Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024

Θυμάστε τον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή από το «Ιησούς από τη Ναζαρέτ»; Τα κατάγαλανα μάτια του Μάικλ Γιόρκ συνεχίζουν να μαγνητίζουν το Χόλιγουντ

Η καλλιτεχνική του πορεία είναι αξιοσημείωτη!

30 Απριλίου 2024 09:47
Θυμάστε τον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή από το «Ιησούς από τη Ναζαρέτ»; Τα κατάγαλανα μάτια του Μάικλ Γιόρκ συνεχίζουν να μαγνητίζουν το Χόλιγουντ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αναμφισβήτητα, έχουμε συνδέσει την Μεγάλη Εβδομάδα με το θρησκευτικό αριστούργημα του Φράνκο Τζαφιρέλι, ''Ιησούς από τη Ναζαρέτ'', η οποία μας μεταφέρει επιτυχημένα τη ζωή και τα Πάθη του Ιησού Χριστού.

Ένας από τους χαρακτήρες του οποίου ο χρόνος στην οθόνη ήταν περιορισμένος ήταν ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος, ο οποίος προανήγγειλε τον ερχομό του Μεσσία και ήταν ξάδερφος του Χριστού.

Στην σειρά, τον ρόλο αυτό υποδύεεται ο ηθοποιός MichaeL York.

Ας δούμε λοιπόν την καλλιτεχνική του πορεία.

Επί την ευκαιρία: Θυμάστε τον Απόστολο Πέτρο από τον «Ιησούς από τη Ναζαρέτ»; Πέθανε ξεχασμένος και μόνος

Λίγα βιογραφικά στοιχεία

Ο Michael York γεννήθηκε στις 27 Μαρτίου 1942 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι ηθοποιός και παραγωγός. Είναι γνωστός για τις ταινίες Logan's Run (1976), Cabaret (1972) και Romeo and Juliet (1968).

Δυνατές ερμηνείες

Θυμάστε τον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή από το Ιησούς από τη Ναζαρέτ; Ας δούμε την πορεία του ηθοποιού

Ο Μάικλ Γιορκ, ηθοποιός εκπαιδευμένος στην βρετανική υποκριτική τεχνική, αφοσιώθηκε στο θέατρο και έκανε μία αλλά δυναμική ομαλή μετάβαση στην οθόνη με αρκετές αξιοσημείωτες σαιξπηρικές ερμηνείες σε ταινίες του μεγάλου Ιταλού σκηνοθέτη Φράνκο Ζεφιρέλι.

Αν και δεν ήταν πρωταγωνιστής, ο York έδωσε αξιοσημείωτες ερμηνείες ως Lucentino στο "The Taming of the Shrew" (1967) και ως Tybalt στο "Romeo and Juliet" (1968), πριν υποδυθεί πιο σαγηνευτικά γοητευτικούς άνδρες στα "Something for Everyone" (1970) και "Cabaret" (1972).Ενώ πρωταγωνίστησε ως D'Artagnan στους "Τρεις σωματοφύλακες" (1973) και Logan στην κλασική ταινία επιστημονικής φαντασίας "Logan's Run" (1976), στράφηκε επίσης στην τηλεόραση για να υποδυθεί τον Pip στο "Great Expectations" (NBC, 1974) και τον Ιωάννη τον Βαπτιστή στην επική μίνι σειρά "Jesus of Nazareth" (NBC, 1977).Την επόμενη δεκαετία, ο York εντάχθηκε στο καστ του "Knot's Landing" (CBS, 1979-1993), ενώ επέστρεψε σε γκεστ-σταρ σε σειρές όπως το "Babylon 5" (TNT, 1993-98) και το "Sliders" (Fox, 1995-99).

Στροφή και προς το voice acting

Αν και έκανε λιγότερες εμφανίσεις στη μεγάλη οθόνη αργότερα στην καριέρα του, ο York ήταν αρκετά αξιομνημόνευτος ως ο συμπαθής Basil Exposition στη σειρά "Austin Power", με πρωταγωνιστή τον Mike Myers.Καθώς συνέχισε να προχωρά, ο Γιορκ διαφοροποίησε το ταλέντο του και συμπεριέλαβε φωνητικές δουλειές τόσο για έργα κινουμένων σχεδίων όσο και για μια σειρά από ακουστικά βιβλία, τα οποία χρησίμευσαν για να υπογραμμίσουν το ευρύ φάσμα των ταλέντων του ηθοποιού. Η χαρακτηριστική φωνή του York ακούγεται σε περισσότερες από 90 αφηγήσεις ηχητικών βιβλίων και ταινιών, όπως το Βιβλίο των Ψαλμών.

Προσωπική ζωή

Η σύζυγος του York, Patricia Frances Watson McCallum, είναι διάσημη φωτογράφος. Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 1967, όταν της ανατέθηκε να τον φωτογραφίσει. Παντρεύτηκαν ένα χρόνο αργότερα και από το 1976 ζουν στο Λος Άντζελες.

Μετάνιωσε ποτέ για κάτι;

Σύμφωνα με τον ηθοποιό, το μεγαλύτερο λάθος της καριέρας του ήταν η απόρριψη του πρωταγωνιστικού ρόλου στο Love Story. Οι παραγωγοί του προσέφεραν ένα ποσοστό κλίμακας για να πρωταγωνιστήσει μαζί με το 10% των ακαθάριστων εσόδων. Ο Γιορκ θεώρησε ότι η ταινία δεν θα έβγαζε χρήματα και έτσι αρνήθηκε. Αυτή η απόφαση του κόστισε πολύ περισσότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια στη δεκαετία του 1970.

Παρά το γεγονός ότι μετάνιωσε, έχουμε να πούμε ότι είναι ένας ηθοποιός με πλούσιο έργο και ευρεία γκάμα ταλέντων!

Πηγή πληροφοριών: IMDB, Rotten Tomatoes.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share