Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Τραγωδία στα Τέμπη: Η φωνή της «έσβησε» - Ταυτοποιήθηκε η σορός της 26χρονης σοπράνο Ελισάβετ Χατζηβασιλείου

Ήταν από τους επιβάτες της αμαξοστοιχίας

5 Μαρτίου 2023 12:03
Τραγωδία στα Τέμπη: Η φωνή της «έσβησε» - Ταυτοποιήθηκε η σορός της 26χρονης σοπράνο Ελισάβετ Χατζηβασιλείου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η τραγωδία στα Τέμπη μετρά 57 θύματα, με τα 55 εξ αυτών να έχουν ταυτοποιηθεί και το ένα αφορά την 26χρονη σοπράνο, Ελισάβετ Χατζηβασιλείου, που ήταν από τους επιβάτες της αμαξοστοιχίας.

Η είδηση έγινε γνωστή μέσα από τον λογαριασμό στο instagram της καλής της φίλης Αλεξίας Κούβελα, την οποία είχαμε γνωρίσει μέσα από το GNTM, που θέλησε να την αποχαιρετήσει με ένα ιδιαιτέρως συγκινητικό μήνυμα.

«Η Ελισάβετ δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Σας ευχαριστώ για όλη τη βοήθεια και τη στήριξη. Ελισάβετ μου σου εύχομαι να βρεις το “ροζ σπίτι με την αυλή και το design με παλ χρώματα και καμπύλες και κρασιά και γουρουνάκια στη φάρμα σου” ακριβώς όπως είχαμε συζητήσει στην άλλη πλευρά. Θα μας λείψεις» έγραψε η Αλεξία Κούβελα για τη φίλη της Ελισάβετ Χατζηβασιλείου.

Τέμπη σοπράνο

Τραγωδία στα Τέμπη: «Κάποιες σοροί μπορεί να μην ταυτοποιηθούν ποτέ...» - «Τσακίζει κόκκαλα» εκτίμηση καθηγητή του ΑΠΘ

Μια εκτίμηση που «τσακίζει κόκκαλα» πραγματοποίησε ο καθηγητής γενετικής του ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, για την τραγωδία των Τεμπών, μιλώντας για τη δυσκολία στην ταυτοποίηση των θυμάτων.

«Πρέπει να υπάρχει μεγάλη προσοχή στη συλλογή του γενετικού υλικού. Οι μεθοδολογίες που χρησιμοποιούνται σε ατυχήματα αναπτύχθηκαν στις ΗΠΑ λόγω του τραγικού γεγονότος των Δίδυμων Πύργων. Για να δείτε πόσο δύσκολες είναι αυτές οι διαδικασίες, στην περίπτωση των Δίδυμων Πύργων έγινε ταυτοποίηση ενός ατόμου μετά από 21 χρόνια», ανέφερε αρχικά ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Οι δυσκολίες στην ταυτοποίηση

«Δεν είναι εύκολο όταν τα θύματα και οι σοροί έχουν εκτεθεί σε κακώσεις, στον ήλιο και κυρίως σε πυρκαγιά. Στην περίπτωση της Λάρισας, το πρόβλημα είναι ότι είχαμε πυρκαγιά. Ας οπλιστούμε με υπομονή και πιστεύω ότι θα αποδοθούν οι νεκροί στους συγγενείς τους», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Υπάρχει και η ακραία περίπτωση να μη μπορεί να γίνει ταυτοποίηση. Σε αυτή την περίπτωση τα εργαστήρια επιδιώκουν να απομονώσουν DNA από τα δόντια ή τα οστά γενικά. Οι τεχνολογίες DNA έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια σε ραγδαίο ρυθμό. Πέρσι ολοκληρώθηκε η ανάγνωση του DNA του ανθρώπου, γνωρίζουμε πλέον το γενετικό μας υλικό και μπορούν να δοθούν απαντήσεις», τονίζει ο καθηγητής γενετικής του ΑΠΘ για την τραγωδία στα Τέμπη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share