Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Ιωάννης Στρατάκης: Επανέρχεται με ειρωνικά σχόλια και ιδρύει... «Το κόμμα της σαγιονάρας» - Η εμφάνιση με βερμούδα στο Προεδρικό Μέγαρο που προκάλεσε σάλο

Ο ίδιος δήλωσε πως άλλαξε πριν το κονσέρτο - Η καριέρα του βιολιστή που επέστρεψε στην Ελλάδα το 2014

26 Ιουλίου 2022 09:12
Ιωάννης Στρατάκης: Επανέρχεται με ειρωνικά σχόλια και ιδρύει... «Το κόμμα της σαγιονάρας» - Η εμφάνιση με βερμούδα στο Προεδρικό Μέγαρο που προκάλεσε σάλο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο μουσικής της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ Ιωάννης Στρατάκης δίνει «συνέχεια» στη συζήτηση γύρω από το πρόσωπό του... τρολάρωντας το θέμα που ανέκυψε με την εμφάνισή του στο Προεδρικό Μέγαρο, στην 48η Επέτειο για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Μετά την ανάρτηση που έγραφε πως ο ίδιος ήταν στη φωτογραφία που έκανε τον γύρο του διαδικτύου και φορούσε βερμούδα και παντόφλες, αναφέρθηκε στην «πέτρα του σκανδάλου» και ανέβασε μία νέα φωτογραφία.

Η νέα ανάρτηση του Ιωάννη Στρατάκη στο facebook

Με περιπαικτική διάθεση ο μουσικός σατιρίζει τις αντιδράσεις λέγοντας πως ο ίδιος θέλει να «εξαργυρώσει» την αναγνωρισιμότητα που του έδωσε η υπόθεση με την ίδρυση του… «κόμματος της Σαγιονάρας».

Η ανάρτηση του Ιωάννη Στρατάκη: «Ἰδού! ἰδού ἡ πέτρα τοῦ σκανδάλου. Ἦλθε ἡ ὥρα νὰ ἐξαργυρώσω τὴν τόση προσοχὴ τοῦ Ἑλλαδικοῦ κοινοῦ, ἀνακοινῶν τὴν ἵδρυσιν τοῦ κόμματος τῆς Σαγιονάρας. Ἡ Νίκη εἶναι δική μας! Ἐλᾶτε κάλπες, θὰ βαδίσωμεν γιὰ ἄλλην μιὰν φορά τὴν ὁδόν τῆς ἐθνικῆς παλινορθώσεως. Τρέμετε ἀντίπαλα δέη!».

Η καριέρα του βιολιστή που επέστρεψε στην Ελλάδα το 2014

Από το 1974 άρχισε να μελετά μουσική (βιολί και βιόλα) στην Ελλάδα, Ολλανδία, Μ. Βρεττανία, Ιταλία, Γερμανία, Ελβετία κ.α. Τιμήθηκε με την υποτροφία «Μουσηγέτης» από τον Χ .Λαμπράκη. Μετά το τέλος των σπουδών του παρακολούθησε σεμινάρια μουσικής τεχνικής και ερμηνείας.

Παράλληλα παρακολούθησε πανεπιστημιακά προγράμματα διοίκησης καλλιτεχνικών οργανισμών (Amsterdam, Maastricht) και σεμινάριο ραδιο-τηλεοπτικής εκφώνησης (Amsterdam). Ίδρυσε και διηύθυνε φεστιβάλ κλασικής μουσικής (Flevoland, Ολλανδίας 2003-2004).

Έδωσε αμέτρητες συναυλίες ως κορυφαίος μουσικός ορχήστρας, μουσικός δωματίου και σολίστ κυρίως στο εξωτερικό όπου έζησε τα τελευταία 30 χρόνια. Δίδαξε βιόλα στην Μουσική Ακαδημία του Amsterdam/Hilversum. Υπήρξε συντάκτης του περιοδικού τύπου της Ελληνικής Κοινότητος Ουτρέχτης.

Στην Ελλάδα επέστρεψε το 2014 ως κορυφαίος βιολιστής της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, της Καμεράτας ΜΜΑ, της Metropolitan Symphony Orchestra of Athens, μουσικός δωματίου και εκπαιδευτής της Ορχήστρας Νέων «ΜΟΥSA» του ΜΜ Θεσσαλονίκης.

Μετά από 25 χρόνια μελέτης της αρχαιοελληνικής προφοράς, από το 2015 έχει αρχίσει να παρουσιάζει σε μορφή θεατρικού αναλογίου και ως ακουστικά βιβλία κείμενα της αρχαιοελληνικής γραμματείας.

Μάλιστα ο κ. Στρατάκης τοποθετήθηκε για την εμφάνισή του στο Προεδρικό Μέγαρο και μέσα από τον λογαριασμό του στα social media. Όπως υποστήριξε πριν την δεξίωση είχε βρεθεί σε παραλία και οδήγησε επί 1,5 ώρα προκειμένου να φτάσει στην εκδήλωση. Ακόμη πρόσθεσε ότι στην συνέχεια φόρεσε το κοστούμι του, το οποίο δεν είχε φορέσει προηγουμένως για να μην το τσακαλώσει από τον ιδρώτα κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share