώματα, ο αγώνας συνεχίζεται!», η ΓΣΕΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους, στην 24ωρη γενική απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά την Τετάρτη 1η Μαΐου και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων και στα συλλαλητήρια των Εργατικών Κέντρων.

Μεταξύ άλλων, η ΓΣΕΕ απαιτεί σεβασμό στην υγεία και στην ασφάλεια των εργαζομένων, στο εργατικό εισόδημα, στα θεμελιώδη ατομικά & συλλογικά εργατικά δικαιώματα και στα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα.

Συγκέντρωση ΓΣΣΕ και ΑΔΕΔΥ
(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Ακόμα νωρίτερα, ξεκίνησε η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στις 10:30 πμ, στην Πλατεία Συντάγματος.

Συγκέντρωση ΠΑΜΕ
(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Όπως μπορούμε να δούμε και από τις φωτογραφίες, διαδηλώνουν και υπερ της εκεχειρίας στην Παλαιστίνη.

Συλλαλητήριο
(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Συντριβάνι
(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Εργατική πρωτομαγιά
(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ποιοι δρόμοι «κλείνουν» στην Αθήνα

Απροσπέλαστο το κέντρο της Αθήνας, εξαιτίας των έκτακτων μέτρων της τροχαίας που έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή από τις 9:30 π.μ για την καλύτερη δυνατή διαχείριση της κυκλοφορίας λόγω των εξαγγελθεισών συναρθροίσεων στο πλαίσιο του εορτασμού της Εργατική Πρωτομαγιάς.

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και κατά περίπτωση -όπου είναι απαραίτητο και ανάλογα με την κίνηση των διαδηλωτών-σε οδούς περιμετρικά των Προπυλαίων, της Πλατείας Ομονοίας (Πατησίων, Αιόλου κ.λπ.), της Πλατείας Συντάγματος (Όθωνος, Λεωφόρους Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας) καθώς και στους οδικούς άξονες της Πανεπιστημίου και της Σταδίου.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους ανωτέρω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση των συναθροίσεων – συγκεντρώσεων.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share