Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024

Αλλάζουν όλα στις συναλλαγές με τράπεζες και εταιρείες τηλεφωνίας - Η κυβέρνηση ανακοίνωσε χρήση του Gov.gr Wallet

Δώστε προσοχή!

2 Νοεμβρίου 2022 12:23
Αλλάζουν όλα στις συναλλαγές με τράπεζες και εταιρείες τηλεφωνίας -  Η κυβέρνηση ανακοίνωσε χρήση του Gov.gr Wallet

Στη χρήση της εφαρμογής Gov.gr Wallet που δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας, αποθήκευσης και ελέγχου των νέων ψηφιακών δελτίων ταυτότητας, στις τράπεζες και τις εταιρείες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας αναφέρεται με ανάρτησή του στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Μάθε τα πάντα για την καινούργια αστυνομική ταυτότητα


«Με σχέδιο αντί για την ταυτότητά τους το Gov.gr Wallet σε τράπεζες και εταιρείες τηλεφωνίας μπορούν να χρησιμοποιούν πλέον οι πολίτες», αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Οικονόμου.

Gov Wallet

Γενικές πληροφορίες

Υπενθυμίζεται ότι το Gov.gr Wallet τέθηκε σε λειτουργία στα τέλη Ιουλίου, δίνοντας τη δυνατότητα δημιουργίας, αποθήκευσης και ελέγχου γνησιότητας των ψηφιακών αντιγράφων της αστυνομικής ταυτότητας και του διπλώματος οδήγησης στο κινητό μας τηλέφωνο. Μέχρι στιγμής έχουν δημιουργηθεί και αποθηκευτεί σε κινητά τηλέφωνα περισσότερα από 1.500.000 ψηφιακά αντίγραφα ταυτότητας και διπλωμάτων οδήγησης.

Τα ψηφιακά αντίγραφα έχουν ακριβώς την ίδια ισχύ με τα έγχαρτα πιστοποιητικά εντός της χώρας, με μόνη εξαίρεση τα διεθνή ταξίδια. Η εφαρμογή σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η άντληση όλων των απαραίτητων στοιχείων πραγματοποιείται μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις βρίσκονται στην εφαρμογή και στο wallet.Gov.gr. Επιπλέον, οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν αιτήματα εξυπηρέτησης και υποστήριξης στο wallet.Gov.gr/support.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share