Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024

Τραγωδία στα Τέμπη: Ένταση, χημικά και φωτιές στο κέντρο της Αθήνας - Τεράστια η προσέλευση του κόσμου στο συλλαλητήριο

Υπενθυμίζεται ότι η συγκέντρωση ξεκίνησε σε ήρεμο κλίμα

5 Μαρτίου 2023 13:30
Τραγωδία στα Τέμπη: Ένταση, χημικά και φωτιές στο κέντρο της Αθήνας - Τεράστια η προσέλευση του κόσμου στο συλλαλητήριο
ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν και το συλλαλητήριο για την τραγωδία στα Τέμπη ξεκίνησε σε ήρεμο κλίμα με τεράστια προσέλευση του κόσμου στο κέντρο της Αθήνας, η κατάσταση ξέφυγε και η ένταση μεγάλωσε με χημικά και φωτιές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί και η φωτιά που πήρε ένας εκσκαφέας στο Πανεπιστήμιο με την πυροσβεστική να έρχεται σχεδόν μία ώρα αργότερα για να τη σβήσει.

Οι διαδηλωτές διασπάστηκαν: κάποιοι παρέμειναν στο Σύνταγμα, ενώ άλλοι κινήθηκαν προς την Πανεπιστημίου και τα Προπύλαια, όπου μεταφέρθηκε και η ένταση γύρω στις 12:45. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. ο αριθμό των συγκεντρωμένων έφτασε τις 12.000.

Κρατώντας μαύρα μπαλόνια και πανό με συνθήματα, πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων στο Σιδηρόδρομο, με τη συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ, εργατικών συνδικάτων, φοιτητικών, μαθητικών και εκπαιδευτικών συλλόγων και άλλων φορέων.

Συλλαλητήριο για Τέμπη στην Αθήνα επεισόδια αστυνομικοί
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Σημειώνεται ότι το κεντρικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται, με μεγάλη συμμετοχή, έπειτα από καλέσματα σωματείων σιδηροδρομικών, αλλά και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων, φορέων, κομμάτων και συλλογικοτήτων. Επίσης, στο πλαίσιο της διαδήλωσης, βρίσκεται σε εξέλιξη απεργία των εργαζομένων του μετρό, με συρμούς μόνο από τις 09:00 έως τις 16:00, για τη διευκόλυνση των διαδηλωτών.

Περίπου την ίδια ώρα, είναι προγραμματισμένο συλλαλητήριο και στη Θεσσαλονίκη, στην Καμάρα, ενώ παρόμοιες διαδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Παράλληλα, σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ λόγω του συλλαλητηρίου που είναι σε εξέλιξη στο Σύνταγμα για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας.

Συλλαλητήριο για Τέμπη στην Αθήνα επεισόδια
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, έδωσε το παρών και ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε: «Τα κροκοδείλια δάκρυα και οι εκ των υστέρων συγγνώμες δεν συγκινούν πλέον κανέναν.

Σήμερα, μετά από αυτήν την τραγική, την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη, ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα, η μοναδική ίσως ελπίδα, ένας τόνος αισιοδοξίας είναι οι μεγάλες κινητοποιήσεις του εργαζόμενου ελληνικού λαού, είναι οι κινητοποιήσεις κυρίως της νεολαίας, των μαθητών, των φοιτητών, οι μεγάλες και συγκινητικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Έτσι μόνο δεν θα παραγραφούν οι ευθύνες, έτσι μόνο δεν θα ξεχαστεί αυτό το έγκλημα, έτσι μόνο “θα φτάσει το μαχαίρι ως το κόκκαλο”, για να αποδοθούν οι τεράστιες ευθύνες που υπάρχουν και στο κράτος, στον κρατικό μηχανισμό, στις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα όλες – της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ- στην ιδιωτική εταιρεία, στη μεγάλη αυτή μονοπωλιακή, ιταλική εταιρεία και βεβαίως στους άλλους, τους υπόλοιπους, όσους εμπλέκονται ατομικά σε αυτό το έγκλημα».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share