Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024

Ό,τι πρέπει για νηστεία: Μεσογειακή μακαρονάδα με ελιές και ένα ακόμη υλικό

Τα πιο απλά και εύκολα, είναι τα πιο νόστιμα!

30 Απριλίου 2024 10:35
Ό,τι πρέπει για νηστεία: Μεσογειακή μακαρονάδα με ελιές και ένα ακόμη υλικό
Πηγή φωτογραφίας: Misko
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μεγάλη Τρίτη και έχετε λιγούρες; Ζητάτε μακαρόνια; Αυτή η γρήγορη, νηστίσιμη και οικονομική μεσογειακή μακαρονάδα από τη Misko με ψιλοκομμένες ελιές, φρέσκο κρεμμύδι και ρίγανη, θα σας πείσει ότι μερικές φορές τα πιο απλά και εύκολα, είναι τα πιο νόστιμα.

Γευτείτε επίσης: «Γευστική» πρόταση: Νηστίσιμη μακαρονάδα με σάλτσα από ταχίνι και τριμμένους ξηρούς καρπούς

ΥΛΙΚΑ

Μεσογειακή μακαρονάδα με ελιές και ένα ακόμη υλικό
Πηγή φωτογραφίας: Daddy-Cool.gr

500 γρ. Τριβελάκι MISKO

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

80 γρ. πράσινες ελιές σε κομματάκια

100 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά

4-5 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Τριβελάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας περίπου 100 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε τις ελιές, σοτάρουμε για 2 λεπτά και ρίχνουμε το νερό των ζυμαρικών. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά, πασπαλισμένα με φρέσκια ρίγανη.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share